Bilo da ste osoba koja je zainteresovana za astrologiju ili totalni skeptik kada je ova tema u pitanju, sigurni smo da ste čuli za periode retrogradnosti i da vam je neko rekao da nisu baš najpovoljniji. Hmmm… istina je negde na pola. Danas ćemo vam pričati nešto malo više o retrogradnoj Veneri koja trenutno tranzitira kroz znak Jarca, a na vama je da odlučite da li će vam ovaj period biti izazovan ili, pak, veoma ugodan. Pa, da počnemo!

Šta uopšte simbolizuje Venera?

Druga planeta od Sunca dobila je ime po rimskoj boginji lepote i ljubavi, pa samim tim u horoskopu simbolizuje ljubav, partnerstva, umetnost, harmoniju i lepotu – jednom rečju sve lepe stvari u životu. Vlada znakovima Bika i Vage, i kada se nalazi u njima – u svom je domu i u punom raskošu. Ekstravagantna je kada je u Lavu, misteriozna kada je u Škorpiji… a šta mislite kakva je u Jarcu? Rezervisana? Odgovorna? Ledena kraljica? O da, sve navedeno!

Venera u Jarcu je tradicionalna, skromna i veoma praktična. Ušla je u znak Jarca 5. novembra 2021. godine i svoj retrogradni hod započela 19. decembra. Period retrogradnosti će trajati sve do 29. januara, kada će ponovo krenuti direktnim hodom napred i boraviće u znaku Jarca sve do početka marta, kada će preći u Vodoliju. Ovom prilikom ćemo vam reći nešto više o njenom uticaju kada se uzme u obzir kuća kroz koju će vam Venera tranzitirati – tj. kuća koja vam se u natalnom horoskopu nalazi u znaku Jarca.

Kako biste videli koja kuća vam se nalazi u Jarcu, potrebno je da odete na neki od sajtova na kom možete dobiti crtež svoje natalne karte, naša preporuka je sajt astro.com. Unesite svoje podatke, pogledate gde vam je znak Jarca na natalnoj karti i videćete koje se sve kuće u njemu nalaze. Nakon toga, možete pročitati ispod na koje će životne segmente uticati ova retro Venera i kako da ih učinite što je moguće lakšim!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Tranzit Venere kroz prvu kuću

Ukoliko vam retro Venera tranzitira kroz prvo polje, u podznaku ste verovatno Strelac ili Jarac. S obzirom da prva kuća simbolizuje identitet, fizički izgled, način na koji nas drugi percipiraju – ovaj tranzit će vam pružiti priliku da više istaknete sebe, na najdostojanstveniji mogući način – jer Venera u Jarcu i te kako ima dostojanstvo. Pored toga, pružiće vam se prilika da se više okrenete sebi i svom miru. Stoga, ne bi bilo loše da sebi ugodite i uplatite kraljevski spa tretman – zaslužili ste ga!

Tranzit Venere kroz drugu kuću

Druga kuća simbolizuje novac i kapital. Ukoliko vam se nalazi u Jarcu, retro Venera vam neće dopustiti da se previše trošite na manje bitne stvari. Ukoliko ste uštedeli određenu količinu novca, nagradite se, ali ne zaboravite – Venera u Jarcu je pre svega skromna. Ne voli rasipanja. S obzirom na to da smo u periodu praznika i porodičnih trenutaka, ukoliko budete provodili nešto više vremena u kuhinji, podsetite se pojedinih tradicionalnih recepata – konsultujte se sa bakom i pronađite interesantan recept u njenom kuvaru.

Tranzit Venere kroz treću kuću

Treće polje je polje komunikacije, kraćih putovanja, pisanja – a simbolizuje, takođe, komšiluk i bližu rodbinu. Povedite računa o sredstvima komunikacije, dva puta pročitajte taj mejl koji se spremate da pošaljete. Ukoliko prevozno sredstvo koje koristite ima neki kvar – ovo je idealan period da se posvetite tome i izbegnete potencijalne probleme. Obradujte svoje bližnje u ovom periodu, a verujemo da ćete se poruditi i prijatno ih iznenaditi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Tranzit Venere kroz četvrtu kuću

Četvrta kuća simbolizuje porodicu i dom. Potrudite se da radove po kući (naročito one koji vam predstavljaju teret) ulepšate tako što ćete pustiti muziku u pozadini; potrudite se da ugodite sebi. Moguće su posete starih prijatelja, ljudi sa kojima se dugo niste videli. Uživajte u trenucima sa njima uz kuvano vino i priče o zajedničkim dogodovštinama. Kako Venera u Jarcu voli tradiciju, nije loše da životni prostor oplemenite nekim antikvitetom.

Tranzit Venere kroz petu kuću

Peta kuća – kuća ljubavi, kreativnosti, romanse. Ukoliko vam retro Venera prolazi kroz ovo polje, velike su šanse da vam se bivša ljubav javi u toku izlaska, večere u restoranu… Imaćete priliku da preispitate vaš odnos – da li ste bili u pravu što ste raskinuli ili ova osoba zaslužuje da joj se pruži još jedna šansa. Vidite da retro Venera nije uvek tako loša!

Tranzit Venere kroz šestu kuću

Šesta kuća se vezuje za posao, dnevne rutine i zdravlje. Ne bi bilo loše da okitite radni prostor i unesete u njega malo prazničnog duha. Posao i potencijalne komplikacije će vam mnogo lakše padati ukoliko se budete osećali komfornije u prostoru u kome radite i prijaće vam promena. Takođe, idealan je period da se više posvetite svom kućnom ljubimcu i nagradite ga novom igračkom.

Comments