U poslednje vreme, veliki manikir trend koji primećujemo na TikToku i u salonima za nokte je „dekonstruisani“ francuski manikir. Prilično je širok i može se uraditi na mnogo različitih načina. Prema rečima nail umetnika, „dekonstruisano“ služi kao privlačna odrednica za izgled manikira koji veoma liči na francuski – po tome što je na vrhu nokta, ali nije baš klasičan.

Šta je “dekonstruisani” francuski manikir?

„Dekonstruisani“ francuski manikir aludira na tradicionalni frenč, ali bez precizni definisanog obrisa na ivici nokta. Tehnički, svaki dizajn na vrhu nokta spada pod “dekonstruisani” francuski manikir. Mali vidovi dizajna samo na vrhovima noktiju: ombre, dvobojni, apstraktni – svi su primeri dekonstruisanog francuskog manikira.

Ombré francuski manikir

Kao i obojeni francuski manikir, ovo je mala adaptacija klasične tehnike. Umesto tanke ljubičaste linije na vrhu je nijansirana, ombré mešavina od vrha do sredine nokta. Ako ste u salonu, fotografiju ispod možete pokazati kao inspiraciju za redovno lakiranje ili geliranje. Ako ste kod kuće, možete koristiti blender ili sunđer za šminkanje da biste postigli sličan rezultat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma (@_emmaculate.nails)

Apstraktni francuski manikir

Apstraktni francuski manikir stvara vizelnu “zakrivljenost” vrha nokta. Umesto blago zaobljenog vrha koji odražava prirodni oblik korena nokta, kao u tradicionalnom francuskom manikiru, linija može biti zakrivljena ili dvobojna, a mogu se dodati i određeni simboli ili ukrasi.

Francuski manikir sa životinjskim dezenom

Sa dekonstruisanim francuskim manikirom, postoji opcija da na nokte dodate dezen. Trenutno je popularan zmijski dezen – na vrhu nokta. Još jedan razlog zašto mnogi vole moderni francuski manikir: omogućava besprekorno izrastanje noktiju, koje nije toliko primetno.

Dekonstruisani francuski manikir u dve boje

Kao apstraktni francuski, dvobojni francuski je jednostavan koliko i zvuči: kombinujete dve boje. Uparivanje boja se može raditi u zavisnosti od sezone ili vaše trenutne inspiracije. To je svestranost dekonstruisanog francuskog manikira.

Francuski manikir sa ukrasima

Nalepnice za nokte će uvek biti dodatak svakom manikiru, ali postaju specifičan dizajn kad su orijentisane na vrh nokta. To je zapravo francuski manikir sa ukrasima, ako umesto nalepnica za nokte koristite sitno drago kamenje. Prozirni premaz za lak je sve što vam je potrebno za postizanje francuskog manikira ukrašenog draguljima ili nalepnicama – kao završni korak.

Flame french manikir

Ukoliko želite da probudite svoju unutrašnju buntovnicu i to pokažete na svojim noktima, umesto klasične linije francuskog manikira možete da uradite oblik plamenova. Mali upliv bajkerske estetike u otmenost francuskog manikira je totalno neočekivan, ali je baš ono što vam treba pred proleće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAILS OF LA (@nails_of_la)

Pročitajte i ovo: 9 manikir trendova za proleće koje predviđa slavna nail umetnica

Naslovna fotografija: instagram.com/nails.betch

Božica Luković

Comments