Ne postoji osoba koja se ne raduje odmoru. Bilo da ste se upitili u neki novi grad, planinu, u inostranstvo… bitno je da napravite plan puta i da sve rezervišete na vreme. Možete za to da iskoristite agenciju, ali možete i sve sami da organizujete. Horoskopski znaci na putovanju se razlikuju, a delimo ih u dve osnovne grupe.

Postoje oni koji su control freakovi što se tiče oranizacije i planiranja, kao i na oni koje su opušteni (možda i previše). Ali, da li ste znali da pored toga što horoskop koristimo da vidimo šta će nam se desiti na polju ljubavi, pomoću njega možemo da vidimo u koji tip ličnosti spadamo što se tiče organizacije puta.

Horoskopski znaci na putovanju

Ovan – Organizuje previše aktivnosti

Vatreni Ovan je uvek spreman za nova iskustva i avanture, ali nema potrebe da svaki minut svog odmora pretprate aktivnostima. Uzmite malo vremena i da se odmorite i uživate. Sklonost Ovnova da prepune raspored može biti iscrpljujući i onda nećete uspeti da uživate u putovanju maksimalno. Povremeno napravite pauzu kako bite mogli da se opustite, bar na kratko.

Bik – Tvrdoglavo se drži plana

Nije novost da su Bikovi tvrdoglavi, možda i previše, a ta karakterna osobina može da otežava putovanje. Možda nerado odstupate od pažljivo osmišljenog plana puta, ali ponekad su najbolji trenuci neplanirani. Budite otvoreni za spontanost, promene i fleksibilnost – jer možete da se provedete najbolje do sada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Castro (@kimcastro_wx)

Blizanci – Rezerviše letove prerano

Blizanci impuslivno planiraju putovanja, pa tako rezervišu let u trenutku kada se odluče da žele na odmor. Iako je vaš entuzijazam zadivljujući, mogli biste da uštedite novac ako na vreme osmislite plan puta i ako pratite akcije i tražite povoljnije cene. Pomoću strpljenja uspećete da se provedete, ali i da malo uštedite.

Rak – Ne izlazi iz zone komfora

Rakovi se često vraćaju na proverena mesta koja su odavno posetili, jer retko kad izlaze iz zone komfora. Ali, ako želite da se provedete nikad bolje i da maksimalno uživate, onda iskočite iz udobnosti i sigurnosti, i otkrijte novu zemlju koju ćete moći da istražite i aktivirajte avanturistički duh.

Lav – Nosi previše garderobe u koferu

Lav voli centar pažnje i uvek mora da bude u trendu, zato i ne zna kako da se spakuje. Njima je potrebno pola garderoba kada idu na odmor, a često se dešava da pola od toga ni ne nose. Prtljag im je često pretežak, pa je preporučljivo da nauče ekonomičnije da se pakuju. Izrčunajte koliko dana ostajete i koje kombinacije želite da ponesete, pa samo to spakujte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOGUE CAFÉ (@vogue__cafe)

Devica – Očekuje savršen odmor

Device su same po sebi perfekcionisti i upravo to očekuju i od odmora. Ako su pažljivo isplanirali svaki detalj, žele da budu sigurni da će biti sve onako kako su želeli. Ali, često se desi da možda smeštaj nije baš kao na slikama ili da nešto drugo može da se poremeti, ali to ne treba da vam bude opterećenje ili da vam upropasti odmor. Iako je sjajno biti organizovan, zapamtite da putovanja retko prođu savršeno. Prihvatite nepredvidljivost putovanja i potrudite se da uživate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lama Alwari (@lamaissam)

Vaga – Putuje sa vrednim stvarima

Vage možete da optužite da su površne, ali one samo cene lepe stvari u životu. Oni se odlučuju da na putovanja nose vredne stvari, ali tako lako postaju meta džeparoša, a stres zbog toga može da vam pokvari putovanje. Ako ste se umesto letovanja odlučili za inostranstvo i to neki siromašan grad, možda je bolje da svoje vredne stvari ostavite kos kuće kako biste mogli da se opustite i da se fokusirate na iskustvo.

Škorpija – Nema interakciju sa lokalnim stanovništvom

Škorpije su misteriozne i mogu biti malo povučene. Kada su na putu, često oklevaju da uđu u razgovor sa lokalnim stanovništvom ili drugim putnicima koje ne poznaju. Međutim, izolovanje može učiniti da propustite povezivanje sa drugima, što je jedan od najboljih delova putovanja. U interakciji sa lokalnim stanovništvom i saputnicima, možete da saznate koja mesta da posetite i gde je najbolji provod. Ne oklevajte da izađete iz svoje zone udobnosti i započnete razgovor.

Strelac – Ne rezerviše ništa unapred

Strelci cene slobodu i nisu preterani ljubitelji rutine, što znači da često spontano planiraju putovanja. Međutim, ako ništa ne rezervišete unapred, može vam se dogodi da propustite neke ture jer nema mesta. Ako ne želite da propustite neke od glavnih atrakcija, revervišite ih na vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@ali_mmv_)

Jarac – Radi na odmoru

Jarčevi su obično radoholičari, a često se desi da i na putovanjima nastavljaju da rade. Teško se distanciraju od posla, pa često propuste odmor. Ne stignu da uživaju, ali ni da se odmore, pa moraju da postave granice. Naučite kako da posao ostavite kod kuće kada krenete na odmor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Decoholic (@decoholic_blog)

Vodolija – Kasni na aerodrom

Vodolije žive u svom svetu i pomalo su izgubljeni. Lako izgube pojam o vremenu, pa često može da se desi da zakasne na aerodrom. Umesto da trčite i da se nadate da niste zakasnili, najbolje je da najvite alarm koji će vas podsetiti da krenete na vreme.

Ribe – Zaboravlja da spakuje ključne stvari

Sanjiva priroda Riba ponekad ih može navesti da zaborave da spakuju osnovne stvari poput pasoša, lične karte ili punjača za telefon. Obavezno triput proverite da li imate sve neophodne stvari kako biste zaista mogli da se ukrcate na let i da na odmoru samo uživate. Detaljna lista pakovanja takođe može da vam pomogne da izbegnete zaboravljanje osnovnih stvari, smanjite anksioznost i da se opustite.

Pročitajte još: Koji ste lik iz serije “Emily in Paris” prema horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: instagram.com/kiera_summer

Sanja Belinić

Comments