Neodoljivo otkačen, ekscentričan s merom i, pre svega, autentičan – Emma Chamberlain poseduje stil odevanja koji ju je učinio modnom ikonom generacije Z. Ono što je Alexa Chung bila 2010-ih, to je Emma Chamberlain sada. Ona je “it devojka”, ali ipak odudara od “it devojaka” svoje generacije. Ona postavlja i nosi trendove, ali to čini na sebi svojstven način.

Ko je Emma Chamberlain?

Emma je rođena 22. maja 2001. Odrasla je u San Bernardinu u Kaliforniji pre nego što se preselila u Los Anđeles kada je imala 17 godina – da bi postala modna jutjuberka. Danas je od tog posla, kao i raznih drugih saradnji i podkasta, zaradila 3 miliona dolara. Ali pre toga, dok je odrastala, njena porodica je imala finansijske probleme.

„Bilo je trenutaka kada nismo mogli čak ni u bioskop, jer nije bilo dovoljno novca“, rekla je Emma za Forbs 2018.

U detinjstvu, Chamerlain je volela da pravi videe za svoje prijatelje.

„Uvek sam imala ekstrovertnu ličnost. To je bila jedina stvar po kojoj sam bila poznata. Kao mlađa, imala sam predosećaj da ću na određeni način iskoristiti svoju ličnost, ali nisam znala kako”, ispričala je.

Chamberlain je sama naučila kako da uređuje videe, koje je počela da objavljuje na svom YouTube kanalu 2017. godine. Njen kanal je bio posvećen vlogovima i „uradi sam“ sadržajem, što joj je njen otac, umetnik i fotograf, pomogao da snima. U međuvremenu, jedan njen video je postao viralan. Ispisala se iz srednje škole i preselila u Los Anđeles da se posveti svojoj internet karijeri.

Rizik se isplatio – kreiravši upečatljiv stil, Emma je nekoliko puta bila na Met Gali, postavši i redovan gost svih značajnih nedelja mode. Evo najboljih autfita koje je nosila.

Miu Miu devojka

Miu Miu je trenutno najpopularniji modni brend na svetu, a Emma ima tu srećnu da bude jedno od njihovih zaštitnih lica. Miu Miu estetika joj odlično stoji. Na Nedelji mode u Parizu, pokazala nam je fantastičan no pants look sa oversize blejzerom i košuljom.

Miu Miu je nosila i na Met Gali, gde je otelotvorila modernu verziju Pepeljuge u crop blejzeru i maksi-suknji, a kao i uvek, detalji u njenom autfitu je ono na šta se obraća pažnja, od rajfa do čarapa.

Crveno, crveno, crveno

Najveći trend ove sezone je Emma nosila mnogo pre – crvena boja je česta u njenim autfitima. Za W Magazine dodelu nagrada, uklopila je crvenu polo bluzu i crveni džemper sa crnom mini-suknjom i dužim čizmama. Perfektno.

Popularne kaubojke u crvenoj boji nosila je na Nedelji mode u Kopenhagenu. Dopada nam se kako izgledaju u letnjem izdanju, u kontrastu sa vedrom žutom bojom.

Moć prsluka

Generacija Z je vratila prsluk od trikotaže među vodeće modne trendove, a Emma taj odevni komad nosi na interesantne načine. Njen najsvežiji look uključuje crni prsuk uz crnu maksi-suknju, belu košulju i baletanke.

A ovog leta, u Kanu je zvezda njenog old money autfita bio braon prsluk, uparen sa mokasinama. Uz tamnoplavu boju, broan izgleda baš sofisticirano.

Matchy-matchy 

Vodite se primerom Emme Chamberlain i uložite u matching set da biste imali zaokružen i zapažen autfit. Blistala je u kompletu od mini-suknje i jakne/blejzera na Gucci i Loewe revijama. Estetike su različite, a matching setovi koje je nosila su savršeno stilizovani u oba slučaja.

Pročitajte i ovo: Stilske lekcije Jeanne Damas, najbolje obučene Parižanke

Naslovna fotografija: instagram.com/emmachamerlainupdates

Božica Luković

Comments