Ako želite da osvežite svoj izgled ove zime, obavezno se odlučite za ledeni makeupefektnu tehniku šminkanja koja je nastala krajem devedesetih. Proslavile su je vodeće zvezde tog vremena, poput Britney Spears, Pamele Anderson i Jessice Simpson, a sada nam se ponovo vraća u još atraktivnijem obliku.

Pojava ledenog makeupa na samom početku 2024. godine je dokaz da se trendovi stalno vraćaju. Ovaj efektan način šminkanja, pomoću kog se kreira svetlucavi i glamurozan look, idealan je za celu zimsku sezonu proslava, noćne izlaske i žurke.


Ledeni makeup se postiže veoma jednostavno pomoću nekoliko ključnih proizvoda za šminkanje. I dok najkarakterističniji izgled podrazumeva nanošenje srebrne boje na predeo kapaka, ova tehnika se može koristiti i za šminkanje usana. Pre nego što počnete da nanosite boje, važno je da obezbedite izgled negovane kože, koja treba da bude zdrava i sveža, a zatim dodate senku i sjaj u slojevima.

Kako da postignete tehniku ledenog makeupa?

Umijte lice blagim sapunom ili gelom, pre samog šminkanja, a zatim ga očistite neutralnijim tonikom. Nakon toga, nanesite prajmer ili bazu za šminkanje i malo sačekajte da koža upije sastojke, kako bi bila sasvim pripremljena za nanošenje pudera i ostalih makeup proizvoda. Da bi vam puder izgledao potpuno prirodno i gotovo nevidljivo, najbolje je da ga pomešate sa malom količinom hidratantne kreme. Na ovaj način će zadržati pokrivnu moć, ali istovremeno dati koži sveži look i prirodan sjaj.

Da biste postigli ledeni makeup, potrebna su vam tri važna proizvoda: korektor ili prajmer za oči, četkica i svetlucavi sjaj po izboru. Prvo, nanesite korektor ili prajmer na kapke. Ukoliko imate hiperpigmentaciju (tamne krugove) oko očiju, preporučujemo da prvo koristite korektor (koji je svetlije nijanse od vaše kože), jer omogućava duže održavanje šminke na očima – senki, ajlajnera i olovaka, ujedno osvetljavajući ovo područje.

Nakon što ste naneli savršenu bazu i pripremili kožu za šminkanje, izaberite svetlucavu srebrnu senku, koju ćete naneti na predeo kapaka. Ako želite da iskopirate izgled Lily-Rose Depp, najbolje bi bilo da prvo prstima nanesete senku, a zatim da je dobro izblendate pomoću guste četkice.

Ukoliko želite dodatno da istaknete oči, upotrebite četkicu za ajlajner jer ćete tako uspeti precizno da aplicirate senku, istaknete liniju trepavica, definišete oči i “pojačate” šminku. Za dodatni efekat glama i stvaranje još upečatljivijeg ledenog izgleda, isprobajte ovaj trik: nanesite dodatni sloj srebrne senke u unutrašnji ugao očiju.

Kako da postignete ledeni makeup na usnama?

Ledeni makeup možete da postignete i na usnama – i, ne brinite, neće izgledati preterano ili neukusno. Naravno, ako se odlučite za upotrebu srebrne šminke kako biste naglasili samo jedan deo lica: srebrna senka i lak za usne su veliko NE.

Postoje dva načina na koja možete našminkati usne. Što se tiče najjednostavnijeg, samo ćete morati da uložite novac u olovku za usne u nude boji i ruž sa metalik odsjajem. Iscrtajte usne olovkom, koja je najbliža vašem tonu kože i zatim dodajte karmin. Na kraju, ako želite, možete upotrebiti sjaj za usne, kako biste dodatni istakli šminku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Runway Rogue (@runway.rogue)

Alternativni metod, a možda i naš omiljeni, zahteva upotrebu neočekivanog makeup proizvoda: hajlajtera. Prvo nanesite bilo koji prozirni ružičasti ruž na usne, koji će vam poslužiti kao baza. Dalje, umočite četkicu za usne u srebrni ili ružičasti hajlajter i nanesite ga na središnji deo usana. Dodatnu blistavost ćete postići ako dodate sloj prozirnog sjaja za usne.

Pročitajte i ovo: Ovo su slavne žene koje su obeležile beauty trendove u 2023. godini

Naslovna fotografija: pinterest.com/Steal The Look 

Kristina Page

Comments