Deep nude karmin je najsvežiji trend u svetu lepote, a trendseterke poput manekenke Gigi Hadid i glumice Sydney Sweeney učinile su ga aktuelnijim nego ikad pre. Ipak, kad je reč o izboru karmina za jesenji ili zimski izgled, uglavnom se odlučujemo za tamnije tonove. Istina je da nije neobično da tokom hladnijih meseci biramo mračnije nijanse (u skladu sa vremenom), ali ove godine – suptilniji i prirodniji izgled usana preuzima scenu i postavlja pravila.

Deep nude boja je omiljeni izbor svetskih šminkera, tako da nemojte da se bojite da kraj 2023. godine obeležite jednostavnom šminkom u boji kože (uostalom, kako uopšte pogrešiti sa neutralnim makeupom?!).

Deep nude karmin: Zašto je ova nijansa nezaobilazna u jesenjim i zimskim mesecima?

Zašto žene toliko vole nude karmin? Evo jednostavnog objašnjenja: zato što su elegantni, sofisticirani, vremenski neograničeni, univerzalno laskavi i prikladni za svaki ton i tip kože. Idealno se slažu sa bilo kojim modnim odabirima, bojama kose i frizurama, a uz to – omogućavaju vam da imate izražajnu i nekonvencionalnu senku za oči. Predstavljaju jednostavno rešenje kada želite da postignete upečatljiv izgled bez uloženog napora.

Šta ga razlikuje od drugih?

Nude nijanse karmina su bliske tonu kože ili usana. Nude usnama daju neutralan i jednostavan izgled – skoro kao da ni ne nosite karmin (za razliku od drugih upadljivih boja koje su jarke ili tamne).

Isticanje vaše prirodne palete tonova je neverovatno šik (i takođe stvara mladalački efekat), zato što naglašava tonove koje već posedujete, dodajući dubinu autentičnim crtama lica. Izaberite za jednu nijansu tamniji ton kako biste zagrejali strukturu lica, istovremeno naglašavajući volumen usana.

Važno je naglasiti da se nude lakše i jednostavnije kombinuje nego što je to slučaj sa tradicionalnim zimskim nijansama. Za razliku od boje tamne šljive ili eklektičnih tonova koji skreću svačiji pogled – zahteva znatno manje održavanja tokom dana. Pre svega, zato što se razlikuju samo za nijansu ili dve od vašeg prirodnog izgleda usana, duboke nude nijanse zahtevaju minimalan touch up i održavanje (pritom vas ne primoravaju da napustite svoju zonu komfora).

Ako tražite šminku koja lako može da pređe iz dnevnog u večernji izgled, deep nude karmin definitivno ispunjava te zahteve, pa je iz tog razloga omiljeni izbor za svakodnevne prilike (poput odlaska u kancelariju ili šetnje sa drugaricama).

Kako postići deep nude look?

Za početak, pripremite usne uz pomoć tonera, lip seruma i hidratantnog balzama, a zatim nanesite odabranu nijansu karmina. Oči, obrazi i trepavice mogu da ostanu netaknuti (u prvobitnom tonu), iako će možda biti potrebno malo pudera da biste održali željeni sjaj tokom dana.

Deblji sloj iste boje stvara definisanu nude usnu, a ako planirate da nanesete veći broj slojeva – budite sigurni da koristite četkicu kako biste željenu nijansu naneli precizno duž linije usana.

Ukoliko vam nanošenje mat karmina predstavlja napor i bojite se da ne ostanu grudvice nakon nanošenja više od jednog sloja, iskoristite tečni sjaj za sočan izgled (koji će istovremeno izgledati prirodno, ali i senzualno).

I dok odabir vaše idealne nude nijanse nekad može da izgleda kao izazovan zadatak, zapravo postoji jedan jednostavan life hack, koji svako može da primeni. Ako vam trenutni ton karmina ne paše, odlučite se za tri tamnije nijanse i sačekajte rezultate. Pravilno odabrana boja može da učini da vam oči izgledaju krupnije i svetlije, a koža nežnije i mekše – što je efekat koji većina želi u jesenjoj i zimskoj sezoni.

Za svetliji ten, to mogu da budu sepia smeđe nijanse, dok srednji i olive ten kože traže nijanse mlečne čokolade. Ukoliko posedujete tamniji ten, možete da naginjete ka boji kestena ili ka umber tonu.

Pročitajte i ovo: Moulin Rouge šminka Selene Gomez je njen najupečatljiviji look u 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/patrickta

Milica Nešić

Comments