Razmisli šta se sve promenilo u tvom životu u poslednjih 10 godina. Sigurni smo da ne možeš da se setiš svega, a ni da nabrojiš, a tek probaj da nabrojiš promene u modnoj industriji. U prošloj deceniji nismo mogli da pretpostavimo da će postojati čitav jedan modni pravac posvećen streetstyle-u. Od najneočekivanijih promena modnih trendova do čuvene pojave influensera, promena je bilo previše i nisu sve bile tako slavne. Dok smo istraživali šta se to nosilo proteklih godina, poseban utisak ostavio je raznovrstan izbor cipela. Sada kada je počela nova decenija, potrudili smo se da napravimo retrospektivu svih modela obuće koji su bili popularni i omiljeni tokom prethodne.

Balenciaga čizme

Balenciaga čizme su bile jedne od onih trendove u koje se zaljubljujemo na prvi pogled. Za vrlo kratak period postale su omiljena obuća svih žena. Nosile smo ih i u dnevnoj i u noćnoj varijanti – praktične, jednostavne, a dovoljno efektne!

Chloé Susanna čizme

Chloé čizme su modni izum 2012. godine i bile su začuđujuće popularne među svim velikim zvezdama. Ove čizme su stvorile čuveni ankle boots trend. O ljubavi prema ovim čizmama najviše govori to što su se nosila na ulicama modnih centara još četiri godine kasnije.

Gucci krznene papuče

Ovaj model obuće si ili obožavala ili prezirala. Kod mnogih je budio vrlo podeljana mišljenja, koja su išla iz jedne krajnosti u drugu. Gucci krznene papuče bile su obeležavajući modni komad jeseni 2015. i najavljivale su povratak famoznih 80-ih.

Chanel Sling-Backs

Originalni crno krem model ovih cipelica dizajnirala je Coco Chanel još davnih godina sa ciljem da noga izgleda duže, a stopalo tanje. Chanel slingbacks i klasičan stil opet su oživljene od strane Karl Lagerfelda za kolekciju Autumn/Winter 2015, kada je u njihov dizajn uvrstio kaišić sa kopčom. Ovakva cipelica ubrzo je postala deo kolekcije cipela svih modnih blogerki, postepeno se vratila u visoku modu i obeležila modnu scenu.

Prada Flame Heel

Ovaj vreli trend totalno nas je zaludeo pre par sezona, ali istina je da je nastao još 2012. Najprepoznatljivije Prada cipele redizajnirane su od strane Miuccie Prade kao sastavni deo Autumn/Winter kolekcije 2018. Različite neonske nijanse i upečatljiva štikla čine ovaj trend jednim od najvoljenijih. Modna diva Anna Dello Russo nosila ih je još pre 6 godina.

Comments