Sigurna sam da imaš makar jednu drugaricu za koju voliš da kažeš da je hejter. Ona “mrzi ceo svet, spava do 5, slatka mala”… Šalim se, ali odlično se uklopilo! Elem, htela sam da kažem da hejteri, iako nekad simpatični i tako neodoljivo šarmantni, cinični i duhoviti, umeju da zamaraju, a još je zamornije kada si sama hejter, a to ne želiš. Jer, negativnost te prosto ubija, a ti nikako da se sabereš i oraspoložiš. Ipak, ovo zaista i nije toliko teško, ako se osloniš na sitnice koje zaista mogu da ti ulepšaju dan. Na primer:

Vežbaj zahvalnost…

Svakog jutra ili večeri, ako nisi jutarnji tip, razmisli i zahvali se na onome što te čini srećnom. Njegova poruka, teko onako, u toku dana. On sam. Porodica. Prijatelji. Ona prva jutarnja kafa. Ma daj, opusti se, može da bude tako banalno! Čim se setiš onoga što ti mami osmeh – odmah ćeš se osmehnuti!

… i neočekivanu finoću

U smislu, učini nekad neko dobro delo, nešto lepo za nekog, onako neplanirano. Taj neko će se osećati bolje, a i ti ćeš se osećati bolje! Zato, kupi omiljenom kolegi kafu, pohvali koleginicu kako se lepo našminkala… Šta god!

blog 3 3 8 sitnica koje će te učiniti mnogo pozitivnijom   odmah!
Comments