Parižanke, kao i Italijanke, važe za osobe od najviše stila, a tajna njihovog izgleda je u jednostavnosti. One ne kombinuju različite stilove i ne preteruju sa detaljima. Vode se parolom manje je više i zato uvek izgledaju sređeno i elegantno. Boje koje koriste su osnovne, a retko kad rizikuju i eksperimentišu. Retko nose i štikle, uglavnom samo kad su događaji i svečane prilike, a preko dana preferiraju ravnu obuću. Ako volite tu jednostavnost i eleganciju zbog koje ćete definitivno biti primećeni, onda vam predlažemo da kupite neki od komada koje svaka Parižanka ima u garderoberu.

Modni trendovi Parižanki – basic komadi uz koje nikad nećete pogrešiti

Satenska suknja

Satensku suknju svaka žena mora da ima u svom plakaru. Može da se nosi na veliki broj načina i tokom svih godišnjih doba. Leti je nosite uz baletanke i patike, kao i majicu. Na jesen je nosite uz oversized džemper, kao i čizme ili patike. Boja je pregršt, a ako želite da bude elegantni kao Parižanka, onda kupite crnu, beli ili drap. Braon i zlatna takođe mogu da dođu u obzir.

Sako koji se vezuje ili kopča

Ovako dizajnirani sakoi ističu vašu liniju na pravi način, a nisu popularni samo kod Parižanki – koje obožavaju da ih nose, jer tako njihova vitka linija dolazi do izražaja, a može da se kombinuje sa helankama sa uzengijom, pantalonama, suknjom. Opet birajte boje koje možete da kombinujete sa odećom koju već posedujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aïda BADJI (@aidabadji_)

Bela majica

O ovom odevnom komadu se govori godinama. Svaka žena koja drži do sebe mora da ima bar dve bele majice od kvalitetnog pamuka u svom plakaru. Nju možete da nosite i uz crne pantalone, farmerke, suknje. Takođe, odlično se uklapa sa štikalma ili ravnom obućom. Ako je nemate, vreme je da je kupite, jer će bela majica uokviriti svaki look i znaćete zašto Parižanke ne mogu da joj odole.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Plava košulja

Pored nezaobilazne bele košulje, morate da imate i plavu na kopčanje. Ova jednostavna košulja će podići vaš stajling, a kombinacija je bezbroj. Nosi se u svečanim i svakodnevnim prilikama i stoji bukvalno svakoj ženi. Možete da je nosite zakopčanu ili sa majicom ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie (@leasy_inparis)

Široke farmerke

Da li postoji osoba koja ne voli da nosi farmerke? Ono što svaka Parižanka ima u svom garderoberu su široke farmerke koje možete da nosite sa svim basic komadima. Tamne ili svetle – izbor je vaš, ali obavezno pored jednih uskih kupite i široke. Ovakve farmeke su idealna zamena za pantalone.

Mantil

Još od premijere kultnog filma “Breakfast at Tiffany”, kad je Audrey Hepburn obukla mantil, vlada pomama za njim. Nezaobilazan je u jesenjem autfitu, a danas možete da pronađete različite modele. Naravno, izaberite onaj koji vam najbolje stoji, kako biste se u potpunosti osećali svoje i samouvereno.

Baletanke

Već smo vam napomenuli da Parižanke vole da im bude udobno i zato su baletanke njihov izbor. Mogu da ih nose uz suknje, haljine, pantalone i da uvek izgledaju savršeno. One se kunu u jednostavan stil i zato je ova obuća njihov izbor.

Crna haljina

Pored bele majice, i crna haljina je neizbežna ako želite da izgledate šik i elegantno. Nekada je važilo to pravilo za kratku crnu haljinu, a sada se odnosi i na dugu. Kombinujete je sa baletankama ako želite da izgledate kao Parižanka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier)

Pročitajte i ovo: Modni komadi koji će do kraja leta dominirati ulicama širom Evrope

Naslovna fotografija: instagram.com/annelauremais

Sanja Belinić 
Comments