Rese su se zvanično vratile u ciklus trendova. Privlačni akcenat na odevnim komadima u vidu resa se sasvim sigurno može kvalifikovati kao jedan od najstarijih modnih trendova koji su poznati čoveku, a koji seže čak do 3000. godine pre nove ere! Klasična haljina sa resama koju poznajemo i volimo nastala je 1920-ih kada je flaperima bila potrebna haljina koja bi im omogućila da se slobodno kreću, a da pritom zanesu publiku.

Nego, vratimo se na sadašnjost. Ovog leta, haljine sa resama će imati veliki moderan trenutak, ali nema razloga za brigu ako klasična haljina u stilu flapera nije za vas. Postoji čitav svet ovih haljina, a samo treba da pronađete tip koji vam najviše odgovara. Smatrajte ovo svojim mini-vodičem za pronalaženje prave haljine za leto 2023!

Haljine sa resama – 6 modela za leto 2023.

Klasične rese

Kada tragate za savršenom haljinom za večernji ples, flaperi su odavno otkrili rešenje za to, već smo ih pomenuli. Klasične haljine sa punim resama se ne mogu nadmašiti. Imaćete prilike da pokažete svoju figuru, a dovoljno su labave kako biste uspeli da izvučete svoje omiljene plesne pokrete (ukoliko idete na takvu vrstu događaja). Predlažemo da ovaj tip svetlucave haljine uparite sa minimalnim nakitom, kako bi haljina zablistala i došla do izražaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brand-Store (@brandstore)

Rese kao akcenat

Ukoliko je besprekorna figura u obliku peščanog sata ono čemu težite, onda definitivno obratite pažnju na naborane haljine sa steznikom u struku i resama u vidu akcenata. Recimo, ako haljina ima rese na grudima i blizu donjeg ruba, stvara se privid širenja na tim delovima, ostavljajući vaš struk veoma uskim. Svoju siluetu možete dodatno da izdužite tako što ćete odabrati par visokih potpetica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keri (@its.goldie_frocks)

Pročitajte i ovo: 5 letnjih modela obuće koji odišu estetikom “tihog luksuza”

Haljine sa resama na rubu

Ukoliko volite suptilnije akcente u vidu resica na haljinama, onda je ovo opcija za vas. Ukoliko odaberete haljinu koja ima rese samo na donjem rubu, to će vam uneti malo vizuelne zanimljivosti u stajling, jer će se one pomerati kako hodate, i nećete morati da brinete da li vam je stajling too much. Ako odaberete, recimo, crnu haljinu, možete je upariti sa chunky platformama i belom ili krem torbicom za idealni večernji izgled.

Pastelne haljine sa resama

Verovatno već znate da se klasične haljine ovog tipa češće pronalaze u svetlucavim varijantama, u crnoj, srebrnoj ili zlatnoj boji. Ali, ako ste spremni da uskočite na ovaj trend, uvek možete odabrati i nešto drugo, što je možda adekvatnije za sunčano vreme, a to su pastelne boje. Pastelnoroze, plave, zelene ili žute su idealne boje za prolećni, ali i letnji period, a predlažemo da ih kombinujete sa srebrnim ili belim cipelama i aksesoarima kako biste postigli skladan izgled.

Haljine sa resama na rukavima

Za sve one koji vole jedinstven izgled i koji preferiraju tradicionalniji kroj haljine, duge haljine sa resama na rukavima su pravi izbor. Umesto što rese padaju sa tela, kao što je to inače na haljinama, ovaj stil poseduje polurukav na čijem kraju se nalaze rese, što u stvari stvara izdužujući efekat na samom dizajnu rukava. Sa ovako klasičnim dizajnom nikada nećete pogrešiti, a idealni su za sve svečane i posebne prilike gde ste pozvani kao gost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erika (@apolishednarcoleptic)

Kontrastne rese

Ukoliko želite da se odaljite od klasičnih, malih crnih haljina, budite bez brige, jer možete da pronađete i haljine sa resama koje su u kontrastnim bojama. Predlažemo da potražite model koji ima rese odvažnih boja, kao što su jarkoplave ili slično, kako biste na zabavan način uzdigli svoju letnju garderobu. Takođe, uvek imate opciju da dodate rese na haljinu koju već posedujete, a koju možda niste dugo nosili – sada je savršen trenutak da je prepravite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lucy!! (@itslucysfashion)

Pročitajte i ovo: 9 trendova koji će inspirisati vašu letnju garderobu

Naslovna fotografija: instagram.com/rocioosorno

Nenad Grubanoski

Comments