Kada dođeš u neke godine… Eh, sada zvučim kao da imam 100 godina, a ne 30, ali zaista – kada prođe neko vreme, kada povećaš broj svećica na torti, kada iskusiš mnogo toga što te natera da staviš prst na čelo, nemoguće je da ostaneš ista, nemoguće je da niko ne prokomentariše: “Čoveče, kako si se promenila!” dok ti u sebi moliš boga da misli u pozitivnom smislu. Doduše, promene se ne dešavaju samo u tvojoj glavi i tvom ponašanju, već i u izgledu. Ali sada ne želim da komentarišem to što sa 30 godina mnogo stvari ne mogu da obučem jer su moje obline doživele svoj vrhunac pa iako se nisam zaista ugojila, nekako sam se izobličila i… Što bi rekla moja mama: “Pa, žena si, šta hoćeš?!” Da, prošlo je vreme kada sam bila mršavica. No, da se vratim na poentu. Sve što sam do sada videla i doživela nateralo me je da promenim mišljenje čak i o modi. I sada mi je život mnogo lakši, verovala ili ne!

Lekcija 1: Pravila ne postoje, osim ako ti ne želiš tako!

Modna pravila? Poštovanje ili kršenje istih? Za tebe u tridesetim u modnom rečniku ne postoji reč “pravilo”. Osim ako tebi tako nije palo na pamet. Sada, sa ovim godinama, mogu da nosim šta želim i kombinujem kako želim i baš me briga šta ko misli. Imam dovoljno samopouzdanja i ljubavi prema modi da sama stvaram svoje priče, onako kako volim, a ne onako kako mi neko kaže. Dosta je bilo, nisam više mala.

Lekcija 2: Ne moraš da imaš must have komade!

OK, imaš 30, 30 i kusur i od tebe se očekuje da se oblačiš na određeni način. Oko tebe sve sami must have komadi za tridesetogodišnjakinje koji su… Um… Dosadni? Da, mala crna haljina je genijalna investicija, ali ako ne voliš taj stil niko te zaboga ne tera da ga pratiš samo zato što imaš određeni broj godina. Sledi svoj instinkt i biraj ono što tebi dobro stoji i što sama voliš.

Lekcija 3: Ne moraš da se oblačiš starije čak i ako stariš!

Da, starija sam, ozbiljnija, imam ozbiljniji posao i sve to stoji, ali to ne znači da moram da se oblačim tako da ličim na babu! I dalje su tu odlični odevni komadi koji su profesionalni, a ženstveni, iole mladalački i primereni za ono što je meni potrebno. To mi kaži!

moda 1 9 stvari koje sam o modi naučila kao tridesetogodišnjakinja
Comments