Kako nositi belu maksi-suknju, odevni komad koji je ove sezone preplavio Instagram? Sigurno ste je zapazili, kako na feedu, tako i u radnjama, a možda ste je već uvrstili u svoj ormar. Ukoliko je to slučaj, predstavljamo vam 10 ideja za stilizaciju!

Prozračne i lagane, bele suknje dolaze u maksi i midi dužinama, a među njima je neznatna razlika. Ono što je sigurno je da vam daju slobodnu kretanja i prijatan osećaj tokom vrućih dana, pa nije čudo što su popularnije nego ikad pre. Osim letnjih autfita, možete ih nositi i u prelaznom periodu – a mi vam donosimo sve načine za stilizaciju kad ostanete bez ideja.

Kako nositi belu maksi-suknju: 10 predloga sa Instagrama

Monohromatski look

All white look je veoma lako postići sa trendi belom maksi-suknjom, samo dodajte različite verzije belog topa, uz neutralne letnje aksesoare. Bela boja je kao stvorena za leto i preplanuli ten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefine Vogt (@josefinevogt)

Crni crop top

Crni crop top (ili čak gornji deo bikinija) je sve što vam treba da biste belu maksi-suknju nosili sa plaže u grad, ili u ležernoj vikend šetnji, dok uživate u sladoledu.

Prsluk i baletanke

Za ženstveno i elegantno izdanje bele maksi-suknje, prikladno i za kancelariju tokom leta, uparite je sa dva trendi komada – prslukom i baletankama.

Oversize majica

Cool i pomalo neočekivan način da stilizujete belu maksi-suknju je oversize majica. To možda zvuči kontraintuitivno, jer je u pitanju spoj dva komada slične siluete, ali može da izgleda veoma stylish.

Boho bluza

Već smo pomenuli monohromatski look, ali u ovom predlogu naglasak je na formi, a ne na boji. Bluza u boho stilu, dugih rukava, daće vam potpuno drugačiji siluetu uz suknju. Dodajte torbu od rafije za elegantniji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pauline__dt (@pauline__dt)

Jarke boje

Bela je potpuno neutralna, pa sve jarke nijanse leta dolaze u obzir. Na fotografiji vidimo jarkožutu, ali možemo da zamislimo i nebeskoplavu, jarkocrvenu, narandžastu, ljubičastu, ružičastu…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline (@carolinedelep)

Pleteni top + klompe/papuče

Pleteni ili heklani letnji top, bez ili sa kratkim rukavima, biće zanimljiv kontrast lanenoj ili pamučnoj suknji. Trendi i pomalo neočekivani izbor obuće su klompe ili papuče u stilu Birkenstock modela.

Strukirani laneni blejzer

Ukoliko belu maksi-suknju želite da nosite u večernjim prilikama ili na posao, još jedna ideja za stilizaciju je laneni blejzer, koji možete strukirati kaišem, ili nositi na klasičan način. Osim svetlih boja, sigurno će i tamni modeli sakoa moći da se kombinuju na chic način.

Kožna jakna

Bele maksi-suknje nećemo zapostaviti kad prođe leto – u prvim danima jeseni, možete ih nositi sa kožnim jaknama, koje će stvoriti upečatljiv kontrast u pogledu boje i materijala suknje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lise (@lise_frt)

Pletivo i patike

Još jedna kombinacija koju “čuvamo” za jesen je spoj maksi-suknje i mekanog, oversize džempera. Izgleda udobno i moderno, posebno uz trendi patike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inés Richard (@ines_rcdd)

Pročitajte i ovo: Autfiti u Riviera Chic stilu koje ćemo sigurno nositi na letovanju

Naslovna fotografija: instagram.com/josefinevogt

Božica Luković

Comments