Da li je Drakeova nova pesma o Rihanni i zašto fanovi misle da jeste? Kanadski reper, poznat po svojim emotivnim stihovima koji često detaljišu njegove romantične odnose, izazvao je veliku pažnju javnosti novom pesmom koja bi mogla da bude upućena njegovoj bivšoj devojci Rihanni.

Numera, nazvana Fear of Heights, izazvala je burne rasprave i brojne kontroverze na društvenim mrežama, a fanovi su prepoznali suptilne reference koje se naizgled odnose na poznatu pevačicu i milijarderku.

Pesma se našla na reperovom osmom albumu For All the Dogs, a nakon promocije – izvođač je još jednom iznenadio javnost najavom jednogodišnje pauze i odmora od muzičke scene.

Da li je Drakeova nova pesma o Rihanni?

Drakeova izjava ljubavi na VMA dodeli nagrada

Reperova vidna naklonost prema pevačici traje još od ranih 2010-ih godina, a kulminirala je na MTV VMA dodeli nagrada 2016. godine kada je naizgled pokušao da je poljubi, ali je ona to spretno izbegla.

U svojoj najavi, pre nego što joj je predao nagradu, podelio je dirljivo sećanje na to kako su se upoznali 2005. godine i zatim nastavio da slavi njena postignuća na muzičkim listama, nastupima, ali i u svetu mode. U poznatom govoru, naglasio je da “voli ženu koja se nije promenila od prvog dana (kada je stupila na scenu)”.

Laskavo obraćanje je završio rekavši: “Ona je neko u koga sam zaljubljen od svoje 22. godine, jedan je od mojih najboljih prijatelja na svetu i neko na koga se ugledam čitavog života, iako je mlađa od mene”.

Ovo sve zvuči divno, što nas navodi da postavimo pitanje: kada je sve krenulo nizbrdo?

Njihova promenljiva veza, koja je talasala od 2009. do 2016. godine, praćena je stalnim spekulacijama, kao i usponima i padovima. Iako su pokušali da uspostave stabilan odnos, njihova romansa nikada nije dosegla zvaničnost koju su mnogi priželjkivali. Izvori bliski muzičkim zvezdama su navodili da Rihanna nikada nije bila “zagrejana” za repera u meri kojoj se nadao i da, iz tog razloga, nije želela da javno ozvaniči njihov romantičan odnos.

Ne zaboravimo, Rihanna je u jednom intervjuu izjavila da se više ne druže, ali da nisu ni neprijatelji. Iako su oboje nastavili sa svojim karijerama, njihova zajednička prošlost i dalje privlači pažnju javnosti, dok se spekuliše o prirodi reperovih osećanja, čak i u 2023. godini.

Tokom njihove turbulentne veze, Drake se više puta verbalno sukobljavao sa pevačicinim bivšim dečkom Chrisom Brownom, sa kojim je 2019. godine stavio tačku na dugogodišnji sukob, dodatno potvrđujući pomirenje zajedničkom pesmom No Guidance.

Da se podsetimo, Drake je 2020. (iako u tom trenutku nije u vezi sa Riri već 4 godine) fotografisan ispred njene vile na Barbadosu (dok pevačica nije bila tamo) – što je izazvalo brojne reakcije i mimove na internetu, koji nisu utihnuli do današnjeg dana.

U novoj pesmi sa albuma, reper je u više navrata dao nagoveštaje da ponovo govori o svojoj neuspešnoj romansi sa R’n’B ikonom. Iz tog razloga, analizirali smo tekst numere o kojoj svi pričaju – da vi ne biste morali.

Analiza pesme i reperova dosetljiva igra rečima

U uvodu numere, reper koristi reč Anti – što je naziv koji je nosio osmi i poslednji studijski album R’n’B dive, dok njegovi sledeći stihovi uključuju opaske o njihovoj promenljivoj vezi, sugerišući da ju je preboleo.

Why they make it sound like I’m still hung up on you?
That could never be
Gyal can’t run me
Better him than me
Better it’s not me
I’m anti, I’m anti
Yeah, and the sex was average with you
Yeah, I’m anti ’cause I had it with you

Yeah, that man, he still with you, he can’t leave you
Y’all go on vacation, I bet it’s
 Antigua

U prvoj rečenici, Drake se osvrće na brojne komentare fanova koji tvrde da je još uvek zaljubljen u pevačicu, kao i da je ona inspiracija za mnoge pesme sa reperovih prethodnih albuma. Tokom godina, tviteraši su primećivali suptilne reference koje je kanadski izvođač upućivao kroz svoju muziku, te su skladno tome zbijali šale koje su neretko brojale stotine hiljada reakcija, a jedan od viralnih mimova uključivao je i dobro poznatu fotografiju Drakea ispred pevačicine vile (koju smo prethodno pomenuli).

Pa, da nastavimo, gyal je sleng za reč girl, a ujedno i Rihannino prvobitno korisničko ime na Instagramu. Pevačicin nadimak je bad gal Riri ili kako ona često voli da izgovara – gyal.

U sledećem stihu, reper govori “bolje on nego ja”, navodno aludirajući na Rihanninog partnera A$AP Rockyja, sa kojim ima dva sina. Ne zaboravimo, reperi su zajedničkim snagama kreirali hip-hop hit F**kin’ problems, 2012. godine, ali se spekulisalo da je njihovo prijateljstvo “ohladilo” poslednjih godina, upravo zbog rivalstva oko R’n’B dive.

Zatim, reper izgovara drsku, i prema mišljenja mnogih – zlobnu i uvredljivu opasku: sex was average with you, navodeći nas na naziv poznate pevačicine pesme Sex with Me sa pomenutog osmog albuma. Nakon toga, Drake još nekoliko puta ponavlja naziv poslednjeg pevačicinog albuma, a za kraj još jednom “proziva” Rockyja, završavajući svoj stih igrom reči: “kada idete na odmor, kladim se da je u pitanju Antigua“.

Kao što je većini poznato – Rihanna je sa Kariba, a reper se ovde mudro poigrava rečima, tako što još jednom uključuje reč Anti, ovog puta u sklopu naziva karipskog ostrva (u trenutku kada je pevačica zajedno sa svojim partnerom na odmoru – baš na Karibima). Ovim stihom, reper dodatno ismeva Ririnog dečka, ukazujući na to da je on samo “privezak” – i da putuju isključivo tamo gde pevačica želi.

Reakcija kritičara i komentari na društvenim mrežama

Ovaj neočekivani napad na bivšu partnerku izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, pri čemu su mnogi osudili Drakea zbog očiglednog podsmevanja Rihanni godinama nakon što je njihov odnos okončan.

Istovremeno, reperova nova pesma nije dobro prošla kod muzičkih kritičara, a njegov osmi studijski album je ocenjen kao problematičan zbog upitnog odnosa prema ženama.

Drakeova pesma i njegova romantična, ali i problematična istorija s Rihannom, ostaće pod budnim okom javnosti, dok se fanovi pitaju da li je ovo samo još jedan njegov emotivni ispad ili duboko ukorenjena osećanja prema slavnoj pevačici.

Pročitajte i ovo: Uskoro nas očekuju memoari Britney Spears: Šuška se da ni Justin Timberlake neće biti pošteđen

Naslovna fotografija: pinterest.com/dailymail.co.uk

Milica Nešić

Comments