Cvetni parfemi možda nisu omiljeni svima, ali leto je definitivno vreme da osvežimo svoje kolekcije i istražimo nove, osvežavajuće note koje savršeno oslikavaju sunčane dane. Zato su upravo cvetne note idealan izbor, međutim, pronalaženje odgovarajućeg cvetnog parfema može biti izazov, naročito za one koji inače nisu ljubitelji ovakvih nota. Srećom, postoji mnogo opcija koje kombinuju cvetne mirise sa neočekivanim akcentima, stvarajući mirise koji su istovremeno sofisticirani i jedinstveni, čak i za čula onih koji se nikad ne bi opredelili za floral parfem.

Cvetni parfemi su više od jednostavnih “mirisnih buketa”; oni su umetnička dela koja mogu da transformišu vaše raspoloženje i ostave trajan utisak na sve oko vas. Bez obzira da li tražite nešto lagano i sveže ili bogato i intenzivno, ovi parfemi su dizajnirani da privuku čak i one koji obično izbegavaju cvetne mirise.

Cvetni parfemi koji momentalno podižu raspoloženje

Chanel Comète Eau De Parfum

Note: Trešnjin cvet, aldehidi, iris, heliotrop, mošus.

Zamišljajte lagani povetarac koji nosi miris engleske bašte irisa u letnjim mesecima. Comète je nežan i puderast parfem sa kremastom notom koja ga izdvaja od drugih sličnih. Savršen je za posebne prilike, ostavljajući trag elegancije i old money stila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наталья (@pushkale)

Byredo Bal D’afrique Eau De Parfum

Note: Afrički neven, bergamot, buku, ciklama, ljubičica, marokanska kedrovina, vetiver.

Byredo je poznat po minimalističkim, ali moćnim bočicama i jedinstvenim mirisima. Bal d’Afrique je bekstvo u nepoznato, sa intrigantnim i moćnim cvetnim notama koje su sveže i potpuno zavodljive. Ovaj parfem je poput sunčanog dana provedenog u egzotičnoj bašti u kojoj retko imate priliku da boravite.

Parfums De Marly Delina Eau De Parfum

Note: Turska ruža, božur, mošus, petalija, vanila, tamjan, kedar, haićanski vetiver.

Delina je hit na društvenim mrežama, i to s dobrim razlogom. Poseduje jedinstvenu kombinaciju nota koja odgovara svakom tipu kože, stvarajući univerzalno privlačan miris.

Marc Jacobs Daisy Eau So Intense Eau De Parfum

Note: Jagoda, kruška, bergamot, med, jasmin, ruža, vanila, mošus, benzoin, mahovina.

Daisy je oduvek bila sinonim za mladalačku radost, a Eau So Intense donosi tamniju i intenzivniju verziju ovog kultnog mirisa. Idealan za one koji žele da osete dašak nostalgije uz sofisticiraniji pristup.

Kilian Love Don’t Be Shy Eau De Parfum

Note: Neroli, bergamot, roze biber, korijander, cvet narandže, orlovi nokti, jasmin, iris, ruža, šećer, vanila, karamel, mošus, cibetka, labdanum.

Kombinuje kremasti orlov nokat sa začinskim notama, stvarajući jedinstven i nosiv cvetni miris. Postao je jedan od omiljenih parfema zbog slojevitosti i dugotrajnosti.

Estée Lauder Beautiful Magnolia Eau De Parfum

Note: Magnolija, lotus, gardenija, turska ruža, mošus, sandalovina, kedar.

Beautiful Magnolia je najblaži od svih navedenih, savršen za svakodnevnu upotrebu. Lagane i sveže note čine ga idealnim za prolećne i letnje dane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anu (@thetopshelf_beauty)

EX NIHILO Fleur Narcotique Extrait De Parfum

Note: Liči, bergamot, breskva, božur, osmantus, cvet narandže, jasmin, mošus, mahovina.

Ako volite intenzivne mirise, Fleur Narcotique je pravi izbor za vas. Snažne cvetne i zemljane note sa suptilnim voćnim podtonovima čine ga jedinstvenim i upečatljivim.

Jo Loves White Rose & Lemon Leaves

Note: Limunova kora, med, kedrovina, bela ruža, geranijum.

Spoj limuna i bele ružestvara osvežavajući i svakodnevni miris koji je savršen za sve prilike. Njegova delikatna kompozicija je istovremeno udobna i privlačna.

Sana Jardin Incense Water Eau De Parfum

Note: List maline, seme pimenta, bergamot, ruža, ružina vodica, mošus, pačuli, sandalovina.

Ovaj parfem je savršen za prelazak sa teških, tamnih mirisa na lakše, cvetne note. Njegova kombinacija tamjana i ruže stvara balans i jedinstvenu kombinaciju mirisa koju ćete teško pronaći bilo gde drugo.

Pročitajte i: Ovo su najuzbudljiviji TikTok makeup trendovi za leto 2024.

Naslovna fotografija: instagram.com/dearmakeupdiary

Milana Petković

Comments