Da li se sećate da je dvehiljaditih bio popularan trend sjaja za usne, koji je davao taj efekat frosted lips. Bili su gusti, tečni, providni, lepljivi i od njih su usne baš baš sijale. Sigurno se sećate, svi smo ih imali. E, pa to se ponovo vraća.

Povratak u period dvehiljaditih nije samo u modi, već i u šminki, kozmetici. Molimo se da tanke obrve ne postanu ponovo ultrapopularne, jer se obrve milenijalaca još nisu oporavile od prvog talasa tankih obrva. A mladima poručujemo da – ako toliko istanjite obrve – možda više nikad neće izrasti.

Elem, da se vratimo na usne. Usne treba da sijaju, da blješte… ali, to je opet nekako drugačije od onoga što smo imali dvehiljaditih. To je fora sa vraćanjem trendova, vraćaju se – ali drugačiji, prilagođeni ovom dobu.

Takođe, treba uzeti u obzir i da je tehnologija kozmetike napredovala, tako da sjajevi koji se danas prave, traju duže, drugačije reflektuju svetlost, nisu lepljivi, hidriraju usne – gomila pozitivnih stvari…

Trendu frosted lips su se, naravno, pridružile mnoge zvezde, pa hajde da vidimo kako su ga iznele i kako uopšte izgleda ovaj apdejtovani trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Phillips (@maryphillips)

Ne čudi nas da je Jennifer Lopez među prvima namazala usne sjajem, ipak je ona zvezda dvehiljaditih. No, kao što možete videti, njena šminka na usnama se ne svodi na prosto nanošenje sjaja. Ne, ona ima nude karmin i preko sjaj i to, moramo priznati, izgleda prilično zanimljivo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEXX MAYO (@iwantalexx)

Sledeća je Lizzo, koja se, takođe, odlučila za nude opciju i preko sjaj. Takođe, usne su oivičene, tako je na krajevima usana tamnija boja, a na sredini svetlija, što stvara efekat punijih usana. E, sad, tako lepo našminkane, pune usne možete još više ulepšati sa nenametljivim, a opet providnim sjajem koji će dati efekat glamura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Kanadska glumica Shay Mitchell je dodatno rizikovala sa jačom bojom karmina i sjajem za usne. Ona je stavila karmin u berry nijansi – između roze i ljubičaste boje. Preko usana je nanesen sjaj sa šljokicama. Ako želite da isprobate sjaj za usne, preporučujemo vam onaj sa plumping efektom, koji će učiniti da vam usne nabubre i izgledaju veće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Prirodna nude nijansa odlično stoji Ash Kholm. Može se videti da je korišćeno dva ruža – tamniji na ivicama, svetliji na unutrašnjosti. Sredina usana je gotovo roze boje. Makeup look sa frosted efektom izgleda dovršeno i otmeno. Preporučujemo da isprobate ovako nešto, jer će sigurno fenomenalno izgledati.

Verovatno ste primetili da zvezde frosted lips obično kombinuju sa nude karminima, iako to ne mora biti pravilo. Čini se da ovako najbolje izgleda, jer daje priliku da se dodatno istakne nešto drugo na licu, a da usne i pored toga izgledaju glamurozno, a ipak ne suviše upečatljivo.

Tim stopama je krenula i Vanessa Hudgens, koja je istakla oči, usne su u drugom planu, ali su savršeno uklopljene uz čitav makeup look.

Naslovna fotografija: instagram.com/maryphillips

Jovana Petković

Comments