Holivudski štrajk je trajao 148 dana i prouzrokovao je odlaganje snimanja naših omiljenih filmskih i TV naslova. Danas, kad su pobune iza nas, a radnici u filmskoj industriji su se (nadamo se) izborili za većinu zacrtanih ciljeva, stižu nam i premijere ostvarenja koje smo nestrpljivo iščekivali. Serije u 2024. obećavaju mnogo, a mi smo izdvojili 9 naslova koja će privući najviše pažnje u predstojećim mesecima.

Serije u 2024: Hit serije koje ne možemo da dočekamo

The New Look

Dugoiščekivana istorijska drama prati priču o kultnim modnim dizajnerima Christianu Dioru i Coco Chanel, čije uloge tumače Ben Mendelsohn, dobitnik Emmy nagrade, i Juliette Binoche, dobitnica Oscara. Svetsku premijeru sa prve tri epizode možemo da očekujemo 14. februara, na Dan zaljubljenih, na Apple TV+ kanalu, a svake naredne srede biće emitovana po jedna epizoda sve do 3. aprila.

Inspirisana stvarnim događajima i snimana isključivo u Parizu, The New Look prati legendarne dizajnere koji lansiraju monumentalne i vanvremenske modne kreacije dok paralelno prolaze kroz horor Drugog svetskog rata. Istovremeno, radnja prenosi očaravajuće i iznenađujuće detalje o događajima koji prate Diora i njegove rivale – od Chanel do Pierrea Balmaina i Cristóbala Balenciage.

Bridgerton – 3. sezona

Bridgerton je jedan od najpopularnijih Netflixovih naslova koji prati život britanskog plemstva, tačnije, uspone i padove porodice po kojoj serija nosi naziv. Radnja je smeštena u London početkom 19. veka, a treća sezona će biti posebno fokusirana na odnos Penelope i Colina (i razrešenje komplikacija). Prve četiri epizode nove sezone će biti dostupne od 15. maja, dok ćemo drugi deo moći da strimujemo od 13. juna. Podsetimo se, serija je inspirisana književnim delima Julije Quinn, a nastavak će biti sniman na osnovu romana Romancing Mister Bridgerton.

House of the Dragon

Premijera druge sezone House of the Dragon je zakazana za (ne znamo tačno koji) avgust 2024, a nove epizode HBO serije donose brojne inovacije, uključujuči i 5 novih zmajeva. Ako s nestrpljenjem čekate povratak u Vesteros i nastavak avantura, intriga i borbi za presto brojnih dinastija, znajte da nas očekuje mnogo uzbudljivih događaja i preokreta. Prethodna sezona je otvorila razna pitanja. Naime, nakon smrti kralja Viserysa (čiju je ulogu tumačio neponovljivi Paddy Considine), zvanično počinje rat između onih koji podržavaju kralja Egona i onih koji podržavaju Rhaenyru. U naporu da stekne više saveznika, Rhaenyra je poslala svoje sinove u druge kraljevine da pregovaraju…

Podsetimo se, serija se bazira na knjizi Georgea R. R. Martina, Fire & Blood, koja prati turbulentnu vladavinu kuće Targaryen nad Sedam kraljevstava. Vremenski, prva sezona je smeštena 172 godine pre rođenja Daenerys Targaryen.

The Penguin

The Penguin dolazi na jesen (još jedan naslov za koji nemamo precizan datum) i prati uspon Oswalda Cobblepota, jednog od istaknutih kriminalaca Gotama. Colin Farrell reprizira svoju ulogu iz filma The Batman (2022), donoseći nam priču o Cobblepotovom turbulentnom putu do podzemlja grada, sastavljenu od osam epizoda. Iako detalji još uvek nisu u potpunosti poznati, misterija i senke organizovanog kriminala najavljuju uzbudljivu priču.

The Boys – 4. sezona

Jedna od najkrvavijih superherojskih serija se vraća sa dugoiščekivanom četvrtom sezonom. Očekuje se da će Homelander preći u fašističko-homicidalni-nacistički režim i izvršiti genocid svojim laserskim očima. Naravno, to će se desiti ako Butcher ne uspe da ga spreči. Takođe, fanovi serije The Walking Dead će biti posebno uzbuđeni zbog dolaska Negana i Jeffreyja Deana Morgana.

Squid Game – 2. sezona

Potvrđeno je: druga sezona serije Squid Game stiže 2024. godine, iako tačan datum premijere još nije preciziran. Li Jung-jae, Li Bjung-hun, Vi Ha-jun, i Gong Ju se vraćaju, a pridružiće im se i novi likovi koje igraju Jim Si-van, Kang Ha-neul, Park Sung-hun, i Gang Dong-geun. Jedna od najpopularnijih Netflixovih serija o smrtonosnoj igri ostavila je gledaoce u neodumici, a nedavno lansiran rijaliti spin-off je fanovima dodatno približio doživljaj radnje.

Wednesday

Još uvek ne znamo u kom pravcu će se Wednesday tematski kretati u drugoj sezoni, osim što nam je poznato da se produkcija seli iz Rumunije u Irsku. Kreatori serije, Al Gough i Miles Millar, kao i izvršni producent i režiser Tim Burton, nagovestili su mogućnost pojave više članova porodice Addams, ali i dalje istraživanje odnosa između Wednesday i njene majke. Jenna Ortega, koja postaje producent u drugoj sezoni, nagovestila je da će se serija više fokusirati na horor nego na tinejdžersku romansu.

Još nema potvrde o glumačkoj postavi, ali je potvrđeno da je studio produžio ugovore glavnim glumcima iz prve sezone, kao i da je početak snimanja planiran za april 2024.

You – 5. sezona

U drugoj polovini četvrte sezone serije You, emitovane na Netflixu, gledaoci su svedočili brojnim preokretima vezanim za identitet ubice Eat the Rich i sudbinu Joea Goldberga. Do kraja sezone, Joe je stekao grandioznu moć i uticaj koji će se teško srušiti. Kreatorka serije, Sera Gamble, najavila je da je poznat smer u kom će se serija dalje kretati, a prema izjavi glumca Penna Badgleya, postoji mnogo nerazrešenih dešavanja iz Joeove prošlosti, poput priče o njegovom sinu Henryju, ali i Marienne i Ellie.

Poslednja sezona, koja nas vraća u Njujork gde je sve i počelo, obećava intrigantne i nepredvidive susrete sa ranijim likovima koji se vraćaju u Joeov život.

Alien

Alien franšiza nudi obilje sadržaja, a fanovi imaju razlog da budu srećniji nego ikad pre, jer se na spisak projekata dodaje i TV serija. Smeštena 70 godina u budućnosti, između originalne franšize i prequel filmova (Prometheus i Alien: Covenant), radnja će se odvijati na Zemlji, planetu koju Xenomorphi dosad nisu posetili. Režiser serije, Noah Hawley, poznat po serijama Fargo i Legion, obećava interesantan zaplet i zabavnu akciju u Alien svetu. Trejler nije dostupan.

Pročitajte i ovo: Istinita priča o srceparajućoj borbi za život: “Society of the Snow” vas neće ostaviti ravnodušnim

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments