Proleće je, pod uticajem retrogradnog Merkura, možda donelo pojedine velike životne promene, ali stvari se definitivno okreću nabolje, za ovu grupu znakova. Poslednji prolećni pun mesec osvetlio je nebo 14. juna u ekspanzivnom avanturističkom znaku Strelca, pozivajući nas da prigrlimo novostečeno znanje i mudrost. Ovaj pun mesec doneo je vedriju atmosferu i lakšu nebesku energiju, osvetljavajući mesto u natalnoj karti svakog znaka, na kome postoji potreba da se obuhvati i percepira šira slika. 

Stvari su značajno počele da se menjaju od 21. juna, kada Sunce prelazi u kardinalni vodeni znak Raka, pobuđujući kolektivnu želju za negom i brigom, dok i dalje tražimo načine da stavimo na prvo mesto svoju emocionalnu sigurnost i udobnost. Ovog dana je i letnji solsticij, koji donosi snažne promene svim horoskopsim znacima, dok će najpozitivniji uticaj do kraja juna osećati ova četiri znaka: 

Blizanci 

Postajete jasniji i precizniji u komunikaciji.

Posle turbulentnog perioda koji vam je priredio retrogradni hod Merkura, vraćate se sebi – zajedno sa Merkurom koji je u vašu prvu kuću ušao 13. juna. Od tog momenta počinjete da se osećate staloženije i bistrije – stupate u socijalne interakcije sa lakoćom i jasnoćom, zato nemojte oklevati da sa drugima podelite svoje misli, ideje i zapažanja. Pošto ste imali vremena da preispitate svoje planove, sada je vreme da ih pokrenete. Kada govorite, ljudi slušaju, jer imate šta da kažete i činite to na pravi način – svet je spreman da vam pomogne da ostvarite svoje ciljeve. 

Rak 

Možete da se izrazite bez napora.

Kako se Sunce pomera ka vašoj prvoj kući (21. jun) približava se vreme kada ćete zvanično okončati svoj „pustinjački“ režim. Prošlog meseca ste bili skloni povlačenju, preispitivanju i razmišljanju, ali pošto se letnji solsticij odvija u vašem znaku, dobijate priliv dobre energije i osećate se vitalno i prisutno. Skrećete pažnju, jer prosto blistate, ali ne dozvolite da vas to zbuni i uplaši – imate toliko toga da podelite sa svetom, zato pustite tu svoju svetlost, neka zrači i privlači. Vreme je da razmislite kako da date prioritet svojoj emocionalnoj sigurnosti i udobnosti – sada će to biti lako! 

Devica 

Produktivnost će biti na najvišem nivou. 

U toku retrogradnog Merkura bili ste rastreseni i neorganizovani (za svoje standarde), ali ste imali vremena za razmišljanje. Merkur je ušao u vašu kuću karijere 13. juna, i doneo vam jasnoću koju ste tražili u vezi sa vašim profesionalnim poduhvatima. Vaše kolege ili klijenti spremni su za saradnju, pa i više od toga – spremni su da vam prepuste vođstvo, a vi se najzad osećate dovoljno sposobni da ih povedete u pravom smeru. Postavili ste temelje, obavili istraživanja i doneli odluke. Sada je vreme da nastupite sa svojim idejama i planovima, da se čujete i vidite. 

Strelac

Vaš osećaj za sopstvo se pojačava. 

Sezona Blizanaca donela je naglasak na odnose sa drugima, a pun mesec u vašoj prvoj kući (sopstvo) doneo vam je dublje uvide o tome kako da zadovoljite svoje potrebe. Sloboda vam je neophodna i posle međuljudskih odnosa koji su do sada bili na prvom mestu, vreme je da se preorijentišete na sebe. Kako je došlo dotle da zanemarite svoj lični razvojni put i svoju istinu, zbog poslova i potreba drugih? Sada je pravo vreme da se ponovo upoznate sa sopstvenim potrebama van partnerstva i van profesionalnog života. Pojedine stvari ste uzimali zdravo za gotovo, a sada ćete to shvatiti i naučiti da cenite i da se zalažete za ono što ste mislili da vam prirodno pripada. 

Naslovna fotografija: instagram.com/whiskyouth

Brankica Milošević 

Comments