Kada se govori o šminkanju, najbitnije je negde uspeti da oči izgledaju dobro i efektno. Kada je makeup gotov akcenat je ili na očima ili na usnama, ali zbog toga što se karmini i sjajevi za usne brzo sklone, pa čak i ona kada su dugotrajni, najbolje je naglasiti oči. To je moguće uraditi i ako niste profesionalni šminker ili niste preterano vični šminkanju, sve što vam je potrebno jeste saznanje o nekoliko trikova koji će vam u ovome pomoći, a mi vam ih sad i otkrivamo.

Ono od čega morate da krenete jesu obrve. Kada ih posmatrate deluju kao svojevrsni ram celom oku, pa je zbog toga potrebno da budu savršene. Dopunite ili docrtajte deo gde su možda tanje, ujednačite njihov oblik, a onda im dodajte malo volumena maskarom za obrve i učvrstite ih gelom za obrve. Kada se ovako lepo dopune i oblikuju, obrve savršeno naglase vaše oči, pa je u toku dana i nepotrebno bilo šta raditi drugo, dok je za još veće naglašavanje potrebno da znate još mnogo toga, a evo i šta je to sve.

8 tajni šminkera kako da istakneš oči 8 tajni šminkera kako da istakneš oči

Nanesite beli ajlajner ili olovku za oči na donjem kapku, odnosno donjoj vodenoj liniji. Na ovaj način ćete učiniti da vaše oko deluje krupnije, što je uvek poželjno, ali će uz to izgledati i svežije i lepše. Ovakav izgled je uvek potreban, jer svežina i svetlost na licu su prvi ciljevi kojima treba da se vodite.

8 tajni šminkera kako da istakneš oči 2 8 tajni šminkera kako da istakneš oči

Sledeći na spisku nalazi se hajlajter. Ovo je proizvod koji stiče sve veću popularnost, što je svakako opravdano. Nanesite ga na unutrašnjem uglu oka, između nosa i oka, na liniji tačno ispod obrve i na sredini gornjeg kapka. Ovim ćete doprineti da vaše oko dobije prirodni sjaj, što će dodatno uticati na svež izgled.

8 tajni šminkera kako da istakneš oči 3 8 tajni šminkera kako da istakneš oči
Comments