“Tihi luksuz” je trenutno najpopularniji stilski pravac u svetu mode, a torbe su jedan od ključnih detalja kojima se ovaj način odevanja postiže. Zna se da nijedan autfit nije potpun bez odgovarajuće torbe koja sve povezuje i zaokružuje.

Torbe u stilu “tihog luksuza” su zamenile “it torbe”, odnosno, trend dizajnerskih aksesoara koje u određenom periodu baš svi nose ili žele da imaju. Nasuprot “it” torbi, aksesoari “tihog luksuza” kombinuju lakoću, suptilnost i kvalitetnu izradu bez istaknutih logotipa. Dok su nekada bili od presudne važnosti, danas su upečatljivi logotipi na torbama postali znak lošeg ukusa.

Ali to ne znači da se torbe “tihog luksuza” ne mogu identifikovati, uprkos nedostatku brendiranja. Umesto toga, imaju detalje kao što su kopče sa potpisom i jedinstvene siluete koje samo pronicljivi modni zaljubljenici mogu da prepoznaju.

Ne zaboravite, “tihi luksuz” je ulaganje u komade najvišeg kvaliteta, izrađene s pažnjom ka detaljima, napravljene da traju doživotno. Ključno je odabrati torbe koje su napravljene od najfinijih materijala, sa besprekornom konstrukcijom, čiji dizajn dozvoljava da ih uparite sa širokim opsegom odeće.

Naravno, “tihi luksuz” se ne odnosi samo na ono što nosite, već i na to kako to sve nosite. Važno je da odevni komadi i aksesoari budu jednostavni, tako da dozvolite da njihov kvalitet govori sam za sebe. Kada je reč o torbama, one treba dopunjuju vašu odeću, a da je ne opterećuju.

Ove dizajnerske torbe su oličenje “tihog luksuza”

Hermès Kelly

Hermès torbe su simbol luksuza i bogatstva. One su poznate po svojim dugim listama čekanja i misterioznim praksama kupovine, ali i po kultnom statusu među najpoznatijim insajderima u modi. Kelly model (nazvan po princezi i glumici Grace Kelly) ima takav dizajn da baš nigde nije istaknut logo brend, a poznat je po vrhunskoj izradi koju prati i paprena cena.

Celine Triomphe

Metalna kopča na Triomphe modelu torbe modne kuće Celine inspirisana je metalnim lancem koji okružuje Trijumfalnu kapiju u Parizu. Inače, dizajn torbe odlikuju čiste i uglađene linije, što je čini vanvremenskom, funkcionalnom i jednostavno prelepom.

The Row ’90s

Modu devedesetih je definisao opušteni minimalizam. To je suština dizajna torbe brend The Row — u pitanju je jednostavni, kožni baguette aksesoar koji je sada toliko tražen da zahteva prethodnu narudžbu i višemesečno čekanje da biste postali njen vlasnik.

Totême T-Lock

Neupadljiva, elegantna i neprepoznatljiva, osim suptilne “T” kopče, torba T-Lock modne kuće Totême je jedna od najtraženijih u poslednje vreme, uprkos tome što je prvi put predstavljena prošle godine.

 

Prada Re-Edition 1995

Prada Re-Edition 1995 torbu je nosila Carolin Bessette-Kennedy — američka modna ikona poznata po svom besprekornom stilu koji je bio oličenje “tihog luksuza”. Oživeli su je Miuccia Prada i Raf Simons, ko-dizajneri su ovu bezvremensku torbu vratili u modni prostor, čineći je jednom od ključnih investicija među ljubiteljima luksuznih aksesoara.

Bottega Veneta Arco

Kada je Matthieu Blazy došao na čelo modne kuće Bottega Veneta, brend je dostigao novi nivo popularnosti i oživeo je neke od svojih arhivskih dizajnerskih elemenata u neke kultne torbe, kao što Arco Tote od prevrnute kože.

Saint Laurent Manhattan

Poput dela grada po kome je dobila ime, Saint Laurent’s Manhattan torba je sofisticirana, elegantna i “večna”. Za razliku od drugih modela torbi francuskog luksuznog brenda, Manhatten torba nema istaknut “YSL” logo nigde, tako da je prefinjeniji izbor.

Tory Burch Lee Radziwill

Nazvana po američkoj modnoj ikoni Lee Radziwill, ova Tory Burch torba odražava njen stil svojom strukturiranom siluetom, gornjom ručkom i besprekornim dizajnom.

Métier Perriand

Sa linijom stručno izrađenih luksuznih kožnih predmeta inspirisanih putovanjima, londonski brend Metier trebalo bi da bude na vrhu vašeg radara za bezvremenske komade koje možete poneti na let ili bilo koje drugo putovanje.

Pročitajte i ovo: Ako želite da naučite šta je “tihi luksuz” – gledajte Succession: Modne lekcije iz hit serije

Naslovna fotografija: pinterest.com/NET-A-PORTER

Božica Luković

Comments