Sigurno ste je već videli svuda i možda vam se smučila – teksas midi-suknja je dominirala prolećem, ali za leto 2023. godine, koje su još suknje u trendu?

Ukoliko ne želite da nosite teksas midi-suknju, jer taj trend već polako prolazi, postoji još mnogo modela suknji koji su aktuelni, izgledaju odlično i savršeni su za vruće dane.

Kada je reč o najpoželjnijim akutelnim stilovima odevanja i modnim tendencijama, meša se nekoliko pravaca stilizovanja i različitih estetika. I dalje je aktuelan Y2K stil, inspirisan modom iz ranih dvehiljaditih godina, koji se iznova i iznova pojavljuje u vidu različitih odevnih komada, aksesoara, ali i šminke.

Pored toga, aktuelan je mermaidcore zbog novog filmskog izdanja Disney priče o Ariel, pa se nose metalik i plavi tonovi, kao i krljušti na odeći. Ovaj trend je ipak možda lakše ispratiti kroz šminkanje. Nosićemo i mnogo prozirne odeće (ako ste dovoljno smeli), kao i pletenih aksesoara, boho dezena i lepršavih bluza.

Ali, da se vratimo na suknje. Izdvojili smo nekoliko tipova suknji koje su u trendu za leto 2023. godine, ali su zapravo vrlo praktične – u smislu da ih mogu izneti žene različitih modnih ukusa, stila odevanja i oblika tela. Sigurni smo da ćete pronaći model suknje za sebe i da će biti sjajna inspiracija za vaše letnje autfite.

Ovo su suknje koje su u trendu za leto 2023. godine

Maksi-suknja od satena

Najelegantnija na našoj listi, ova suknja je beskrajno šik i svakoj odevnoj kombinaciji daće dozu otmenosti. Dugo smo nosili midi dužine satenskih suknji, a sada su u fokusu modeli do poda. Zbog nežne teksture materijala, satenske suknje fenomenalno izgledaju u večernjim varijantama, ali i uklopljene sa strogim odevnim komadima poput sakoa.

Lanena suknja

Lanene suknje nisu trend, one su vanvremenske. Uložite u suknje napravljene od lana jer je to kvalitetan i prozračan materijal kojem ćete se vraćati baš svakog leta. Uvek dobro izgledaju modeli u bež tonovima, jer je to prirodna broja lana. Daju taj rustičan, francuski šmek vašim letnjim kombinacijama i lako se uparuju sa drugom odećom i aksesoarima.

Tenis suknja

Ako volite preppy stil odevanja, tenis suknje nosićete tokom cele godine, a posebno tokom leta. Odavno su prevazišle granice teniskih terena i osvojile su modni svet. Leti možemo da ih nosimo sa jednostavnim topovima, u monohromatskim autfitima, uz dodatak slatkog kardigana za hladnije večeri. Super izgledaju uz patike, a čim dođe jesen, opet ćete moći da ih stilizujete na nove načine.

Asimetrična suknja

Unesite neočekivani momenat u vašu odevnu kombinaciju – asimetrična suknja je statement komad koji će vas sigurno inspirisati. Najbolje izgledaju kada su lepršave i nešto duže, jer su na taj način dovoljno praktične za posao, ali i svaku drugu aktivnost tokom leta. Ako odaberete model u jarkoj nijansi, dodatno ćete da istaknete kroj suknje.

Kargo suknja

Ukoliko je vaš stil urban i volite Y2K trendove, kargo suknja je interesantan, smeli odevni komad koji možete da stilizujete uz vaše omiljene patike. Kargo suknje nose najbolje obučene manekenke sveta, uz ostale trendi komade: robusnu obuću, atlet majice, futurističke naočare, trake za kosu, kao i retro torbice koje se nose ispod ramena. Modeli sa plitkim strukom su posebno “in” ovog leta.

Crochet suknja

Probudite boho boginju u sebi uz crocthet, odnosno, pletene suknje, koje nisu rezervisane samo za plažu – mada u tom ambijentu najbolje izgledaju. Ove suknje su inspirisane hippy pokretom i estetikom, pa se nose uz topove od sličnog materijala, ali ih možete učiniti modernijim ako ih “smirite” jednostavnim, klasičnim letnjim komadima, poput lanene košulje. Jedno je sigurno: crochet suknje želimo u svom koferu za letovanje.

Pročitajte i ovo: Šta da spakujete za odmor: 10 ultimativnih komada za letnje putovanje

Naslovna fotografija: pinterest.com/whowhatwear

Božica Luković

Comments