Iako za ceo svet svaka nova godina počinje u januaru, pojedini horoskopski znaci umeju da produže praznike i tek im februar donosi ubrzanje. Lavovi, Strelci, Blizanci i Vage uspevaju da uspore toliko da čitavog prvog meseca u godini ne uspevaju da uhvate korak i najradije uzimaju odmor, kotrljajući se kroz „mesec koji traje mesecima“ dok ne dođe februar, najkraći u godini, koji omogućava povratak u svakodnevnu rutinu.

U međuvremenu, nakupi se mnogo toga što moraju započeti u februaru – dijeta i vežbanje, na primer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Februar – početak godine za 4 znaka zodijaka

Lav

Lavovi vole proslave svih vrsta, naročito one sa kojima počnu u decembru i nastave celog januara. A i februar je zanimljiv, ima tu mesta za proslavljanje i pored Dana zaljubljenih. Sa tom mišlju, Lavovi se poduhvataju posla, razmišljajući u pauzama o ljubaznim gestovima koje bi mogli da naprave, jer to obožavaju. Čokolada koju će podeliti sa kolegama, ili bolje sitni kolači, možda domaći. Ili možda da spreme neku pitu? Simpatične poruke koje će poslati prijateljima, članovima porodice, kolegama, saradnicima, pratiocima na društvenim mrežama…

Februar postavlja ton za ostatak godine i vi ćete se lavovski boriti za sve što zaslužujete, a borićete se i za one koji nisu toliko spremni da se zauzmu za sebe. Delićete svoje znanje i svoj šarm jednako i nesebično ćete uzeti pod svoju zaštitu svakoga ko vam deluje izgubljeno i nesnađeno. Razmazićete voljenu osobu, tako da će se osećati najposebnije i najvoljenije na svetu i u svakom danu, najobičnijem kao i najnapornijem, biće mesta za radost, ljubaznost i uživanje. I sve ćete obavljati sa lakoćom, spretnošću i elegancijom mačke. Ah, da, februar je mesec mačaka, zanimljivo.

Strelac

Toliko toga se izdešavalo u januaru – i ako ste pokrenuli neke lavine i izbegli da budete zatrpani, vaš avanturistički duh ima potrebu da se povuče i ustupi mesto odgovornosti. Februar je mesec kada procenjujete svoju poziciju, gledate čime raspolažete i koristite to da izgradite strukturu, koja će vam omogućiti da funkcionišete dalje. Imate potrebu da ojačate, učvrstite i povežete konstrukciju svog života, jer znate da ona radi za vas. Kada je armatura dobra, može da nosi sve čime vam padne na pamet da je opteretite. Komotni ste da istražujete, rizikujete, unapređujete, menjate i isprobavate razne poslove, hobije, pristupe, edukacije, begove i avanture, kad znate da imate za šta da se uhvatite.

Kad krene februar, vi preispitujete godinu za sobom, tražite odgovore i pravite planove, skupljate delove koje ste usput rasuli i sastavljate in na nov način. Realista u vama postupa promišljeno i metodično, sanjar u vama donosi dodir mašte, jer ne sme da bude dosadno. U vašoj strukturi dosada ne postoji – ako se osećate kao da nemate šta da radite, vi prosto pronalazite šta ćete raditi i tražite nešto oko čega možete izgraditi neku strukturu, makar i privremeno. Volite da vam vizija bude jasna i ako ne možete sami da pronđete odgovore, ne ustručavate se da pitate sve oko sebe – njihova perspektiva može doneti inspiraciju ili uvide, ili vam može potvrditi da ste na dobrom putu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Pročitajte i ovo: 4 horoskopska znaka koja će sresti veliku ljubav tokom 2024. godine

Blizanci

Kad dođe februar, vreme je da se pokrenete. Uspeli ste da celog dugog januara ne radite ništa, da izbegavate odluke i jedva ispunjavate minimum poslovnih zahteva. Častili ste sebe lenstovanjem, hranom, gledanjem serija, druženjem – u ogromnim količinama. I sada je vreme da se trgnete, ako mislite da se dovedete u formu do rođendana. Kao da je neko dunuo u pištaljku – gledate svuda oko sebe, priskačete u pomoć kome god da je potrebna, uzimate da uradite ono što vidite da treba, bez da vam iko daje smernice, završavate zadatke ekspresno i ako nemate zacrtane rokove. Računali ste na to – jer ste brži od svih oko sebe. Mogli ste da zaostanete ceo jedan mesec, jer hvatate korak već na početku februara. Do kraja meseca, prestići ćete sve oko sebe i opet ćete moći malo da zabušavate. Samo što verovatno nećete hteti, jer ćete biti suviše angažovani i biće uzbudljivo. Vaše samopouzdanje raste i do kraja godine ćete napraviti razliku u stvarima kojima ste počeli da se bavite u februaru.

Vaga    

Februar je stvarni početak godine za Vagu, koja je procesuirala godinu za sobom još od decembra. Sada transformišete svu svoju energiju u kinetičku silu. Sve odmaranje i lenstvovanje, povezivanje sa rođacima, posvećeno druženje sa dragim ljudima koje retko viđate i sva ona silna (i silno ukusna) hrana koju ste za to vreme pojeli, jer su vas svi služili (a bogami i sami ste spremali), napunili su vas energijom i obnovili vaše zalihe. Kad je došao februar i kad ste se usudili da stanete na vagu, nešto vas je probolo kroz srce, drage Vage. U redu je što ste popuštale sebi, uživale u toplini doma i bogatoj trpezi, sada morate da se razradite i dostignete svoje standarde.

I dok ste u sebi vagali osećanje krivice i nedostatak motivacije, već ste ubacili u petu brzinu – tražite posao, idete u brze šetnje, brojite kalorije, pišete prvo poglavlje nove knjige, oživljavate hobi koji ste zapostavili. Inspirisani ste i inspirišete sve oko sebe i poput Blizanaca efikasno nadoknađujete zaostatak i postižete zadivljujuću brzinu. Dali ste sebi rok do sledećeg rođendana, ali ostvarićete mnogo toga mnogo pre, pa ćete opet moći sebe obilno da nagradite užicima zbog kojih ćete posle osećati krivicu.

Pročitajte i ovo: Najpozitivniji horoskopski znaci koji uvek vide najbolje u drugima – čak i ako to ne zaslužuju

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments