Nedelja mode u Milanu donela je interesantne kolekcije dizajnera, ali i kreacije poznatih ličnosti koje su se pojavile na revijama. Paris Hilton, Kim Kardashian, Kendall Jenner, Bella i Gigi Hadid pojavile su se ili u ulozi modela, ili kao gošće modnih kuća. Gigi i Kendall su šetale pistom modne kuće Prada za kolekciju jesen/zimu 2023. godine. Na očima modela su tokom revije zasijale pastelne trepavice, beauty momenat koji nam je ukrao pažnju.

Pastelne trepavice – trend u usponu?

Pošto je paleta kolekcije koja je prikazana uglavnom bila prigušena sivim, belim i smeđim tonovima, ekstenzije pastelnih trepavica dale su sjaj koji se obično postiže ružem ili senkom u smeloj boji. Prada nas je još jednom podstakla da budemo kreativniji i dokazala da veštačke trepavice ne moraju samo da služe kako bi povećali vaše trepavice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

Gigine trepavice su bile pink i u boji breskve pruživši blistav izgled koži, a odlično su se slagale sa njenim svetlim tenom i plavom kosom. Za Kendall su odabrali trepavice u baby plavoj boji koja je bila savršen kontrast njenoj tamnoj kosi i smeđim očima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

U većini slučajeva ono što se nađe na pisti je veoma teško rekreirati u realnom vremenu. Međutim, ovaj beauty trend je prilično jednostvan i dokazuje da se boje mogu iskoristiti čak i za trepavice. Naravno, sigurno nećete farbati trepavice kako biste dobili ovaj look. Tu vam mogu pomoći veštačke trepavice u boji ili maskare u boji. Takođe nam ostaje da vidimo da li će ovaj beauty trend zaživeti.

Pročitajte još i: Beauty trendovi sa TikToka koje morate da probate i u 2023. godini

Prada revija – šta je prikazano?

Modnom pistom su dominirale bele suknje i strukirane majice i kaputi. Predstavljene su odevne kombinacije koje su kombinacija business i princess trenda. Hadidova je na reviji nosila preširok sivi sako, suknju u istoj boji sa belim detaljima, crni džemper i bele špicaste cipele. Kendall Jenner se pojavila u glomaznom kaputu u braon boji u kombinaciji sa žutim špicastim cipelama.

Kolekcija je bila svojevrsna verifikacija Pradinog identiteta za sledeću generaciju ljubitelja mode, ispitujući društvene i rodne norme sa novim shvatanjima na polju prirodne lepote.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

Kada je u pitanju kosa, Prada se odlučila za jednostavne frizure. Modeli su imali ravne i zalizane frizure za koje je bio zadužen Guido Palau. Manekenkama s kratkom kosom samo su napravili svedene frizure i dodatno ih zagladili.

Ponovno otkriće lepote

Kako bi se glamur postavio na viši nivo, šminkerka Dame Pat McGrath kreirala je pastelne trepavice. Pat je zajedno sa brendom došla na tu ideju, a bili su inspirisani ponovnim otkrićem lepote pod nazivom Recycling Beauty.

Jednostavan look za reviju su uspeli da dobiju uz pomoć baze koja hidrira kožu zajedno sa proizvodom koji služi za ujednačavanje tona kože, ali i da pokrije nesavršenosti. Kako bi Pat osigurala da njihova šminka ostane netaknuta, iskoristila je praškasti puder za setovanje i puder u kamenu koji se nanosi oko očiju kako bi koža izgledala zaglađeno. Na usnama modela bio je transparentan ruž kako bi fokus ostao na očima i lažnim trepavicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

Svaka trepavica je ručni rad. Posebno su pravljene za Prada reviju u kaki, plavoj, pink, žutoj i mint zelenoj boji. Šminkerka Pat je otkrila da su trepavice rastavljene, a zatim ih je ponovo ručno stavljala na oči svake manekenke, kako bi mogla da uskladi boje trepavica sa bojom kože svake manekenke. Upotrebom uvijača za trepavice, pincete i prozirnog lepka, oblik je definisan i doveden do savršenstva, što rezultira prelepom iluzijom.

Cilj im je bio da ovim izgledom prikažu kako oni vide Prada devojku, koja ove sezone istražuje ljubav, individualnost i kako da se smelo izrazi. Neoprostivo je autentična, zrači samopouzdanjem i srećna je u svojoj koži.

Pročitajte i: Uvek je pravi trenutak za novi pirsing, a ovo su najpopularnije tačke

Naslovna fotografija: instagram.com/prada

Marija Gavrilović

Comments