Slojeviti autfiti su idealni za zimu, ali i za prelazna razdoblja – i uvek su dobra ideja kada želimo da izbegnemo nošenje debele jakne ili pletiva. Takvi komadi su teški, umeju da nas “progutaju”,  a i nisu toliko zabavni poput kreiranja autfita sa više slojeva! Na Instagramu smo pronašli smele kombinacije odeće koje ipak nisu za svakoga – ali ukoliko ste dovoljno odvažni u odevanju, možda će vam dati inspiraciju da spojite nespojivo. Pokušali smo da izbegnemo klasične slojevite autfite koje smo svi u nekom trenutku nosili – znamo da košulja dobro izgleda ispod džempera i sakoa, da rolka super stoji ispod pinafore haljine, itd.

Umesto toga, fokusirali smo se na nesvakidašnje spojeve odeće, pri kojima se mešaju stilovi, kršeći konvencionalna pravila odevanja, ali se rezultat ogleda u interesantnim autfitima. Pogledajte kombinacije naših omiljenih influenserki koje su nas inspirisale!

Slojeviti autfiti – 10 ideja sa Instagrama

Bela majica + džemper sa V-izrezom

Umesto košulje ispod džempera sa V-izrezom, ove sezone modne influenserke nose običnu pamučnu majicu bele boje i uglavnom okruglog izreza. Ovaj slojeviti autfit je poslednji trend i izgleda neodoljivo cool.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tin Vcb (@tinvcb)

Pruge ispod džempera

Imate bluzu na pruge? Dodajte svom autfitu neočekivani i zabavni element tako što ćete je odenuti ispod chunky džempera bilo koje boje – jer pruge idu uz gotovo sve.

Košulja + večernja maksi-haljina

Ovo je smeli način da letnje večernje haljine nosite i zimi – samo dodajte sloj bele (ili druge) košulje ispod. Ova kombinacija zabavno izgleda ako je haljina sa tankim bretelama ili bez njih, a sjajno je i kad je sa šljokicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Vazzana (@cvazzana)

Bomber jakna + duks + maksi-suknja

Ovaj slojeviti autfit je veoma Miu Miu coded, a umesto maksi-suknje možete nositi i kraću dužinu. Poenta je u spoju bomber jakne i duksa, koji smo videli u nekoliko kolekcija najpopularnije modne kuće na svetu.

Karirana košulja oko struka

Košulja vezana oko struka je stari stilski trik, koji nikada nije izašao iz mode. Ukoliko se oblačite ležerno i volite dozu bunta kad je reč o modi, košulja je lak način da “začinite” jednostavne kombinacije sa farmerkama.

Rolka + haljina + jakna + farmerke

Evo jednog zaista neobičnog autfita sa mnogo slojeva, koje je interesantno spojiti. Počnite sa rolkom i farmerkama širokih nogavica koje su u trendu, pa preko svega dodajte lepršavu letnju haljinu i laganu jaknu – hrabro, ali izgleda fenomenalno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inês Isaías (@inesisaias)

Rolka + košulja + džemper + prsluk

Možete se obući u old money stilu i slojevito, a ova kombinacija je dokaz za to. Tri sloja – rolka, košulja i džemper – izgledaju otmeno i prefinjeno, a prsluk svemu daje sportsku dimenziju.

Majica + kardigan + trenerka + kaput

Za ljubiteljke urbanog, gorpcore stila, ova kombinacija biće adekvatan iskorak iz zone komfora. Spojite udobnu trenerku sa elegantnim kardiganom, a sve povežite belom majicom i odgovarajućim aksesoarima.

Rolka + odelo sa prslukom + mantil

Elegantan, slojeviti autfit za posao je spoj pantalona, prsluka, rolke i mantila. Prsluk je bio veliki hit leta, a ovo je maštovit i chic način da ga nosite kad je hladno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Venetia Alia (@veneti.a)

Korset preko košulje + farmerke

Korset nije predviđen samo za večernje prilike, već ga možete izneti i tokom dana, preko košulje. Odatle, mogućnosti su brojne, ali su farmerke udoban i siguran izbor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARIE TRAINA (@marietrna)

Pročitajte i ovo: Zimske autfit formule koje krademo od najbolje obučenih Skandinavki

Naslovna fotografija: instagram.com/kerryawalker_

Božica Luković

Comments