Dok milenijalci ponosno iskazuju jedinstvene modne izraze, često se nađu u situaciji da im mlađe generacije, poput Gen Z, preotimaju pažnju eksperimentalnijim pristupima. Kako je gen Z poznata po hrabrosti u kombinovanju neočekivanih komada, milenijalci se pak oslanjaju na balansiranje između udobnosti, elegancije i stila, što ih, šta god mlađi mislili, definitivno čini kompetentnim da daju stilske savete.

Ovoga puta, kao predstavnici upravo milenijalaca, predstavićemo vam upgrade momente kad je u pitanju letnji stil, a ako ste u ranim dvadesetim, imamo poruku za vas – verujte godinama i iskustvu.

Dugi džins umesto kratkog

Često se dešava da nam prekratke farmerke ne pristaju uz obuću. Rešenje je jednostavno – probajte duži džins koji doseže do gležnjeva ili prekriva stopala jer je mnogo više stylish od uskih farmerica sa plitkim strukom. Kako ne biste izgledali neukusno i prevaziđeno, nekoliko dodatnih centimetara može pomoći i učiniti vašu kombinaciju skladnijom i sofisticiranijom. Široki i modeli ravnijeg kroja bez ikakvih detalja, kao što su pocepan džins, aplikacije, cirkoni i slično su oni koje želite da nosite.

Teksturisani basic komadi

Majice, košulje i topovi su uvek u modi, ali to ne znači da ne mogu da budu unapređeni. Ulaganje u večne komade od luksuznijih materijala i sa zanimljivim detaljima može podići vaš stil na sledeći nivo. Umesto običnih pamučnih majica, probajte da nosite pletene prsluke ili lanene košulje. Jednostavan top sa naborima ili neobičnim izrezom može da doda novu dimenziju vašem autfitu bez dodatnog truda, pa je ključ zapravo u detaljima i kvalitetnijim materijalima.

Tailored šorts umesto iznošenih farmerki

Kratke, uske iznošene farmerke su često asocijacija na milenijalce, ali duži, širi šorts može da bude pravo osveženje. Ovi šortsevi su hit leta, a njihov labaviji kroj često je udobniji od farmerki. Čak i uz jednostavnu majicu, ovaj komad će vašu letnju kombinaciju učiniti stilizovanom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RACHEL BACON (@rayylouise_)

Lepršave maksi-suknje umesto satenskih midi

Satenske midi-suknje su dugo bile zaštitni znak noćnih izlazaka kad su u pitanju milenijalci i moda, ali lepršava maksi-suknja je jednostavna zamena koja zapravo donosi svežinu i olakšava život preko leta. Bilo da je nosite uz basic top i japanke do obližnjeg marketa ili uz elegantan top i sandale za večernji izlazak, maksi-suknja deluje lepršavo i univerzalna je što se kombinovanja tiče, pa će postati vaš najisplativiji komad u ormaru.

Oversize blejzeri umesto strukiranih

Top preporuka milenijalaca su oversize blejzeri kao nezaobilazan komad u svačijem garderoberu, posebno ako radite u kancelariji. Klasičan kroj može delovati staromodno, dok oversize blejzer momentalno daje modernu notu svakom autfitu. Ulaganje u oversize blejzer može transformisati veliki broj kombinacija, bilo da ga prebacite preko ramena za letnji izlazak ili ga imate pri ruci u torbi za borbu protiv hladne i klimatizovane kancelarije. Ako niste spremni da se odreknete strukiranog kroja, opredelite se za široki blejzer sa pojasom za elegantan look.

Pročitajte i ovo: Modni trendovi iz Skandinavije koje ćemo svi kopirati ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/haaannajohansson

Milana Petković

Comments