Saznajte ljubavni horoskop za jul 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan 

Ako su stvari između vas i vašeg partnera nedavno dostigle kritičnu tačku, vaša veza tokom ovog perioda može proći kroz promenu – da biste prihvatili nove aspekte svog odnosa, potrebno je da održavate komunikciju i izbegnete krajnosti. Nemojte postavljati stvari u stilu „sve ili ništa“, već kao fazu i proces, kroz koji treba zajedno da prođete, da nešto važno naučite i produbite svoj odnos. Oduprite se iskušenjima koja vode u traženje krivca, kažnjavanje uvređenim ćutanjem, manipulaciju, kontrolu i posesivnost. Udružite se u krizi, razmišljajte pojedinačno, razmišljajte zajedno, delite osećanja, utiske, strahovanja i identifikujte autentične međusobne potrebe, to će održati vaš brod na kursu kroz opasne vode. 

Ako ste sami, ovo je dobar period za zabavljanje – Venera je na vašoj strani i pomaže da upoznate nekog posebnog. Magija je u toku, a da bi proradila, vi treba da slušate svoje telo, svoju intuiciju i osećaj i da razlikujete impulse i fascinaciju od vrednosti koje možda ne ostavljaju snažan prvi utisak, ali su temelj na kome se može graditi stabilna veza. Možda ste u iskušenju da se prepustite avanturi, ali to nije ono što tražite i što želite, a jeste nešto što može udaljiti od vas osobu koju možda još niste primetili, ali je ona primetila vas i posmatra vas sa strane. Napravite joj mesta da vam se približi! 

Bik 

U dugim i bračnim vezama, Bikovima predstoji preporod – energija se pokreće i ako ste već počeli da primećujete da vam rutina, navike i dinamika koju poznajete (i visoko cenite) postaje zamorna i da se dosađujete, ovo osećanje će brzo ispariti u kovitlacu uzbudljivih aktivnosti. Možda je došlo na red krečenje, preuređenje doma, selidba ili drugi veći radovi vezani za kuću i porodicu, možda krećete na odmor ili pokrećete zajednički posao… U svemu što radite zajedno, upućeni ste jedno na drugo, oslanjate se jedno na drugo, savetujete i dopunjavate, tako da ćete biti presrećni – vratiće vam se onaj osećaj da ste odličan tim i da ste bolji zajedno nego svako pojedinačno, koji je izbledeo. Nove veze su prožete strašću i željom za zajedničkim doživljajima i odličan je period za dublje povezivanje i stvaranje zajedničkih uspomena. 

Sami Bikovi su vrlo vatreno i avanturistički raspoloženi – vaša harizma je snažna, privlačnost magnetska i brojne su mogućnosti da se nađete u pravim trenucima na pravim mestima i budete zapaženi od pravih osoba. Ne morate izabrati nekog, može vam biti dovoljno da osećate da je leto puno života i da je život lep i uzbudljiv, a ako vas neko posebno privuče, ili poželite da nekoga posebno privučete, budite romantični – sjaj zvezda vam pruža podršku na svaki način! 

Blizanci 

Uticaj Venere donosi harmoniju u partnerskim odnosima i ako ste prošli kroz period sukoba i nezadovoljstva, sada je vreme za veće razumevanje, dublje povezivanje i opuštanje. Inspirisani ste da pronađete nove načine rešavanja problema, kao i da bolje postavite granice i da poštujete partnerove – i sve to će se odvijati bez napora. Izjave ljubavi, snažna osećanja i romantika obeležiće ovaj period. Iskoristite svaki dan jula da osnažite i produbite svoj odnos, da proterate dosadu sa vaše teritorije i uključite svoj šarm, koji sve olakšava i oplemenjuje. Ipak, ne preterujte sa inspirativnim oduševljenjem, da ne obeshrabrite partnera, koji može osećati da vam nije dorastao na tom putu i može pomislite da vam je dosadan. 

Ako ste sami, planetarna energija vas dovodi u dublji i bliskiji kontakt sa sopstvenim osećanjima i potrebama i možete osećati romantični polet i oduševljenje. Putovanje na egzotično mesto vas može posebno inspirisati i doneti zanimljiva poznanstva, koja ćete želeti da održite i produbite. Ukoliko osećate da ste na ivici životne promene, to je zaista tako – ne dozvolite da vas uhvati vrtoglavica i da vas strah od neizvesnosti spreči da joj se prepustite. 

Rak 

Snažan uticaj planeta usmeriće vašu pažnju na negovanje i produbljivanje partnerskog odnosa – osećate više odgovornosti, privrženosti i vezanosti, pa ćete biti odlučniji u svom pristupu ljubavi. Vaša osećanja postaju zrelija i stabilnija i spremni ste da napravite ustupke i kompromise neophodne da biste prišli bliže voljenoj osobi i ostvarili duboko razumevanje i povezanost. Možda će biti potrebno malo vremena da se partner opusti i ozbiljno shvati vaša nastojanja, i biće potrebno malo više dokaza ljubavi nego što ste do sada pružali. Malo luksuza u zajedničkom uživanju može učniti čuda za osnaživanje vašeg odnosa! 

Ako ste sami, možete se nositi sa osećanjem sukoba duboko u sebi – vaše želje mogu biti suprotstavljene vašim mogućnostima, a vaše potrebe daleko od vaših želja. Da biste uspostavili sklad u sebi i izbegli ljubavno razočaranje koje donose površne i prolazne zaljubljenosti, potrebno je da osnažite svoje samopouzdanje i pokažete samopoštovanje. Ne pristajte na manje od onog što zaslužujete, ali odbacite težnju za savršenstvom, jer sve možete delovati nedovoljno i bledo, mereno nerealnim i bajkovitim merilima. Otvorite se da upoznajete ljude i prihvatate ih onakve kakvi su, sa svim njihovim manama i vrlinama. Univerzum vam šalje privlačnu, harizmatičnu osobu, ali ne da vas spase i preobrati, već da podelite iskustva i zajedno napredujete. 

Lav 

Biće vam potrebna podrška, oslonac i razumevanje, koje partner neće znati na koji način da vam pruži, ukoliko mu to jasno ne saopštite ili pokažete. Vreme je za iskrene i duboke razgovore, poveravanje nada i strahova, otkrivanje slabosti i slepih uglova i međusobno dublje razumevanje i prihvatanje. Okrećući se partneru kao najboljem prijatelju i najvećem osloncu, možete otkriti svoju ranjivost na način koji ste do sada prikrivali, a partner vam može pružiti mnogo više od onog što očekujete. Prolazeći kroz neku vrstu krize, udružićete se i povezati, a hemija će učniti ostalo i razgoreti ljubavni žar u buktinju, koja će dugo osvetljavati vaš zajednički put. 

Ako ste sami, možete osetiti plimu energije i realnu ličnu moć, da privučete adekvatnu osobu u svoj život. Međutim, nećete želeti da se služite svojim zavodničkim šarmom, već da budete viđeni, shvaćeni i prihvaćeni takvi kakvi ste i preuzećete pasivnu i strpljivu ulogu, koja nije karakteristična za vas. Imate sve razloge da budete zadovoljni sobom, jer ste mudriji i promišljeniji nego što ste bili, a Univerzum će nagraditi vaše strpljenje. Ovog puta, vi ćete biti zavedeni i privučeni, a osoba koja vas „odabere“ smatraće da je imala mnogo sreće i pitaće se čime je to zaslužila. 

Devica 

U ovom periodu možete osećati potrebu za malo više ličnog prostora i vremena za sebe i za druge ljude u svom životu, osim partnera. U dugoj vezi neće biti nesporazuma, partner vas verovatno dovoljno poznaje i ne smetaju mu vaši usamljenički momenti i potreba da se posvetite istraživanju svoje dublje prirode, ili svojim društvenim obavezama i održavanju prijateljstava, timskih i poslovnih kontakata. Ali u novim vezama morate biti taktični, jer ne znate da li partner ima iskustva sa ovakvom dinamikom veze i da li će se osećati povređeno. 

Ako ste sami, duboka osećanja sa dna vašeg unutrašnjeg života mogu isplivati na površinu i zahtevati osvešćenje i razmatranje. Vreme je da se pozabavite sumnjom u sebe, nesigurnošću i emocionalnim prazninama i traumama iz detinjstva, kako biste se oslobodili emotivnog prtljaga i tereta koji vas sprečava da ostvarite zdravu i stabilnu vezu. Budite svesni svojih kvaliteta i prednosti i usredsredite se na osobe koje vam pariraju intelektualno i duhovno – veza kojoj težite može se zasnovati na intelektualnoj kompatibilnosti i zajedničkim vrednostima. 

Comments