Dok se bližimo prelasku u novu sezonu, donosimo vam pregled inovativnih trendova i motiva iz makeup sveta, a ovo će biti najpopularniji stilovi šminkanja za jesen 2023.

Nikada nije prerano da razmotrimo koje će modne ere osvojiti svet lepote, a prema rečima istaknute kozmetičarke Ash Holm (koja je među klijentkinjama imala Kim K, Arianu Grande i Megan Fox), priča za jesen donosi dve različite strane: svež i vedar izgled i mračan gotički grunge stil, a izbor je na vama. Nema razloga da se ne prepustimo obema varijantama.

Latte makeup i tonovi moke

Jedan od upečatljivih stilova za ovu jesen je latte makeup, koji je brzo postao popularan tokom leta, a već je očito da će obeležiti i jesen. Ovaj prelazni makeup look nastavlja da osvaja srca ljubitelja šminke, nudeći svežinu i prefinjenost. Uz bogatije nijanse smeđe palete, ovaj trend donosi tople tonove cimeta, karamele i čokolade. Monohromatski izgled prikladan je kao šminka za oči, usne i obraze, a postaje nezaobilazna sofisticirana alternativa klasičnoj crnoj estetici. Metalik tonovi pružaju dubinu smokey očima, donose sjaj i diskretan akcenat koji privlači pažnju i postaje neizostavan korak u postizanju atraktivnog izgleda.

Sjajni akcenti i motivi

Sjajni detalji su napokon u centru pažnje, a oči možete da istaknete koristeći metalik nijanse u unutrašnjim uglovima očiju. Dodajte srebrni sjaj da biste naglasili efekat smokey očiju, a za jedinstven obrt – nanesite metalik ton u pregibu oka. Dodavanje diskretnih metalik tonova unutar unutrašnjih uglova postao je popularan trik za osvežavanje izgleda, a osim toga, metalik efekti se koriste kako bi se postigla dubina očiju, pružajući neodoljivu privlačnost.

Bratty usne

Ovog puta, naglasak se stavlja na usne, a bratty trend donosi visoki sjaj, čime se postiže vizualno veći volumen usana. Ova tehnika omogućava eksperimentisanje sa klasičnim jesenjim nijansama, oživljavajući ih svetlucavim efektom. Bez obzira na boju, sloj providnog sjaja može se koristiti kao završni detalj za postizanje svežine i dimenzionalnosti. Ovaj izgled pruža vizuelno punije usne zahvaljujući odsjaju svetla i refleksijama, a tehnika omogućava eksperimentisanje sa klasičnim septembarskim nijansama, oživljavajući ih i dodajući iznenađujući aspekt vašem makeup izgledu.

Sveža i mekana koža

Za ovu jesen, sveža i prirodna naked koža dolazi u prvi plan, a naglasak je na postizanju blistavog tena sa minimalnom upotrebom proizvoda. Izgled možete da postignete korišćenjem pastelnih tonova za suptilno isticanje, a kao alternativu kombinujte matirane tonove sa mekim, nenametljivim akcentima, pružajući balans između mat i sjajnih površina.

Rumeni obrazi

Rumenilo dobija potpuno novo značenje ove sezone. Sa prirodno sjajnim obrazima, naglasak se stavlja na postizanje svežine i prirodnog izgleda. Rumenilo nanesite visoko na jagodicama, stvarajući podignut, zategnut efekat. Boje koje se koriste variraju od toplih bobičastih tonova do bronzanih nijansi, savršeno se prilagođavajući jesenjoj paleti.

Glamurozni grunge

Goth/grunge trend postepeno osvaja beauty scenu svojim tamnim i dramatičnim tonovima. Osim ogromne popularnosti na TikToku, ova estetika živi i na modnim pistama. Tamniji i mračniji tonovi savršeno se uklapaju u ovaj period godine, što znači da bi trebalo smanjiti upotrebu bronzera, a pojačati ajlajner. Pripremite se za prelazak na soft glam, koji naglašava oči i ajlajner. Gotički glamur donosi suptilnu interpretaciju smokey očiju sa bogatim nijansama smeđe, sive i crne. Guste trepavice i winged ajlajner dodaju dozu sofisticiranosti i dramatičnosti ovoj estetici.

Šarene trepavice

Šarene maskare se vraćaju u igru, donoseći elemente zabave i eksperimentisanja sa bojama. Raznobojne nijanse se koriste kako bi se postigao interesantan vizuelni efekat, dok nekonvencionalne boje poput plave i zelene dodaju iznenađujuće motive. Guste trepavice postaju osnova ovog izgleda, stvarajući novu dimenziju i dubinu pogleda. Obogatite trepavice sa više slojeva maskare ili se pak prepustite lash lift tretmanu (ukoliko želite veliki volumen na prirodnim trepavicama), a možete dodati i veštačke trepavice za najgušći i najdramatičniji izgled do sada.

Nežne obrve

Ove jeseni, naglasak je na prirodnim obrvama – ne na ultratankim, niti na dramatično obojenim. Bujni oblici ustupaju mesto nežnijim i lagano oblikovanim obrvama, stvarajući mekši i prirodniji izgled. Prepuštanje prirodnom obliku obrva pruža ležernu eleganciju, doprinoseći svežini i mladolikosti čitavom licu.

Pročitajte i ovo: Chrome-girl fall: Trend koji je neizvodljiv bez velvet senke za oči

Naslovna fotografija: pinterest.com/cangro.com.au

Milica Nešić

Comments