Koje cipele nositi uz široke pantalone – sigurni smo da ste se barem jednom to zapitali, s obzirom na to da su wide leg modeli u trendu već duže vreme.

Farmerke i pantalone širokih nogavica su “sahranile” skinny jeans pogledajmo samo Hailey Bieber i njenu paradu baggy silueta — ili možda Rihannu koja uvek definiše trendove, a iznova nosi široke pantalone. Međutim, teško je pronaći pravu kombinaciju cipela za takav model pantalona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kasia (@cvseev)

Kao prvo, osim ako niste prilično visoki, možda ćete morati da posetite krojača i skratite nogavice baggy pantalona. A kada to uradite, postavlja se nezgodno pitanje odlučivanja uz koju obuću ćete ih nositi. Ravne cipele? Blok štikle? Duboke čizme? Drugim rečima, pantalone širokih nogavica zahtevaju malo truda, ali kad se dobro stilizuju, krajnji rezultat je u potpunosti vredan svakog mučenja.

Prema mišljenju modnih stručnjaka, prva opcija je neka vrsta čizama sa platformom, koje će dobro izgledati uz porubljene pantalone dužine do poda. Druga najpopularnija opcija su klasične bele patike, poput adidas Stan Smit ili Vans.

Cipele špicastog oblika sa potpeticom su takođe vanvremenski izbor, a sada se vraćaju u modu. Široke pantalone uglavnom izgledaju kao da dolaze iz muške odeće, tako da špicasti oblik cipela uz njih deluje seksi i ženstveno, što autfitu daje novu dimenziju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Olsson (@lisa.olssons)

Ravne cipele često izgledaju zastrašujuće uz pantalone širokih nogavica (posebno za sitne devojke), ali zaista će dobiti svež izgled uz obuću četvrtastog oblika. Ili uz cipele koje su jedan od najvećih trendova 2023: Mary Jane model, sa karakterističnim kaišem preko stopala.

Na kraju, čini se da je ključ za rešavanje dileme spajanja cipela sa širokim pantalonama sledeći: nemojte se uvek pridržavati „pravila“. Mešanje tradicionalnih i netradicionalnih elemenata pruža priliku da se izrazi individualnost i napravi jedinstveni, statement autfit. Ipak, ako vam je lakše da pratite norme odevanja, izbegavajte bilo koje cipele sa previše zaobljenim vrhom.

Koje cipele nositi uz široke pantalone – najbolji modeli

Baletanke četvrtastog oblika

Stilizujte pantalone širokih nogavica sa baletankama četvrtastog oblika, koje su inspirisane plesačicama. To bi mogao biti buntovnički osvrt na #balletcore trend. Autfit se lako može nositi i kada je hladnije vreme, tako što ćete vezati pletivo oko ramena.

Cipele sa dezenom ili istaknutom teksturom

Jedna stvar koju želite da izbegnete je da se vaša cipela „izgubi“ ispod ruba pantalona. Postoji nekoliko načina da se ovo izbegne – na primer, da nosite cipele sa primetnom teksturom ili dezenom.

Cipele špicastog oblika

Ako želite da nosite cipele koje će pouzdano “funkcionisati” uz široke nogavice, uvek birajte špicasti oblik. Elegantan, jednostavan i chic, taj spoj nikada neće izaći iz mode.

Cipele sa platformom

Kombinacija širokih nogavica i obuće sa platformom u vama će probuditi modnu buntovnicu. Uprkos tome što ovaj spoj ne bi nužno funkcionisao u profesionalnom okruženju, nesumnjivo je cool za ležernije prilike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Pročitajte i ovo: Wearing vs. styling: TikTok saveti koji će upotpuniti svaki vaš autfit

Naslovna fotografija: instagram.com/idasjunnesson

Božica Luković

Comments