Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Vikend Mapa Beograda

petak 31.5 - nedelja 2.6.

OTKRIVAMO KUL GRADSKE LOKACIJE KOJE ĆE OVOG VIKENDA BITI EPICENTAR DOBROG PROVODA.

Muzika uz koju volimo da plešemo, gastro čarolije novih mesta, ali i bogati kulturni sadržaji – sve to vas čeka u Beogradu, a na vama je samo da napravite planove!

WANNABE tim vas ovog vikenda vodi u dva potpuno različita, ali veoma interesantna restorana, na mesto uživanja u najboljim vinima – ali i burgerima, kao i na muzičke nastupe na kojima se đuska do sitnih sati.

table 57 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Table 57

Na beogradskoj gastronomskoj sceni, restoran Table 57 izdvaja se zbog jedinstvenog koncepta: za početak, priređuju samo jednu do dve večere mesečno, a za tačne datume morate pratiti njihov Instagram profil, pružajući iskustvo koje nećete moći da ponovite ili doživite nigde drugde: od večera do odabranih degustacija vina, koje je teško naći ne samo u Srbiji, već i u celom svetu. Ukoliko vas je ovo zaintrigiralo, potrudite se da rezervišete svoje mesto i uživate u pažljivo odabranim specijalitetima od najkvalitetnijih lokalnih namirnica, kao i u vinima iz najfinije selekcije.

sette nani 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Sette Nani

U samom centru grada krije se restoran italijanske kuhinje u kojem možete da uživate u napolitanskoj pizzi, gluten-free pasti, antipasto burrata salati, pollo ala ortolana piletini… Šta god da izaberete, nećete pogrešiti. Kao prava italijanska trattoria u srcu Beograda, Sette Nani pleni udobnim ambijentom i prijatnom atmosferom, ali pre svega ukusima koji će vas u tren oka transportovati u zemlju kojoj se uvek rado vraćamo. 

sette nani 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna
Spanski metar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Dvorana Kulturnog centra Beograda: Španski metar

Ovogodišnje, šesnaesto po redu izdanje Španskog metra, poklapa se sa posebnom godišnjicom Instituta Servantes, jer će za nekoliko meseci, u decembru, obeležiti 20 godina rada. Možete pogledati filmove iz nekoliko kategorija: “Savremeni film”; ciklus filmova “Počasna nagrada Goja. Huan Marine”; kao i “Ženski ugao “. Ovaj festival posetiocima donosi prikaz najnovijih ostvarenja iz Španije i drugih zemalja u kojima se govori španski, zahvaljujući saradnji ambasada koje učestvuju u ovom izdanju: Argentine, Čilea, Kolumbije, Kube, Ekvadora, Meksika i Perua. Program pogledajte ovde.

wine garden 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Botanička bašta: Wine Garden

Najlepša vinska manifestacija u Beogradu, Wine Garden, po šesti put biće održana 1. i 2. juna u Botaničkoj bašti “Jevremovac”. I ove godine prvi vikend juna rezervisan je za nezaboravne sate provedene u bajkovitom ambijentu uz vrhunska vina, gurmanske zalogaje i raznovrstan muzički program. Osim besplatnih degustacija vina, posetioci će uživati i u gurmanskim delicijama, a vinski piknik će biti začinjen i raznovrsnim muzičkim programom koji će biti podeljen u šest programskih celina. Manifestacija će oba dana trajati od 14 do 21 čas.

wine garden 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna
burger 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Kalemegdan: Beogradski burger festival

Kad pomislimo na burgere, već smo gladni, a vikend je savršen povod da probate onaj koji dosad niste – zato se zaputite na Kalemegdan, gde je u toku Beogradski burger festival. Manifestacija okuplja dvanaest burger-majstora iz Beograda, Novog Sada, Budimpešte, Stokholma, Kanzasa i Londona. Pored slasnih degustacija domaćih i svetskih burgera, takmičenja za najbolji burger i raznih drugih aktivnosti, posetioci će moći da uživaju u raznolikom muzičkom, sportskom i zabavnom programu. Sad već tradicionalno takmičenje za izbor najboljeg burgera, “Beogradski burger Grand Prix”’, održaće se u petak. Burger štandovi su vikendom otvoreni od 12č do 24č, a radnim danima od 14č do 23č.

pavilion fantom 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Pavilion: Fantom

Ovog petka, u bašti hotela Pavilion očekuje vas nastup mladića koji nas svojim glasom i muzikom vraća u osamdesete, ali na moderan način. Fantom će prirediti noć za pamćenje u elegantnoj bašti, gde ćete u intimnoj atmosferi moći da doživite njegove pesme, kao i jugoslovenske hitove koje rado izvodi. Nema sumnje da je Fantom jedna od najuzbudljivijih pojava na domaćoj muzičkoj sceni, a ovo je prilika da njegovu muziku upoznate izbliza.

pavilion fantom 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna
barutana 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Barutana: Hernan Cattaneo

Osmu godinu zaredom, letnju sezonu u klubu Barutana tradicionalno započinje majstor progressive zvuka – Hernan Cattaneo – u subotu 1. juna. Očekuje vas produženi DJ set, dok je lokalna podrška Hobin Rude. Takođe, pre žurke ćete moći da ispratite promociju njegove knjige, prevedene na srpski jezik, „El sueño de un DJ: Memorias“. Promocija i potpisivanje knjige biće održani 1. juna u Barutani od 21č, na kojoj ćete imati priliku da kupite knjigu. Posle toga vas čeka plesanje do sitnih sati i nesumnjivo nezaboravan provod.

cineplexx 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Cineplexx: Furioza: Pobesneli Maks saga

U bioskope je konačno stigao dugoiščekivani nastavak filmske sage. Dok se svet raspada, mladu Furiozu otimaju, pa pada u ruke horde predvođene Gospodarom Dementusom. Prolazeći kroz pustoš, nailaze na naselje Citadela, kojim vlada Besmrtni Džo. Dok se dva tiranina bore za dominaciju, Furioza u pustoši mora da preživi mnoge izazove i sukobe i da pronađe svoj put kući. Uloge: Anja Tejlor-Džoj, Kris Hemsvort, Tom Burk.

cineplexx 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

*Naslovna fotografija: Nikola Tasić

Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 31. maja do 2. juna

Vikend Mapa Beograda