Da, da, da, znaaam. Motivišuće poruke su ponekad sve samo ne motivišuće! Čak, pre bi se moglo reći da su patetične i da kod tebe ne izazivaju nikakvu reakciju i želju osim one da iskopaš sebi oči. Da, ekstremno, ali ako se ježiš od ovakvih citata onda ti je jasno o čemu pričam (tj. pišem, OK). Elem. Motivišuće poruke na nekoga možda deluju motivišuće, ono stvarno, možda neko u njima pronalazi svoju snagu ili rešenje za svoj problem, a neko na njih gleda kao na samo još jednu objavu na Instagramu nekog tamo lika. Ipak, kakav god stav da imaš prema ovim jednostavnim rečenicama sa mudrom, dubokom porukom, izdvojila sam nekoliko onih koje jesu kliše, ne poričem, ali koje zaista “rade”. I zaista prikazuju suštinu.

Znaš da psi u svoje gazde gledaju kao u bogove – gazde ih hrane, maze, igraju se sa njima, izvode ih u šetnju… Ma, mora da je taj čovek bog, misli pas. Nemoj da ga razočaraš! Budi osoba koja je dobra, velikodušna, koja pomaže. Koja nije gad. Zar ne bi i sama želela da imaš posla samo sa takvim osobama?

citat 1 9 motivišućih poruka koje su kliše, ali i dalje rade

O da, i čuvenoj Bijonse je trebalo vremena da izgradi svoj “brend”. Nemoj biti nestrpljiva. Radi vredno i isplatiće se. Samo nauči da čekaš.

citat 2 9 motivišućih poruka koje su kliše, ali i dalje rade

Ne troši vreme na pogrešne ljude. Ako te neko nervira, puni negativnom energijom, ne voli te i ne poštuje, takva osoba ti nije ni potrebna, zar ne? Zašto bi to sebi radila? Znaš ono, bolje kvalitetno sama…

citat 3 9 motivišućih poruka koje su kliše, ali i dalje rade
Comments