Već je došlo vreme da otkrijemo koji su to teksas trendovi za 2024, jer polako ulazimo u poslednje nedelje ove godine. Glavno pitanje je: da li nam se vraća skinny džins? U ovoj sezoni, svuda smo videli široke krojeve farmerki, ali uskoro bismo mogli da doživimo povratak najužeg džinsa koji ste ikad videli.

Gotovo je neizbežno da će se skinny džins na kraju vratiti – prema istraživačima tržišta, ciklusi trendova se skraćuju i brže smenjuju, uglavnom zbog porasta uticaja društvenih mreža i nostalgije. A pošto je teksas nešto što većina redovno nosi, teško da je imun na nestalna kretanja modnih trendova.

Pet modnih insajdera, koji obuhvataju kreativne direktore, stiliste, rukovodioce maloprodaje i influensere, dakle, stručnjake iz svih oblasti industrije, za The Zoe Report otkrili su svoja predviđanja teksas trendova za 2024.

Teksas trendovi za 2024 – prema prognozi modnih insajdera

Bermude od teksasa

Prema rečima Marisse Galante, direktorke za lepotu i modne dodatke u Bloomingdalesu, bermude bi trebalo da osvojescenu 2024. Nekoliko luksuznih brendova, uključujući Baum und Pferdgarten i Saks Potts, debitovalo je sa ovim teksas culotte pantalonama na pistama, u svojim kolekcijama za proleće/leto 2024. Međutim, za razliku od onih koje smo svi nosili u prošlosti, ažurirana verzija bermudi od teksasa ima ležernije i šire nogavice. Stil je osvežavajuća alternativa klasičnim farmerkama, dodaje Galante. Možda su ove bermude počele kao mikrotrend, ali ona ih vidi kako doživljavaju boom u predstojećoj godini.

Tamni teksas

Kreativna direktorka džins brenda Citizens of Humanity, Marianne McDonald, raduje se što će 2024. godine videti oštrije, tamne teksas tonove. Uprkos tome što nijansa možda nije nova u denim svetu, čista indigo boja izgleda ponovo aktuelna nakon nekoliko sezona svetlijih, izbledelih farmerki. Ove tamnije nijanse zaista dopuštaju da lepota tkanine dođe do izražaja.

Acid džins

Acid džins, odnosno, isprani teksas, vladaće tokom 2024, uverava stilistkinja i kreatorka Pierrah Hilarie. Primetila je da se oštri tretman džinsa suptilno uvlači u kolekcije visoke mode i garderobe uticajnih ličnosti – i nije ograničen samo na žensku odeću. Dok su brendovi kao što su Y/Project i AKNVAS debitovali farmerke u plavim tonovima, sa acid efektom, za predstojeću sezonu, opcije takvog džinsa dostupne su u ponudama high street brendova svim nijansama koje možete zamisliti.

Cargo farmerke

Popularnost teksas cargo pantalona ne završava se uskoro, kaže Daina Ziegler, koja radi u Saksu. Novi stilovi cargo farmerki za 2024. su pristupačniji, nudeći čistu, prefinjenu siluetu. I dok utilitarni kroj možda nije svačiji stil, brendovi kao što su LaQuan Smith i Ralph Lauren, u svojim kolekcijama za proleće/leto 2024, pokazali su koliko farmerke sa velikim džepovima mogu biti sofisticirane. Osim toga, one su iznenađujuće praktične za svakodnevno nošenje — kome je potrebna torbica kad imate više džepova da stavite sve što vam je potrebno?

Canadian tuxedo

Influenserka Tanya Ravichandran ne voli ništa više od oblačenja pomalo kontroverznog “kanadskog smokinga”. Canadian tuxedo je naziv za nošenje teksasa od glave do pete. I izgleda da se brendovi visoke mode slažu: kuće poput Staud i Ulla Johnson debitovale su takve autfite za predstojeću sezonu. Teksas od glave do pete je siguran način da budete u trendu za 2024. Sve dok tonovi dobro idu zajedno (toplo sa toplim i hladno sa hladnim), nebo je granica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire)

Pročitajte i ovo: Miu Miu je najpopularniji modni brend sveta – a ovo je 10 najprodavanijih komada

Naslovna fotografija: instagram.com/handinfire

Božica Luković

Comments