Svaki oblik lica zahteva različit tip frizure, koja će najbolje istaći njegove dobre strane, a prikriti “mane”. Ukoliko ste osoba koja ima okrugli tip lica, ovo je tekst za vas. Istražili smo kakve frizure nose poznate ličnosti sa ovim tipom lica i za vas izdvojili čak osam trendy frizura u nastavku teksta, sa kojima možete otići pravo kod svog frizra! Od kratke, pixie kose, pa sve do duge, stepenaste – svako od vas će sigurno pronaći ono što mu estetski najviše odgovara. Uživajte i inspirišite se!

Talasasti bob sa razdeljkom sa strane

Bob frizura na savršen način može uokviriti vaše lice, a kako biste dodali na dinamičnosti i izbegli da vam kosa dodatno naglasi oblinu lica, predlažemo vam da je uvijete figarom ili presom za kosu, a zatim razdeljak prebacite na stranu. Ravna kosa i razdeljak po sredini mogu samo naglasiti oblik vašeg lica, a na ovaj način vi postižete “oštrinu” koja mu nedostaje. Manekenki Mirandi Kerr ova frizura odlično pristaje!

Duga balayage kosa, sa talasima

Vaše okruglo lice možete vizuelno izdužiti i suziti dugom kosom, ali ono što je važno je da ona ne bude u potpunosti ravna i jednobojna. Kako biste istakli dobre karakteristike svog lica i kreirali dinamičnost koja mu je potrebna, predlažemo vam da kosu blago uvijete na spolja, a svetli balayage pramenovi učiniće da ona izgleda još efektnije.

Kratka, pixie frizura

Iako verovatno ne biste pomislili da kompletno otkrivanje okrugolog lica šišanjem kose na kratno može da ima pozitivnog efekta, pixie frizura zapravo je savršen izbor za osobe sa okruglim licem! Ona naglašava njegov oblik, ali ga istovremeno čini nežnijim svojim oblikom i kratkim šiškama koje prikrivaju čelo. Glumica Michelle Williams je idealan primer!

Stepenovana kosa u stilu sedamdesetih

Stepenasta kosa sa šiškama koje se stapaju sa stepenovima, u stilu frizura sedamdesetih godina, trenutno je veoma popularna. Nju obožavaju mnoge poznate ličnosti, a među njima i glumica Cameron Diaz – kojoj ovaj tip frizure savršeno pristaje uz okrugli oblik lica!

Comments