Venera u znaku Riba jedna je od onih koje se lako predaju onome koga vole. Bez razmišljanja daje celu sebe, ne pravi probleme, ali se ovde postavlja pitanje vernosti. Šta li to krije ova Venera? Nekako i ako nema razloga za sumnju, ove osobe često odlutaju u neki svoj skriveni svet, otisnu se na opasna mora gde se bore na talasima svojih emotivnih bura. Ali to čini tako da ne znamo o čemu se radi, a ona ne govori, smeška se i kao da krije nešto važno i veliko iako to u većini slučajeva nije tačno. Tajanstvenost je drugo ime Venere u znaku Riba. I ako se upusti u avanturu, često sebi ume da iskomplikuje život, jer ova Venera nije koncizna, racionalna i kod nje bilo kakva akcija tog tipa nije isplanirana, te sve postaje konfuzno, i počinje sama u svojim delima da se gubi, gubi tlo pod nogama. Ukoliko stekne utisak da gubi i tog nekog sebi važnog, druga solucija je porok koji može biti bilo šta, a gde može potpuno izgubiti sebe. Ako nije utonula u more ljubavi, to onda vrlo lako može biti more poroka.

slika 6 Ribe

Otisnu se na opasna mora gde se bore na talasima svojih emotivnih bura

Međutim, ukoliko ova Venera ispuni simboliku Riba i otisne se negde daleko od svoje kuće, preko mnogo mora, okeana… tamo negde daleko može naći svoju najveću ljubav. Često se dešava da neke misije koje rezultiraju dobrim delima na put nanesu ovim osobama ni manje ni više nego – ljubav. Osećanje da svojim senzibilitetom nekom prija, nekom pomaže, da nekog razume, i da je neko razume, razoružava je i ne ostavlja ravnodušnim, čak naprotiv. Emocija velika i duboka kao okean u koji treba zaroniti kako bi se videla suština i emotivna snaga i sposobnost da voli koju krije osoba sa Venerom u Ribama. Samo je treba naučiti da ne krije, da svaki put kada dobije poriv da pokaže ljubav, to prepoznamo na delu. Ali isto tako, prikazana je i sposobnos ove Venere da okrene leđa svemu, po navici, i pobegne od onih koje najviše voli, jer se zapravo plaši osećanja koja je obuzimaju.

Pročitajte modni horoskop za svoj znak.


Jelena Milićević = fashion manijak + zaljubljenik u astrologiju. Carpe diem – svaki novi dan neka bude jednako zanimljiv, poseban i ispunjen do kraja. A naravno i “Be yourself, everyone else is already taken.” Oscar Wilde.

Comments