Najavljeni su glavni makeup trendovi za zimu 2023. i mi se veoma radujemo! Nova sezona se odnosi na velika praznična slavlja, što znači da nam stiže dramatična šminka u kojoj će se smenjivati raskošne boje, glam senke za oči i rumenilo koje se nosi na nove načine.

Ipak, po svemu sudeći, najvažnije je da prvo postignete osnovu, odnosno, zdrav izgled kože pomoću kvalitetnog matirajućeg pudera i blagog rumenila. Kada ste naneli podlogu i zagladili svoju kožu, tek onda možete preći na tehniku šminkanja. Naravno, odlučite se za onu koja najviše odgovara vašem obliku lica, očiju i usana. Kao glavna inspiracija mogu vam poslužiti najnoviji makeup trendovi za zimu 2023. koji su prikazani na revijama svetskih dizajnera.

Ovo su glavni makeup trendovi za zimu 2023.

Pumpkin spice tehnika šminkanja

Pumpkin spice, popularni makeup trend koji je obeležio ovu sezonu, sudeći po najavama svetskih vizažista, sigurno će ostati aktuelan i tokom zime. Reč je o neobičnoj šminki koja je inspirisana čuvenim jesenjim napitkom i omiljenim sezonskim povrćem – bundevom. I dok smo tokom jeseni nosili zemljane boje, sa narandžastim podtonom, u novoj sezoni ćemo birati nešto toplije nijanse cimeta. Pumpkin spice trend nalaže da ove boje nosimo u vidu karmina, rumenila i senki.

Metalik šminka

Zima nas asocira na sezonu praznika, a kako bismo postigli efektan makeup look šminkeri nas savetuju da se poslužimo najnovijim trendom: metalik šminkom! Kombinacija senki i ajlajnera, koji u sebi sadrže visoki nivo pigmenta i metalik odsjaj, jeste sjajan način da transformišete svoj izgled! Kada je reč o bojama, možete se držati klasičnijih nijansi srebrne i zlatne, ili otići korak dalje i odabrati metalik senke u crvenim, ljubičastim i zelenim tonovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Nova tehnika nanošenja rumenila

Rumenilo je i dalje vrlo važan deo naše tehnike šminkanja, samo što ćemo ga tokom zime nositi na nešto drugačiji način. Ovaj makeup proizvod više nije namenjen samo za obraze, kažu šminkeri i napominju da je sada glavni trend predstavlja nanošenje rumenila od predela obraza do slepoočnica. Ovo će se posebno dopasti damama sa okruglim licom, jer će pomoću ove tehnike moći da ga izduže. Kada je reč o boji, birajte samo nijanse koje odgovaraju vašem tonu kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Sjajne senke za oči

Mnoge dame nepravedno zapostavljaju sjajne senke za oči, plašeći se dramatičnog efekta. Šminkeri upravo ovaj makeup proizvod najavljuju kao glavni trend za zimu 2023, a dobra vest je što senke sa efektom sjaja možete nositi na mnogo suptilnije načine! Bitno je da izaberete pravu formulaciju – prozirnu kremastu senku koja daje diskretan sjaj. Možete je naneti i preko osnovne senke ili dodati malo boje na jagodice.

Dupli ajlajner na očima

Crna olovka za oči je osnovni deo makeup pribora, a ove zime će biti najpopularnija tehnika nanošenja duplog ajlajnera. Ovaj look je prvo predstavio brend Giambattista Valli u okviru revije za jesen/zimu 2023, da bi ga šminkeri odmah prihvatili i prikazali na svojim modelima. Da biste postigli ovaj izgled, dovoljno je da iscrtate liniju na gornjem kapku, od unutrašnjosti ka spoljnim ivicama, kreirajući mačkasti izgled očiju. Jednostavno povucite donju liniju, paralelno sa gornjom. Linije možete spojiti, ili ih ostaviti razdvojene.

Crveni karmin

Crveni karmin je neizostavan deo makeup rutine jer samo pomoću njega možemo da postignemo tako moćan bold look. Da bismo razvedrili hladne i tmurne zimske dane, trebalo bi da biramo intenzivne nijanse ruža – jarkocrvenu sa plavim podtonom. Karmin bi trebalo da bude kremast, kako bi se lakše nanosio, a ujedno i da sadrži uljanu blazu koja će hidrirati usne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @patmcgrathreal

Comments