Iako nekim danima u kancelariju najviše volim da dođem u oversize dukserici na kojoj velikim, puder-roze slovima piše LOVE i osetim se maksimalno ušuškano, u većini slučajeva svoju ljubav prema modnom dizajnu i savremenom odevanju (koje sam studirala) iskazujem kroz svakodnevne stajlinge. Važno mi je na koji način komuniciram odećom koju nosim (i oduvek je bilo tako), uživam u igranju sa teksturama i proporcijama, pratim modnu scenu i pre svega, odećom koju nosim se trudim da svoju unutrašnjost iznesem na površinu.

U nastavku sa vama delim kako izgleda jedna moja nedelja u autfitima, a nadam se da će vas neki od njih inspirisati da i sami pronađete svoj autentičan stil i razumete koliko je bolje kada umesto rečenice “svejedno mi je šta ću da obučem” – kroz modu otkrijete sebe.

Ponedeljak

Ponedeljkom sam raspoložena za suptilno vraćanje mojim “tinejdžerskim korenima”. Većinu svog života provela sam noseći kožne “rokerice”, kaiševe sa nitnama, crnu odeću, majice sa imenima bendova… znate na šta mislim. Tada sam želela da moja odeća prikaže kojoj subkulturi pripadam i ko su “moji ljudi”, a danas mi je važno da kroz odeću komuniciram svoja interesovanja i osećam povezanost sa sobom.

Zato ponedeljkom biram:

IMG 3711 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Utorak

IMG 3920 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Kad smo kod vraćanja korenima – utorkom se vraćam onim dizajnerskim. Suknju koju nosim sama sam kreirala, a i kimono je handmade, lokalnog brenda @try.my.robe. Obožavam statement komade, uklapanje dezena, boja i tekstura i mislim da je ovo autfit koji sam suviše puta ponovila – i nije mi žao! Naravno, kad sam već u stilu go big or go home, na sve dodajem aksesoare, naočare za sunce, torbicu i starke, jer sam @conversesrbija nosila više nego bilo koju drugu obuću u životu, verovatno.

Zato utorkom biram:

  • Klasik crnu majicu,
  • Zlatnu handmade suknju,
  • Dezenirani ogrtač,
  • P…S… fashion torbicu,
  • Nezaobilazne starke,
  • I Optiplaza naočare za sunce.

Sreda

Sredom obično upadnem u “krizu sredine nedelje”, kada najmanje uspevam da mislim o autfitu. Ipak, tada se okrećem sigurica odevnim komadima kao što su rolka i oversize siva jakna, koje me povuku da ih “razbijem” nečim neobičnijim. Ovog puta to su retro, dezenirane pantalone i muška majica iz nove Zara x Sebastian Curi kolaboracije, koje nosim uz proverene starke i JW PEI torbu.

Zato sredom biram:

IMG 3780 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Četvrtak

IMG 4022 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Četvrtak je mali petak! Zato je četvrtak rezervisan za osmehe, kačkete koje obožavam da nosim (što potvrđujem javno na TikToku), floralne haljine, comfy patike i praktične torbe. Ova cvetna Lindex haljina ne samo što predobro stoji, već je i savršeni komad odeće – jer može da se nosi u apsolutno svakoj prilici. Uz štikle, patike, džeper, kožnu jaknu, kačket ili večernju frizuru – jednostavno, nema greške. And I love it!

Zato četvrtkom biram:

Petak

Okej, ovo mooožda nije autfit za kancelariju – ali želela sam da uvrstim i jedan večernji u ovu listu. Oprostite mi! Petkom su izlasci i dalje najbolji, a kada su elegantniji stajlinzi u pitanju, uglavnom se okrećem klasici – sa naravno malim twistom. Zato klasik, crne odevne komade volim da uklopim uz aksesoare u jarkoj boji, ili neobične detalje drugog tipa – poput ovih rukava sa perjem. Vintage crna torba on top of it all, i spremna sam!

Zato petkom biram: 

  • P…S… fashion bluzu,
  • Lindex suknju,
  • Zara cipele na štiklu,
  • I vintage, second hand torbu (koju sam dobila od mame).
IMG 4100 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Subota

IMG 4159 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Subotom sam naspavana i dobru energiju nosim svuda sa sobom. Volim da budem casual, jer znam da ću najverovatnije “akcijati” po gradu, a šta je opuštenije od mom farmerki i muške košulje. Apsolutno obožavam dezent ove košulje koju sam za kostimografske potrebe zgrabila od @stenaraonlajn – i za koju sam dobila najviše pitanja ikada. Sada znate gde možete da “iskopate” dobre vintage komade u Beogradu!

Zato subotom biram:

Nedelja

Došli smo do nedelje, dana u kom bih volela da kažem da ne izlazim iz pidžame – ali to nije uvek tako. Doduše, kada je ova Lindex pidžama u pitanju, malo mi fali da u njoj izađem po kafu za poneti u kraju. Nedeljom često laptop donesem u krevet da zabeležim svoje ideje i misli, a tada mi je najvažnije da imam svoj mir, dok radim, slušam muziku, gledam serije… Okej, neko bi morao da mi kaže da je nedelja dan za odmor, a ne sve što nije stalo u radne dane.

Zato nedeljom biram:

IMG 4197 scaled Week in outfits: Urednica Jovana Pantić

Fotografije: wannabemedia.rs

Jovana Pantić

Comments