Solo putovanja mogu da nam izazovu nesigurnost do te mere da nekad i odustanemo od želje da negde odemo sami. Ali, kada jednom odete negde sami, verujte, to ćete sve češće raditi. Putovanja sa prijateljima i porodicom mogu da budu zabavna, ali ujedno mogu biti naporna jer se stalno trudite da svi budu zadovoljni.

Putovanje na koje odete sami ima posebnu čar, jer ste u mogućnosti da zaista upoznate ljude i kulturu zemlje u koju odlazite. Niste u obavezi da radite ništa što ne želite, već sve planirate u odnosu na svoje želje. Ukoliko uživate u tome da budete sami, ovo su najbolje destinacije na koje možete otputovati.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Visit Barcelona (@visitbarcelona)

Barselona, Španija

Španija je zemlja zabave i topline. Gde god da otputujete bićete prihvaćeni kao da se već dugo znate sa meštanima. Ne brinite, ne morate da znate španski da biste posetili Španiju, pogotovo ne Barselonu koja je poznata po tome što je uvek prepuna turista. Oslonite se na svoje znanje engleskog jezika i uspećete, vrlo lagano, da se sporazumete sa Kataloncima.

Barselona je savršeno mesto za sve tipove ličnosti i želja. Ukoliko ste voljni da se odmarate, da posećujete plaže i da šetkate, imaćete prilike da to radite koliko god želite. Obiđite znamenitosti kao što je Park Guell i prošetajte gotičkom četvrti i ulicom Las Ramblas – u kojoj ćete osetiti iskonski duh Katalonaca.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Visit Barcelona (@visitbarcelona)

Dablin, Irska

Mislim da se ova lista, uglavnom, sastoji od destinacija u kojima ćete se osećati kao kod kuće. Španci i Irci su poznati po tome što su izuzetno gostoprimljivi – zbog čega su ovo savršene zemlje koje možete da posetite sami. Irska je prepuna predivne prirode koja će vas ostaviti bez daha. Svoje vreme možete da provodite šetajući parkovima ili da posetite mesta kao što je Dablinski zamak. Ukoliko ste ljubitelj književnosti, u Dablinu možete da posetite jednu od najvažnijih biblioteka u Evropi, a to je – Biblioteka Triniti koledža u kojoj ćete se osećati kao da ste deo filmova Harry Potter.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tripscout Dublin (@dublin.explore)

Bali, Indonezija

Ako pratite makar jednog travel influensera na Instagramu, sigurno ste videli da su posetili Bali i koliko su bili oduševljeni ovim magičnim mestom. U Baliju trenutno raste broj digitalnih nomada i ljudi su veoma druželjubivi i pristupačni, zbog čega je savršen ako ćete ići na solo putovanje. Bali je poznat po tome što meštani zaista veruju u wellness, meditaciju i relaksaciju, zbog čega ćete biti u prilici da jedete najukusnije açaí bowl, avokado i da praktikujete meditaciju – što je uvek dobrodošlo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bali – The Island of the Gods (@bali)

Atina, Grčka

Sve što ima veze sa Atinom je magično i misteriozno. Grci su izuzetno prijatan narod i dosta su slični Srbima, zbog čega ćete, bilo gde da sednete, imati osećaj kao da ste lokalac. Prosto vas niko neće tretirati kao turistu. Pored sjajnih plaža, možete posetiti i Arheološki muzej Atine, otići do Akropolja i diviti se ruševinama koje su i dalje velelepne, a svako veče ćete moći da završite uz sjajne žurke po raznim delovima grada koji nikad ne spava.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели © In Athens (@in_athens)

Naslovna fotografija: instagram.com/visitbarcelona

Milica Antić

Comments