Proleće je oduvek bilo signal za brzi dolazak leta – kako obrnemo nekoliko listova na kalendaru, a temperatura počne da raste, tako počinjemo da razmišljamo o odmoru, letovanju, suncu i uživanju, dok nas skoro pa uopšte ne interesuje ono što se dešava u tom trenutku. Da, to ume da bude malo bezveze – radovala si se proleću, ono je došlo i ti si kao, meh, i već razmišljaš o tome čemu ćeš da se raduješ sledeće, a to je logično leto. Ali, tako je kako je – uvek nešto jedva čekamo, uvek nešto prognoziramo i pripremamo se za to što će nas uskoro snaći iako ćemo već tada početi da razmišljamo o onom sledećem i tako u krug. Za slučaj da si možda već isplanirala gde ćeš na leto, valjalo bi razmisliti i o propratnoj stvari – šta ćeš tokom leta nositi? Evo koje komade stilisti preporučuju:

Bela lanena haljina

Leti obožavamo da nosimo bele stvari (em ne “privlače sunce” kao crne, em ističu preplanuli ten), a omiljeni materijal nam je definitivno lan – tako je lak i prijatan, čak i po visokim temperaturama. Kada spojimo lepo i korisno, logično je da ćemo doći do ovog prilično očekivanog letnjeg komada, ali ne žalimo se! Možda ćemo baš ovog leta najzad uspeti da pronađemo savršeni model… Osim toga, belu lanenu haljinu ovog leta možeš nositi na nove trendi načine – uz patike, uz layering diskretnih zlatnih ogrlica, uz basket torbe, šešire… Spoji više trendova u jedan i uživaj u stylish letu!

Čipkani topovi

Jedna od stvari koje prilično glasno viču “leto” – pomalo retro topovi koji su savršeni za stilizovanje sa farmerkama visokog struka i omiljenim patikama. Odgovaraće ti svakog dana, preko celog dana, a kako su prilično neutralnog dizajna, moći ćeš da ih kombinuješ u svim prilikama i sa svim drugim komadima koje već imaš u garderoberu. Prilično su ženstveni, a ipak ih ne moraš nositi samo uz girly stvari.

Bež džins

Stilisti savetuju da ovog leta “obrneš igricu” i odabereš ne plavi, ne beli, već bež džins! Drugačiji je od klasičnog, a ipak se za par nijansi razlikuje i od očekivanog belog, što znači da imaš razlog više da ovo leto provedeš u ovakvim pantalonama. Neutralna boja odlično prati sve ostale, ali ukoliko voliš minimalizam, bež džins kombinuj uz druge bež stvari i zanimljiv nakit.

Naočare za sunce koje se slažu uz sve

Da li i ti imaš posebne naočare za svaki od svojih omiljenih autfita? E pa, stilisti savetuju da se ove sezone odlučimo za jedan, univerzalni par naočara koji će nam se slagati uz sve jer to znači da smo u svakom trenutku spremne – na sve!

Comments