Emma Chamberlain je modna ikona, ali ne može se zanemariti ni njena šminka, koja je uvek eksperimentalna, smela i jedinstvena! Počela je kao jutjuberka, a sada je postala velika beauty i fashion inspiracija svoje generacije.

Emma je osvojila svet vlogovima, koje je počela da objavljuje na svom YouTube kanalu 2017. godine. Imala je sreće da je jedan njen video je postao viralan, pa su ubrzo svi počeli da se interesuju za sadržaj koji stvara. Zato se ispisala se iz srednje škole i preselila u Los Anđeles da se posveti svojoj YouTube karijeri.

Međutim, u poslednje vreme, njen stil je daleko od ležerne odeće na koju su navikli njeni YouTube fanovi. Emma sada nosi visoku modu – kreacije slavnih dizajnera, a njene smele autfite prati jednako dobra šminka.

Emma Chamberlain – šminka inspirisana trendom cherry red 

Emma Chamberlain je sve oduševila makeup izgledom za LACMA gala veče, kada je uz raskošnu haljinu nosila cherry red šminku. Sa dewy tenom kao osnovom, dodala je highlighter na visoke tačke lica, poput jagodica i slepoočnica. U kontrastu sa njenim plavim očima, nanela je moody senku za oči u boji tamne trešnje. U širokom potezu, senka je počela u unutrašnjem uglu, pa je naneta sve do početka slepoočnice. Emma se odlučila i za razmazanu crvenu liniju ispod donjih trepavica.

Makeup look je završen slojem crne maskare za više dramatičnosti i dubine, kao i narandžasto-crvenim karminom koji se podudarao sa nijansom na kapcima. Poslednji dodir su bile definisane obrve.

Emma Chamberlain – beauty tajne

Beauty filozofija Emme Chamberlain se odnosi na individualnost.

“Lepota je veoma lična i morate sami da krenete na to putovanje. Šta čini da se osećate lepo? Šta najbolje funkcioniše za vaše telo? Ima nešto kul u tome koliko je to lično”, rekla je Emma za Bustle.

Priznala je da svaki korak skincare i beauty rutine obavlja pod tušem. Od pranja zuba i lica, korišćenja maske za kosu, pa čak i meditacije, ona obavi što je više moguće pod tušem, a sve da bi se vratila u krevet da se opusti. Lice obavezno čisti u dva koraka – prvo uljanim proizvodom, a onda gelom.

“Koristila sam mnogo kreme za područje oko očiju — ne samo ujutru i uveče, već i tokom dana. Iskoristila bih celu bočicu za nedelju dana. Moje oči su tako suve, ali pomaže”, rekla je Emma.

Influenserka je fokusirana i na hidrataciju.

“Sve što će vratiti vlagu mojoj koži, u fazonu sam: Daj mi to“, priznala je.

Emma je i velika ljubiteljka maski za lice. Voli da ih koristi kako bi pomogla svojoj koži da ostane hidrirana i kako bi joj pružila malo dodatne nege. Još jedan važan korak u njenoj rutini je toner. Toner pomaže da se izjednači ton kože i da da licu svež, čist izgled. Takođe može pomoći u kontroli proizvodnje ulja i održavanju kože matte.

“Volim miris prirodnih ulja u proizvodima. Moja koža je uvek zdravija kad koristim ulje za lice ili serum za lice koji sadrži eterična ulja”, tvrdi Emma.

Emmin nekonvencionalan pristup beauty rutini je razlog što je uspela da napravi uspešnu karijeru, uprkos tome što nikada nije napravila kompromis u pogledu standarda lepote. Ona sama donosi odluke o svom izgledu, a njen poseban stil je jedan od razloga zašto važi za jednu od najpopularnijih vlogerki na svetu.

Pročitajte i ovo: Moulin Rouge šminka Selene Gomez je njen najupečatljiviji look u 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/emmachamberlain

Božica Luković

Comments