Konjukcija Venere i Marsa odvija se 23. februara 2024. godine u znaku Vodolije – Venera je boginja ljubavi, a Mars neustrašivi ratnik i u spajanju ove dve energije donosi ravnotežu i aktiviranje ugovora između srodnih duša.

Kada se Mars i Venera spoje, muški i ženski princip u nama se usklađuju, podstičući nas da promenimo stavove prema svojoj seksualnosti, prema svojim odnosima i ženskoj i muškoj energiji u nama samima.

Sa ostalim planetarnim uticajima, konjukcija Venere i Marsa može pokrenuti lekcije kroz koje moramo da prođemo (u partnerstvu i nezavisnosti) zarad ličnog rasta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Kako da razumete Veneru

Venera predstavlja svetu (božansku) žensku energiju, koja postoji u svima nama i u celoj prirodi. Oličena je talasastim linijama, morskim talasima i procesom strujanja. To je naš inutitivni šapat, suza saosećanja, otvoreno srce i lično putovanje. To je hladan povetarac, šum kiše, Mesec i zvezde na noćnom nebu.

U astrologiji, Venera je planeta ljubavi, harmonije, novca i lepote, a njena energija nas inspiriše da se povežemo sa svojom unutrašnjom boginjom, raspiruje naš kreativni plamen da stvorimo obilje i okružimo se lepotom.

Šta predstavlja Mars

Mars je sveta (božanska) muška energija, koja se takođe nalazi u svakome od nas i u celoj prirodi i predstavljaju je prave linije, čvrsto tlo i preduzimanje akcije. To je naš racionalni um, sposobnost da govorimo svoju istinu i stabilnost i sigurnost koje su nam potrebne za život u materijalnom svetu. To je toplo Sunce i plavo nebo, osećaj postignuća sa kojim zaspivamo na kraju dana.

Astrološki, Mars je planeta akcije, motivacije i neustrašivosti, čija nas energija pokreće da idemo napred, prevaziđemo svoje strahove i pronađemo samopouzdanje i snagu.

Pročitajte i ovo: 4 horoskopska znaka koja će sresti veliku ljubav tokom 2024. godine

Konjukcija Venere i Marsa – uravnoteženje ženske i muške energije

Konjukcija Venere i Marsa stvara uslove za više ravnoteže između ženske i muške energije u nama samima, kao i u bliskim odnosima. Da biste osnažili svoju žensku, jin energiju i probudili unutrašnju boginju, praktikujte jogu i tehnike disanja, slušajte svoju intuiciju, provodite vreme u blizini vode, koristite kristale koji se pune pod svetlošću Meseca, uskladite svoje akcije sa mesečevim menama, radite vežbe za otvaranje srčane čakre, praktikujte ljubav prema sebi, okružite se lepotom i učinite da se osećate lepo, čitajte, pišite, provodite više vremena u razmišljanju i samoći, jedite više sirovog povrća i voća.

Ili prosto zanmarite sva uputstva i slušajte samo svoj osećaj.

Za osnaživanje energije Marsa uključite se u intenzivnije vežbanje, vodite dnevnik, ili pišite pisma, kako biste zabeležili ono što vam je na umu, postavite ciljeve i razvijajte planove, radite vežbe uzemljenja, koristite kristale koji se pune na Suncu, bavite se aktivnostima u prirodi, potvrdite se svojim radom (rizikujte da se izložite), prevladajte neki strah, rešavajte zagonetke i igre rečima, provodite više vremena sa prijateljima, usvojte stav „ja to mogu“, jedite toplu, začinjenu hranu…

Pronađite još neke liste poput ove i disciplinovano praktikujte predloženo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Šta nam donosi konjukcija Venere i Marsa

Konjukcija Venere i Marsa se prošli put odigrala u martu 2022. godine – osvrnite se na ovo vreme, da biste videli kako su evoluirali vaši stavovi prema ljubavi i veza i kako su se pokazivali kvaliteti muške i ženske energije u vama.

Venera i Mars koji se spajaju u Vodoliji, mogu izazvati rastuću potrebu da budemo autentičniji i verniji sebi, posebno u bliskim odnosima. Možemo se osećati kao da više ne možemo da živimo za druge, ili da ispunjavamo očekivanja drugih.

Ovo je period usklađivanja energija, koji podstiče manifestacije na koje treba da obratite pažnju.

Možete sresti srodnu dušu, ili blizanački plamen, ili steći uvide i dobiti potvrde o njihovom prisustvu. Možete se povezati sa njima, zarad dubokom unutrašnjeg isceljenja, a vaše shvatanje srodnih duša i blizanačkih plamenova može evoluirati i možete steći nova saznanja.

Takođe, možete doživeti duhovno buđenje koje je inspirisano i pokrenuto odnosima sa bliskim ljudima, ili slučajnim susretima, i veću potrebu da uravnotežite svoj osećaj nezavisnosti u odnosima. U ovom periodu, veze koje ste prerasli i u kojima ne možete da se razvijate, mogu se prekinuti, što je signal da je vreme da započnete novo životno poglavlje.

Konjukcija Venere i Marsa je redak i jedinstven kosmički događaj, koji može doneti sudbinske susrete i spajanja jin i jang energije, na više nivoa.

Koristite ovu energiju da pronađete svoju ravnotežu, kreativnost i motivaciju – setite se da ste svetlosno biće Univerzuma, koje je povezano sa svetom oko sebe i pustite da Kosmos deluje kroz vas.

Pročitajte i ovo: Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments