Neon šminka je najhrabriji makeup trend koji se pojavio baš u vreme festivala i letnjih žurki. Ukoliko želite da privučete pažnju na sebe i zabavite se, definitivno treba da isprobate neon šminku. Naravno, zbog efektnosti neonskih nijansi, najbolje izgleda u vidu senki za oči (još uvek ne možemo da zamislimo neon karmin).

Možda vam igranje sa jarkim, električnim bojama deluje zastrašujuće, ali postoji mnogo načina da probate ovaj trend. Možete da stavite samo neon krejon, ili da ipak uradite ceo neon look na očima – mogućnosti su zaista beskrajne. Tu su i neon ajlajneri, koji takođe daju širok prostor za igru, posebno ako ste vešti u iscrtavanju neobičnih oblika i šara na očima.

Ako želite da eksperimentišete sa neon šminkom za oči, donosimo vam preko potrebnu dozu inspiracije.

Neon šminka – najbolja izdanja za ludi provod:

Neon limeta senka 

Ako vam je neon senka preko celog kapka odbojna, počnite sa suptilnijim nijansama u uglovima očiju. Nanošenjem senke na ovo mesto dobićete efektan, ali minimalan neon look. Da biste kreirali ovaj makeup, izaberite senku u modernoj limeta nijansi i fokusirajte se na uglove očiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emmas__eye

Neon leopard dezen

Ako ste se zaputili na letnji festival, ovo je sjajna ideja za divlji makeup look. Pomoću senki kreirajte životinjski dezen u kontrastnim tonovima. Neon žuta, narandžasta i zelena dopunjuju se na najzabavniji način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aaron Storms (@aaronsmakeup)

Neon kontrast

Ovo je jedinstvena i umetnička ideja za neon šminku. Postignite oštri kontrast uparujući narandžastu senku sa ružičastim i metalik srebrnim nijansama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aaron Storms (@aaronsmakeup)

Neon munja

U stilu velikoj Davida Bowiea, ovo je neon makeup look koji je izrazito kreativan. Nalepnice sa zlatnim zvezdama su savršeni završni dodatak.

Neon ajlajner u dve nijanse

Kreirajte efektan look koristeći dve komplementarne boje. Pomoću ajlajnera možete iscrtati zanimljive linije, koristeći živopisnu narandžastu i fuksija nijansu.

Neon look iz osamdesetih

Neon šminka je bila karakteristična za osamdesete, epohu iz koje se vraćaju mnogi trendovi. Uparivanje neon plavog pigmenta sa metalik-lila nijansom je tako dobra kombinacija.

Neon cvetići

Crtanje slatkog cveća na spoljnim uglovima oka je nežna makeup ideja. Bebi-plava senka savršeno dopunje neon-žuto cveće. Nakon nanošenja senke, koristite četkicu za šminkanje sa malim zaobljenim vrhom da nacrtate cveće koristeći neon pigmente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emmas__eye

Dramatičan neon ajlajner

Kada je u pitanju neon šminka, što je “luđa” – to je bolja. Za dramatičan izgled, počnite tako što ćete uokviriti svoje oko crnim olovkom za oči, a zatim dodati neon-plave i ružičaste akcente. Završni look je spektakularan iz svih uglova.

Vodene neon-boje

Ne možete da odlučite koju neon senku da koristite? Stavite ih sve. Neka vaši kapci postanu slikarsko platno – neonska ružičasta, narandžasta, žuta, plava i zelena se udružuju kako bi stvorile jedinstvenu mešavinu.

Neonska bebi-plava senka

Neon-plava senka je sve što ovaj trend šminkanja treba da bude — svetao i smeo. Počnite tako što ćete naneti senku na kapak, a zatim upotrebite mekanu četkicu da je nanesete oko donje linije trepavica, dodajući još proizvoda dok ne budete zadovoljni intenzitetom boje.

Pročitajte i ovo: Bejeweled makeup – smela šminka koju svako može da rekreira

Naslovna fotografija: instagram.com/luza_visage

Božica Luković

Comments