“Signature style” je jedna od onih fraza modnog sveta kojom se svi olako razbacuju, i prilično često čujemo da neko ima svoj prepoznatljiv stil, ali znamo li šta to zapravo i znači? Kako se običan outfit razlikuje od onog koji je autentičan i prepoznatljiv? Ideja o otkrivanju ličnog stila je prisutna od kad je mode, i ključna u individualnom modnom osvešćivanju.  I dok pretražujemo bezrbojne fotografije Olsen bliznakinja, Alexe Chung, Olivie Palermo i ostalih infulenserki, i uprkos inspiraciji koju dobijamo od njih, i koja dosta znači i svakako ima smisao, razvijanje sopstvenog, prepoznatljivog stila, uvek pobeđuje u odnosu na slepo praćenje trendova.

Bilo da tragaš za celokupnim stilom koji će biti tvoja prepoznatljivost, ili detaljima koji će biti nešto drugačiji, postoji nekoliko koraka koje treba da ispratiš da bi bila onim što vidiš u svom garderoberu svako jutro. Kao prvo, moraš da razumeš svoje telo, prepoznaš njegov oblik i pratiš ga. Da, svakako da uvek čeznemo za nečim što nekome taaako dobro stoji ali kad god obučemo predmet svoje želje, taj omiljeni komad neumoljivo odbija da nam legne i to prosto ne izgleda kako bi trebalo. Zato treba da pratiš svoje telo i počneš da prepoznaješ komade u kojima se osećaš samopuzdano. Pogledaj devet jednostavnih koraka koji će te dovesti do tvog ličnog stila.

Otkrij i prihvati svoj oblik tela

Najvažnija stvar a samim tim i broj jedan na ovoj listi je da razumeš svoje telo i prihvatiš ga, i otkriješ koji su to krojevi koji ti odgovaraju i ističu najbolje što imaš. Nije svaki trend za svakoga i to je okej. Ukoliko to ne možeš da proceniš sama, dobra je ideja da pitaš najbliže prijatelje ili nekog od članova porodice, jer ipak su oni sa tobom najviše i vide te iz perspektive iz koje ti nikada nećeš moći videti sebe. Možeš da probaš i sa fotografisanjem u ogledalu. Dobra je ideja obratiti pažnju na poznate ličnosti koje imaju sličan oblik tela kao ti. Tako ćeš moći da vidiš kako njima stoje neki krojevi i trendovi i treba li da ih isprobaš uopšte. Ne moraš da grešiš ako je to već neko uradio umesto tebe.

Nađi svoje signature komade

Većina ikona stila ima taj neki element, faktor  po kom bismo ih prepoznali i iz daljine. Ovo može da bude aksesoar, boja ili print, ali čak i neki beauty trik. Caroline Issa uvek ima besprekorni crveni karmin, Olivia Palermo isfeniranu kosu koja uvek dobro stoji, Anna Wintour naočare za sunce, Tine Andrea karirani print.  Otkrij šta je tvoj faktor različitosti. 

Uloži u komade koje ćeš sigurno više puta nositi

Uspešan signature style je onaj koji ćeš voleti godinama i godinama i zato i treba da se fokusiraš na nošenje stvari koje iskreno obožavaš. Omiljeni trik da iskristališeš koji su to komadi koji zauzimaju posebno mesto u tvom srcu je da na jedan zaseban štender pokačiš sve što si nosila u mesec dana- brzo ćeš shvatiti koji su to komadi koji su kamen temeljac tvog ličnog stila. Ako je recimo džins ono što voliš- go for it, i nemoj da strahuješ od jednoličnost. Sarah Harris je poznata po svojoj neverovatnoj ljubavi prema džinsu-ima 80 pari i nosi ih na smenu skoro svaki dan, a njenom sjajnom stilu definitivno ništa ne fali.

Comments