Kim Kardashian je već godinama jedna od najuticajnih američkih zvezda i influenserki koja oblikuje beauty standarde. Kako bi prezentovala najnovije trendove, ali i ostvarila mnoštvo novih saradnji, Kim je hrabro menjala svoj izgled i eksperimentisala sa stilom, posebno kada je reč o šminkanju. Sarađivala je sa brojnim vizažistima, poput poznatog šminkera Maria Dedivanovića, i beauty ekspertima koji su zaduženi za njen besprekoran makeup.

Setite se prajmera, koji je počela da koristi kada još niko nije znao za šta ovaj proizvod služi. Takođe, zanosna Kim je među prvima nosila dramatičan smokey eyes, ali i nude karmine. U nastavku pogledajte 7 najboljih makeup izdanja Kim Kardashian koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Ovo su najbolja makeup izdanja Kim Kardashian

Braon smokey eyes

Pojavljivanje Kim Kardashian na Met Gali 2023. godine će ostati upamćeno kao jedno od najlepših, zahvaljujući predivnoj šminki. Za ovo izdanje zadužen je niko drugi do Mario Dedivanović koji je kreirao sjajnu makeup tehniku šminkanja očiju. Na vrlo vešt način šminker je naneo braon ajlajner na vodenu liniju oka. Ovo je pomalo neočekivan potez ali, kao što vidite, efekat je zaista fenomenalan. Koža Kim Kardashian ima mat finiš, sa ružičastim rumenilom i ombre usnama koje su našmikane u kombinacijama tamnijeg i svetlijeg karmina, kako bi se postigao volumen.

Izgled supermodela

Da li je neko rekao bomba? Kombinacija talasaste kose i šminke u stilu supermodela bila je odličan izbor, jer je naglasila raskošnu lepotu Kim Kardashian. Američka zvezda je istakla svoje duge trepavice pomoću maskare, koju je stavila u slojevima, dok je bronzana senka očima dala dubinu. Obrve je docrtala mekanom olovkom, koja je ublažila linije i pružila prirodan izgled. Kompletan look zaokružila je sjajem za usta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Bronzani sjaj

Kim se pojavila na dodeli CFDA nagrada u neobičnoj lateks haljini, ali je sva pažnja ipak bila usmerena na njen perfektan ten i bronzanu šminku koja se savršeno uklapa sa zalizanom kosom. Za izgled lepe Kim bio je zadužen šminker Dedivanović, koji je uspeo da naglasi najlepše delove njenog lica pomoću tehnike konturisanja i rumenila u bronzanim tonovima. Naravno, tu su i duge, naglašene trepavice i savršeno iscrtane obrve.

Izblajhane obrve

Izbeljivanje obrva je veliki trend u beauty svetu, a Kim se među prvim trendseterkama opredelila za ovaj neobični look. Na svom Instagramu je objavila fotografiju na kojoj je prikazala da klasično potamnjivanje obrva odlazi u prošlost i da je došlo vreme za potpunu transformaciju obrva, pomoću tehnike blajhanja ili posvetljivanja. Rijaliti zvezda je nanela maskaru u slojevima, dok je na usnama imala nude karmin – u ovoj kombinaciji ceo makeup je izgledao vrlo moćno i, priznaćete, drugačije od svega što smo videli do sada.

Metalik senka u kombinaciji sa ajlajnerom

Kim je postigla vrlo upečatljiv izgled zahvaljujući umeću mlade i talentovane šminkerke Nikki Wolff. Ponovo je izašla izvan ustaljenih okvira i opredelila se za dramatičnu šminku koja se poigrava sa bojama. Sva pažnja usmerena je na njene oči – kapke na kojima se smenjuju metalik senka, tamnosivi i crni ajlajner. Vizuelno, ova tehnika šminkanja otvara oko i daje mu dubinu. Kim je na usnama imala samo sjaj, a jagodice je naglasila pomoću bronzera.

Efekat “mokre šminke”

Na Met Gali 2019. godine imali smo priliku da vidimo neke od najneobičnijih tehnika šminkanja. Kim Kardashian je ove večeri blistala u luksuznoj toaleti, a glam efekat je uspela da postigne zahvaljujući makeupu. Kako bi blistala pred svetlima reflektora, Mario Didanović se prvo fokusirao na njen ten, a zatim je pažljivo šminkao oči sjajnom senkom za oči, kako bi stvorio efekat “mokre šminke”.

Dramatičan smokey eyes

Pre pet godina, Kim Kardashian se opredelila za intenzivan smokey eyes, kako bi stavila veći fokus na oči. Rijaliti zvezda i preduzetnica je zadržala svoj prepoznatljiv bronzani mat ten i nude usne, a oči su bile naglašene crnim ajlajnerom koji je pratio liniju oka. Moramo da priznamo da nam se sviđa ovo gotik izdanje!

Pročitajte i ovo: Moulin Rouge šminka Selene Gomez je njen najupečatljiviji look u 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/kimkardashian

Kristina Page

Comments