Muzička legenda Diana Ross je novo lice kampanje Saint Laurent za prolećnu kolekciju modne kuće, prema objavi koju je danas podelio kreativni direktor Anthony Vaccarello.

Dianu Ross (79), koja je bila muza Yvesa Sainta Laurenta u Studiju 54, na vrhuncu glamuroznih sedamdesetih, fotografisao je David Sims u krupnom planu. Diana je pozirala na crno-beloj fotografiji u haljini sa halter-izrezom.

Diana Ross – Saint Laurent kampanja za proleće/leto 2024.

Odeljak za komentare na objavi je takođe prepun velikih imena iz modne industrije. Naomi Campbell, Marc Jacobs, Anna Della Russo, Carlyne Cerf de Dudzeele, kao i sin Diane Ross, Evan Ross, pohvalili su kampanju.

Uprkos tome što ovo označava prvu zvaničnu saradnju između Diane Ross i modne kuće YSL, ona ima prilično dugu istoriju sa brendom koja, kao što smo pomenuli, datira od 1970-ih. Kada je napustila The Supremes da bi započela solo karijeru oko 1972. godine, Ross je pozirala na naslovnicama raznih časopisa obučena u glamurozne Saint Laurent kostime – brzo se etabliravši kao modna muza van svoje grupe.

Nekoliko godina kasnije, čak je uspostavila blisku vezu sa osnivačem kuće, Yvesom Saintom Laurentom. Na akciji prikupljanja sredstava za UNICEF 1980. godine, primećena je kako nosi metalik top dugih rukava i crnu midi-suknju dok je plesala.

U Saint Laurent kolekciji za proleće/leto 2024, koja je predstavljena u Parizu u septembru 2023, Vaccarello je iznenadio javnost odećom inspirisanom ženskim pilotkinjama i avijatičarkama koje su definisale jednu eru. Ženstvenost i muževnost sudarile su se preko kombinezona sa džepovima vezanim na struku, praćenih donjim delovima kaki boje i majicama na dugmad. Velike pilotske naočare za sunce i kape, kao i kožne rukavice, bile su vodeći aksesoari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Elegantni Saint Laurent modeli šetali su pistom u safari jaknama i plisiranim pantalonama u bordo, braon i krem nijansama, uz prozirni gornji deo koji je ocrtavao figuru. Neuvučene košulje i haljine u cargo stilu bile su klasičnog oblika, a svetlucave satenske haljine bile su sa niskim dekolteom. Saint Laurent SS24 kolekcija bila je, blago rečeno, moderna i smela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Pročitajte i ovo: Prva Gucci kampanja Sabata de Sarna je tu: Novi pogled na kolekciju Ancora

Naslovna fotografija: instagram.com/ysl

Božica Luković

Comments