Svi mi volimo da negujemo svoju kožu, ali nekad smo jednostavno prezasićeni silnim proizvodima koje posedujemo i koji nam se nude, a nekad nam se baš opušta uz skin care rutinu, a nemamo pri ruci proizvod koji smo zamislili. Takođe, beauty svet se sve više okreće prirodnim sastojcima, održivosti i DIY principima, i zato smo malo istražili koje to beauty proizvode možete samostalno kreirati od sastojaka u svojoj kuhinji! U nastavku vam predstavljamo njihove jednostavne recepte, a na vama je samo da ih “smućkate” i prepustite se uživanju u nezi svoje kože i kose.

Piling za usne od šećera

Šta vam je potrebno od sastojaka:

  • 1 kafena kašičica šećera
  • 1 kafena kašičica maslinovog ulja
  • 1 kafena kašičica meda

Kako se pravi i koristi:

U maloj činiji umešajte pomenute sastojke. Piling zatim nežnim, kružnim pokretima nanesite na usta, ostavite kratko na usnama i zatim isperite mlakom vodom. Ovaj piling koji ste napravili možete da koristite do čak dve nedelje, tako da ono što vam nakon pilinga ostane ne morate baciti! Uživajte u mekim usnama i slobodno jednom u nedelju ili dve dana ponovite ovaj piling, ali nemojte ga koristiti svakodnevno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Anti-age maska za lice od belanaca

Šta vam je potrebno od sastojaka:

  • 1 belance
  • 2 kafene kašičice limunovog soka
  • 1 kafena kašičica meda

Kako se pravi i koristi:

Mućkajte belance sve dok ne dobije gustu, penastu teksturu, a zatim dodajte med i limunov sok i sve dobro pomešajte tako da se sjedini u masu. Umijte lice toplom vodom kako biste blago otvorili i omekšali pore, a zatim nežno nanesite masku na lice. To možete učiniti četkom za šminkanje ili tupferom. Ostavite masku da deluje oko 15 minuta i zatim pažljivo isperite mlakom vodom.

Comments