Mantili za proleće 2024. iz novih kolekcija donose našim garderoberima preko potrebno osveženje pred prolećnu sezonu. Jedva čekamo vreme koje je idealno – ni previše vruće, ni previše hladno – taman za trench mantil.

Nesumnjivo je da mantili svaki autfit čine malo elegantnijim i doteranijim. Bilo da odaberete ležernu, sportsku ili malo otmeniju odeću, mantil će sve lako povezati, a baš zbog toga je ultimativni outerwear komad za prelazno razdoblje, odnosno proleće i jesen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sonia dhillon (@sonia_dhi)

Mantil je epitom stila koji prevazilazi trendove i modne epohe – i svake sezone se vraća u novom ruhu. Ipak, nove kolekcije high street brendova predviđaju da će, osim klasičnim modelima mantila, ovog proleća aktuelni biti i kratki, kao i varijante od neočekivanih tkanina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Olsson (@lisa.olssons)

Pored kožnih mantila, koji ostaju veliki trend već nekoliko sezona unazad, ovog proleća isprobajte kako vam stoje modeli od džinsa. Takođe, obratite pažnju na detalje na rukavima i reverima, koji mogu da “podignu” klasičan dizajn mantila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Pogledajte koje mantile iz novih kolekcija su WNB stilisti izdvojili za period pred nama.

Mantili za proleće 2023: Izbor stilista

Massimo Dutti mantil-parka sa kapuljačom

Hibrid mantila i parke iz Massimo Dutti prolećne kolekcije nas je oduševio zbog praktičnog, utilitarističkog izgleda, koji je će biti jedan od vodećih stilskih pravaca u novoj sezoni. Nesumnjivo komad koji će preživeti test vremena.

m Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

Bershka mantil od veštačke kože

Ovaj mantil od veštačke kože možda nije iz nove kolekcije, ali jeste na sniženju. Ostalo je još samo par veličina, pa požurite da u svoj ormar uvrstite modni klasik po povoljnoj ceni.

m2 Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

Reserved oversize roze mantil

Želimo da nosimo vedre boje proleća, poput tonova pupoljaka na granama drveća, i na našoj odeći. Zato biramo Reserved oversize mantil koji ima moderan kroj i nežnu roze boju.

m3 Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

Zara kratki kontrastni mantil

Ovde ste čuli prvo: kratki trench mantili su veliki nadolazeći trend proleća 2024. godine. Zabavni su za stilizovanje i veoma chic, a u Zari smo našli zanimljiv model sa kožnim detaljima.

m4 Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

WEEKEND Max Mara mantil od teksasa (MiaMaya)

Mantil od teksasa je još jedan nadolazeći trend i predstavlja instant statement momenat u vašem ormaru. U MiaMaya asortimanu ćete naći elegantan model mantila od džinsa, besprekornog kroja.

m5 Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

Sinsay klasični mantil

Od boje do kroja, Sinsay pristupačni mantil je oličenje klasike. Ako za mali novac želite odevni komad koji ide uz skoro sve, ne propustite ovaj model.

m7 Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

WEEKEND Max Mara mantil sa rukavima na kopčanje

Ako ipak tražite mantil koji će biti dugotrajna investicija i koji ćete nositi dugi niz godina, WNB stilisti predlažu model italijanske kuće Max Mara, iz njihove pristupačnije WEEKEND linije. Ovaj mantil ima puno suptilnih detalja koji ga izdvajaju od ostalih modela, poput materijala, kopčanja na rukavima i kontrastnih revera.

m6 Počinje sezona mantila: Ovo su najlepši modeli iz novih kolekcija

Pročitajte i ovo: Evo gde da nađete modele baletanki koje će svi nositi ovog proleća

Naslovna fotografija: instagram.com/anoukyve

Božica Luković

 

Comments