Uprkos tome što maksimalizam trenutno nije popularniji od minimalizma, ovaj stilski pravac obožavamo tokom leta! Maksimalistički autfiti za leto daju nam slobodu da kršimo modne norme i spajamo nespojivo.

Tokom toplih meseci, želimo da se što više zabavljamo u svakom smislu, pa i u modnom. Naš pristup odevanju treba da bude rasterećen, ležeran, ali istovremeno treba da svojoj kreativnosti damo prostor i da se izrazimo kroz boje i dezene.

Maksimalizam podrazumeva kombinovanje estetika koje se suprostavljaju, uparivanje jarkih boja, kao i različitih dezena. Sve to ćete naći u našim predlozima, koji su i dalje nosivi – samo sa daškom ekstravagantnosti i modne hrabrnosti. Uživajte u novim idejama!

Maksimalistički autfiti za leto

Corpo + sporty

Počinjemo sa spojem nespojivih estetika. Ovog leta, odeću koju inače nosite u kancelariji kombinujte sa sportskim komadima, poput spoja prugastog sakoa i donjeg dela trenerke, uz neočekivane cipele. Trendi!

Raskošno cveće

Ukoliko volite cvetni dezen, ovog leta usudite se da nosite najraskošnije verzije sa više boja – od glave do pete. Neka vam inspiracija bude estetika modne kuće Dolce&Gabbana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

“Balon” porub + nitne

Ove sezone, kontroverzni “balon” porub se vratio u modu, a zbog svoje neobične forme, nema sumnje da je u pitanju maksimalistički detalj. Haljinu ili suknju sa “balon” porubom kombinujte sa buntovničkom obućom, poput baletanki sa nitnama ili čizmi.

Leopard dezen

Mob wife estetika je još jedan trend koji je odjeknuo i učinio da svi ponovo nose leopard dezen. Ovog leta, ovaj seksepilni print nosite na plaži!

Neon + šljokice

Kad ćete nositi odvažne neon nijanse, ako ne tokom leta? Ove upečatljive boje predlažemo za večernji izlazak – udružite ih sa detaljima poput šljokica za još efektniji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lou Martines (@loumartines)

Jarke boje + efektni print

Jarkocrvena, ružičasta, narandžasta – tokom leta će vaš ormar razdrmati makar jedan odevni komad u tim bojama. Nosite takve nijanse uz efektne letnje printove na majicama, torbama ili cipelama.

Pruge od glave do pete

Maksimalizam i klasika se susreću u dezenu pruga, kojem se vraćamo svakog leta. Umesto crno-belih ili teget-belih, nosite pruge u bojama, u vidu co-ord seta ili maksi-haljine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANDY CSINGER (@andicsinger)

Odelo u jarkoj nijansi + biseri

Maksimalistički autfit koji ćete moći da nosite i posle leta – i to na posao? Uložite u odelo u jarkoj nijansi, a onda ga stilizujte biserima, koji se vraćaju u modu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CAM (@camillemontagnac)

Color-block

Stilski trik koji je vanvremenski, ali i dalje može da izgleda veoma sveže. Color-block kombinacije mogu biti plava i žuta, crvena i ružičasta, zelena i plava…

Ombre efekat

Najzad, još jedan dezen koji je ovog leta popularan jeste ombre efekat prelivanja i stapanja boja – ukoliko su u pitanju nijanse koje vas podsećaju na zalazak sunca, tim bolje!

Pročitajte i ovo: Pool party autfiti: Kako da izgledate glamurozno na žurkama pored bazena

Naslovna fotografija: instagram.com/fozaza

Božica Luković

Comments