Ko smo mi? Žene! Šta najviše na svetu mrzimo? Bubuljice! Kako da ih se rešimo jednom za svagda i plus sprečimo njihov nastanak? Ovako:

Koristi proizvode bez ulja

Bubuljice obično nastaju kada nam se zapuše pore tako da je važno koristiti proizvode koje u sebi ne sadrže ulje i druge materije koje mogu da ih zatvore (potraži na pakovanju oznake Oil-Free i Non-Comedogenic). Posle nekog vremena ćeš uočiti razliku – tvoja koža će blistati, ali na onaj zdrav, prirodan i svež način.

Drži kosu podalje od lica

Ako ti je kosa sveže oprana i sasvim čista, to je u redu. Međutim, kada je prljava ili kada se znojiš i vežbaš, pametnije je da je vežeš u rep kako ne bi dolazila u dodir sa kožom lica i samim tim izazvala nastanak bubuljica. Ovo jeste sitnica ali, veruj, pomaže!

Dezinfikuj svoj telefon

Razmišljaj logično – tokom dana, kada si van kuće, rukama stalno pipkaš nešto i sakupljaš bakterije. Zatim pipaš svoj telefon koji kasnije prislanjaš na lice. Dakle – sve te bakterije sa ruku prelaze na telefon pa na tvoje lice i – stvaraju bubuljice! Svakog dana čisti telefon makar antibakterijskom maramicom, što je najlakše.

koza 2 9 trikova da sprečiš nastanak bubuljica
Comments