Da li ste se ikad zapitali koja ste heroina iz omiljenih romantičnih komedija? Od odlučne Rachel Chu iz filma “Crazy Rich Asians”, preko strastvene Kat Stratford iz “10 Things I Hate About You”, do sanjive Jenny Young iz “Someone Great” – otkrijte svoju astrološku bliznakinju iz sveta rom-koma.

Koja ste junakinja iz romantičnih komedija prema horoskopskom znaku

Ovan – Rachel Chu iz Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians je nesumnjivo jedna od najboljih romantičnih komedija u poslednjih nekoliko godina, a Rachel blista u glavnoj ulozi. Poput snažnog i otpornog Ovna, ona ne dozvoljava da je joj porodica vređa njenog dečka Nicka. Umesto toga, ona je graciozna i puna samopouzdanja, noseći najlepšu odeću. Ovnovi su pouzdani, a Rachel je izuzetno lojalna prijateljica i partnerka tokom celog filma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NFM Magazine (@nfmmag)

Bik – Cher Horowitz iz Clueless

Cher je pravi primer “it devojke” – ko nije želeo da ima njen digitalni ormar? U pravom stilu Bika, ona živi život luksuza u svojoj raskošnoj vili i odlascima u tržni centar s prijateljicama posle škole. Bikovi su takođe tvrdoglav znak, a kad se za nešto založe, daju sve od sebe. To vidimo kod Cher kroz njenu posvećenost u spajanju parova, bilo da pokušava da spoji prijatelje ili profesore, a sopstvene standarde u vezi drži visoko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup (@grey_sisterz)

Blizanci – Elle Woods iz Legally Blonde

Sa terminima poput “bend and snap”, “what, like it’s hard?”, Elle Woods samouvereno ulazi u sudnicu u jarkoružičastom odelu. Baš kao Blizanci, Elle je pričljiva i druželjubiva, ali kao što iznova dokazuje u ovom filmu, mnogo je pametnija nego što se isprva čini. Blizanci su poznati po radoznalosti i velikom krugu prijatelja, a nema boljeg predstavnika ovog vazdušnog znaka od Elle.

Rak – Lara Jean Song Covey iz To All the Boys I’ve Loved Before

Samo neko sa izuzetno snažnim emocijama bi napisao pisma svakoj osobi u koju se ikad zaljubio, i to je ono što Laru Jean čini savršenim predstavnikom Raka. Osetljiva je i smerna, uvek pazi na svog tatu i sestre – porodični odnosi su Rakovima vrlo bitni. Uprkos tome što njome vladaju emocije, Lara Jean i dalje krije svoj ljubavni život – štiteći srce od lažnih udvarača. Ali, kao što obožavaoci ovog filma znaju, stvari su možda realnije nego što bilo ko od njih očekuje.

Lav – Andie Anderson iz How to Lose a Guy in 10 Days 

Poput Lava, Andie je puna samopouzdanja i humora. Zna šta želi od života, ne plaši se takmičenja, poseduje iznimni stil oblačenja i u dodiru je sa svojom kreativnom stranom kao novinarka. Lavovi su poznati po tome što su u centru pažnje, a daljine do kojih Andie ide su dokaz da voli da pravi predstavu.

Devica – Jane Nichols iz 27 Dresses

Device mnogo brinu o bližnjima, ali ponekad zbog toga stavljaju tuđe potrebe ispred svojih. To važi i za Jane, večitu deverušu. Ona je organizovana i praktična, pomaže desetinama prijateljica na najvažniji dan u njihovom životu. Ali teško joj je i da kaže ne – što planiranje venčanja njene sestre za njenog šefa i dugogodišnju simpatiju čini još većim izazovom. Učeći da prekine tu naviku, Jane konačno uspeva da samostalno zasija.

Vaga – Jenna Rink iz 13 Going on 30

Biti u tridesetim možda nije sve što se priča, posebno kad preko noći preskočite 17 godina, ali Jenna to ne dozvoljava da je spreči da živi svoj najbolji život. Poput prave Vage, ona traži ravnotežu dok se prilagođava novom okruženju. Bilo da organizuje pidžama žurke za devojčice u svom stanu ili pleše na poslovnim događajima, Jenna svuda sklapa prijateljstva i ostaje u dodiru sa svojim unutrašnjim detetom.

Škorpija – Kat Stratford iz 10 Things I Hate About You

Škorpije su neuhvatljive i dobijaju mnogo kritika, a isto važi i za Kat. Njena narav je ključna osobina ovog vodenog znaka, kao i strast prema hobijima i vrednostima. Iako se Katin karakter sukobljava sa njenim školskim drugovima, pa čak i članovima porodice, duboko u sebi je osetljivija nego što njen stav “baš me briga” sugeriše. Ali kada je okružena pravim ljudima, malo joj je lakše da pokaže svoju pravu narav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@vintagelamou)

Strelac – Bea Messina iz Anyone But You

Beine avanture su podjednako smešne i romantične, što ovaj noviji rom-com čini brzim favoritom. Ona voli svoju slobodu i da proba nove stvari, ali joj je i teško da se obaveže na nešto što je ne oduševljava, što su istaknute osobine Strelca. Kad prvi put dođe u Australiju, Bea se nađe na potpuno nepoznatom terenu – ne samo što se pretvara da se zabavlja sa Benom, već je upravo napustila stabilnu vezu i karijeru. Poput Strelca, ne dozvoljava da je neizvesnost proguta i prilagođava se udarcima u svim šašavim situacijama u kojima se ona i Ben nađu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr. Skin (@mrskincelebs)

Jarac – Margaret Tate iz The Proposal

Da je termin girl boss postojao kad je The Proposal premijerno prikazan, sigurno bi se koristio da opiše Margaret. Poput promišljenog Jarca, ona je posvećena svom poslu i strateški pristupa tome da dobije ono što želi, čak i ako je to ponekad uvali u nevolju. Iako lažna veridba definitivno nije najbolji način da se izvučete iz bilo koje situacije, upravo je Margaretina odlučnost ono što je čini tako privlačnom – posebno kad spusti štit i pronađe pravu ljubav.

Vodolija – Mia Thermopolis iz The Princess Diaries

Vodolije su poznate po tome što su nekonvencionalne, a nema bolje reči za opisati princezu Miu. Njena neobičnost je takođe jedna od njenih najvećih kvaliteta kao princeze, jer joj daje bezbroj prilika da od Genovije napravi inovativniju zemlju. Kao Vodolija, Mia se ne plaši da prekrši pravila koja je sputavaju, ali gaji i duboku vezu sa svojim prijateljima, porodicom i kraljevstvom. 

Ribe – Jenny Young iz Someone Great 

Ribe su nostalgične, odlučne da se drže čarolije prošlosti, i imaju tendenciju da svet gledaju kroz ružičaste naočare. Jenny definitivno odgovara ovom opisu kao glavna junakinja u romantičnoj komediji o raskidu. Gledajući kako se njena veza razvija i raspada kroz fleš-bekove, vidimo koliko se ona trudi da ubedi sebe da će se stvari na kraju srediti. Ali Jennyna duboka povezanost s njenim osećanjima cveta u pozitivnijim oblastima, poput njenih prijateljstava.

Pročitajte i ovo: Otkrijte koji lik iz serije “Bridgerton” odgovara vašem horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: instagram.com/nfmmag

Nikola Gudelj

Comments