Pre nego što se bacimo na aktuelne modne komade – vreme je za kratki modni čas. Da li ste znali da su zvoncare prvobitno bile deo uniforme američke mornarice? Kao što već verovatno znate, zvoncare su postale popularne šezdesetih i sedamdesetih godina – ali su u 2023. doživele veliki povratak.

Pojedini od najpoznatijih stajlinga upravo iz tog doba trenutno imaju svoju žutu minutu, kao što su, na primer, autfiti Johna Travolte iz filma Saturday Night Fever, koje je ponovo kreirala Stella McCartney, ali i Saint Laurent i Versace za proleće/leto 2023, dok su brendovi kao što su Mother, Frame i uvek atraktivni Chloé ulagali u ovaj komad gotovo svake sezone, bez greške.

Ako niste fan retro looka, onda imamo sjajne vesti za vas. U 2023. godini je gotovo sve dozvoljeno kada su u pitanju zvoncare – bilo da ih nosite u vidu pletenih, štrikanih, kožnih ili klasičnih komada od teksasa – jer su se na modnim pistama (ali i poznatima) pojavile u različitim varijantama. Naravno, moramo pomenuti Bellu Hadid kada je u pitanju novi modni trend, koja je odlučila da ih stilizuje u pravom Y2K stilu sa majicom na bretele i krop-kardiganom.

Sa druge strane, tu je i Kendall Jenner koja više preferira da ih nosi sa oversized majicama, za više opušten izgled. Međutim, ako moramo da izdvojimo jednu ličnost, to je čuvena Alexa Chung, koja ih non-stop nosi, i koja je kraljica ovih pantalona, a često ih stilizuje sa Mary Jane cipelama ili platformama.

Ipak, ako je za vas ovaj trend potpuno nov, predlažemo da investirate u klasičan crni par, pre svega, koji ćete nositi sa bazičnim komadima odeće za vikend, a krojenim za posao i kancelariju. Evo koje komade izdvajamo i kako ih možete nositi ovog leta.

Zvoncare koje biramo za leto 2023.

Znate onu čuvenu izjavu – go big or go home? Ovog leta je vreme upravo za to, jer zašto ne biste uneli malo boje i razigranog printa u svoje dane – i to uz zvoncare. Pre nego što preporučimo pojedine modele koji su klasičniji, morali smo da se osvrnemo na zabavnije primere dizajna, jer mislimo da su idealna opcija za leto. Možete ih nositi u kompletu, ili uz jednobojne gornje delove odeće, a ako zelena i roze nisu nešto što trenutno želite, na raspolaganju su vam razni drugi monohromatski printovi.

HM Zvoncare print 1 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
HM Zvoncare print 2 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji

Osvrnimo se na trenutak na onaj klasičan crni model koji smo pomenuli na početku. Ukoliko ste novi u nošenju zvonastih pantalona, onda je najbolja opcija da počnete od nečeg jednostavnog. Bilo da su to crne pantalone, ili model od teksasa, uvek je bolje da počnete sa osnovnim bojama koje ćete lako ukombinovati uz ono što već posedujete u garderoberu. Možete ih nositi uz krop-top, kao na fotografiji, ili uz oversized ili regular fit košulje.

Crne zvoncare HM 1 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
Crne zvoncare HM 2 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji

Nema boljeg načina da dočekate tople letnje dane nego da potopite sebe u pastelne boje. Ni ove godine Barbiecore trend ne prestaje, pogotovo ne zahvaljujući Baribe filmu koji će uskoro doživeti premijeru, i zato biramo ovaj roze par zvoncara, koji možete nositi uz odgovarajući blejzer, ili belu majicu/košulju. Sa druge strane, tu je i pastelnoljubičasta verzija za koju važe isti principi kombinovanja. Možete ih kombinovati sa jednostavnim monohromatskim patikama, ili metalik platforama i uživati u svojim 70s snovima.

Roze zvoncare HM1 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
Hm zvoncare pastel2 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji

Zebra print je jedan od naših favorita i volimo da ga vidimo svuda, bilo na odeći, bilo na aksesoarima ili cipelama. Viskozni materijal je sjajan za leto, pa zato predlažemo da je birate kad kupujete laganije odevne komade. Lepršaćete na letnjem povetarcu, neće vam biti vruće, a izgledaćete uvek privlačno. Zebra print je sam po sebi dovoljan, tako da predlažemo da ga kombinujete sa crnim, belim i bež majicama i košuljama.

Zebraste zvoncare 1 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
Zebraste zvoncare 2 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji

Teksas zvonaste pantalone

Teksas je materijal sa kojim definitivno nećete pogrešiti, i takođe je dobra opcija za sve one koji nisu pre nosili zvoncare, kao i crne pantalone. Izabrali smo dve opcije: prva su klasične tamne teksas zvoncare koje možete nositi i svakog dana, i na posao, a druge su bele, više casual, sa rubom bez šavova.

6147044407 1 1 1 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
1879024712 1 1 1 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji

Kada su u pitanju prolećne jakne i mantili, ne možete kompletirati garderober bez bajkerske jakne. Zato danas biramo ovaj isprani model kao pravi odabir za sve one koji vole edgy stil. Ovaj tip jakne je dovoljno klasičan za nošenje sa farmerkama i majicom, a možete ih kombinovati uz tanju duksericu ili košulju sa printom.

4804660708 1 1 2 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
4804660708 2 2 2 Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji
Comments