Ove godine je jedna stvar sigurna – solidna baza u garderoberu će vam biti mnogo više od koristi nego aktuelni modni komadi. Mada, moramo priznati da nas ovaj trend i nije toliko iznenadio, s obzirom na porast “trendova koji nisu u trendu”, a u pitanju su suptilne majice na pruge, anonimne ali trendi torbe, ravne farmerke i još mnogo toga.

Takođe poznat kao tihi luksuz, ovaj opušten (ali nikad dosadan) pristup modi nije ograničen samo na konfekcijsko odevanje na koje smo navikli. Letnji modeli obuće ili moderni, minimalistički komadi, kao što su elegantne sandale sa kaiševima ili čak kitten štikle, brzo su postali centralni deo garderobera za toplo vreme. Vreme je da iza sebe ostavimo statement cipele i ukombinujemo neke od pomenutih modela sa odevnim komadima koji su podjednako efektni, kao što su prsluci od lana, lepršave plave košulje i jednostavne slip haljine.

Ako se prisetimo kraja prošle godine, znamo da je bio popularan non-shoe shoe trend, ili kako su drugačije nazivani pojedinačni modeli cipela – the sleeping bag shoes, a u pitanju su bili komadi obuće koji su u suštini udobne, chunky čizme u kojima ste mogli da vidite poznate ličnosti, kao što je Hailey Bieber. Ovog leta, upravo taj trend je zamišljen na novi način, a velike modne kuće poput Khaite, The Row i Dear Frances su pravi primeri toga, što se može videti u selekciji njihovih mrežastih baletanki.

Već smo pomenuli kitten štikle, koje su postale veliki hit u modnom svetu, a odličan su izbor ako želite da postignete suptilno-skockani izgled. Kožne mokasine praktično dominiraju prolećnim kolekcijama obuće svuda u svetu, i izgleda da ovaj trend neće stati. Sve u svemu, minimalistička obuća je postala glavni deo garderobera u poslednje vreme, pokazujući nam da ne moramo da idemo u ekstreme da bismo izgledali dobro. U nastavku otkrivamo koji letnji modeli obuće će biti pravi izbor za vas.

Letnji modeli obuće koji treba da se nađu u vašoj kolekciji

Kitten štikle

Ukoliko želite da ostvarite suptilan, ali moderan izgled, nemojte tražiti dalje od kitten štikle. Već smo malopre pomenuli koliko je ovaj model popularan, a kako i ne bi bio kada definiše svakodnevnu eleganciju. Predlažemo da ih ovog leta ukombinujete sa jednostavnim slip haljinama ili parom opuštenih farmerki.

Chunky sandale

Ne možemo govoriti koji letnji modeli obuće su aktuelni, a da ne pomenemo i klasične sandale sa chunky đonom. Ne možemo da kažemo ni da su se vratile, jer nisu ni izašle iz mode, ali su definitivno osvežene. Sa minimalističkim osvrtom na klasičnu debelu petu, vreme je da pozdravite novu verziju sandala koje ćete nositi svakog dana kad nastupi leto.

Mrežaste baletanke

Dakle, na početku smo pomenuli mrežaste baletanke, a sada je došlo vreme da se upoznate sa njima. Ovaj specifičan stil obuće je postao popularan zahvaljujući brendovima The Row i Khaite, koji su ih predstavili na modnim pistama za ovogodišnje proleće. Prosto ne možete da kažete NE ovako minimalnom i laganom dizajnu koji će tokom vrućih temperatura biti idealna opcija za vaša stopala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @therowcollection

Letnji modeli obuće: Minimalističke patike

Koje god da je godišnje doba u pitanju, neutralni par patika je neophodan u svakom kapsula garderoberu. One nikada ne izlaze iz mode i nikada vam neće dosaditi. Recimo, ako se odlučite za klasičan par belih patika, svesni ste da su vam opcije za kombinovanje beskonačne. Najbolji deo je i što ne morate da brinete sa kojom bojom će se uklopiti, jer je odgovor – sa svakom.

Mokasine

Mokasine su naš omiljeni trend u obući već duže vreme, a evo i zbog čega. One su dostupne u najrazličitijim oblicima i bojama, pa tako, ako želite opušteniji izgled, možete odabrati klasične kožne u braon, crnoj ili bež boji. Sa druge strane, ako više volite edgy izgled, uvek možete odabrati model sa većom platformom i uklopiti ih uz oversized blejzer, košulju, midi-suknju i slično. Zaista su toliko univerzalne da nećete pogrešiti sa bilo kojim izborom za leto.

Pročitajte i ovo: “Tihi luksuz” je trend koji smo svi čekali: Recite zbogom velikim logotipima

Naslovna fotografija: pinterest.com/alexandrawebb

Comments