Plavooke osobe su rođene sa očima koje prosto hipnotišu, a ima ih svega 10% u svetskoj populaciji. Ako želite još više da istaknete plavu boju očiju, onda je potrebno da odaberete odgovarajuće senke. Danas postoje različite tehnike šminkanja i ogromna paleta nijansi koje vam omogućavaju da prirodno plave oči istaknete na najbolji mogući način.

Ako i vi spadate u retke srećnice koje imaju plave oči, a ne znate koji je najbolji make up za vas, mi vam donosimo zanimljive predloge.

Najbolja šminka za plave oči

Smoky Browns

Kada žele da naglase oči, žene se uglavnom odlučuju za smoky eyes. Osnova je tamnosiva ili crna senka, a ovako našminkane oči su uvek efektne. Ipak, ako ste osoba koja ima plave oči, klasična smoky eyes tehnika vam neće odgovarati. Zato se odlučite za toplije nijanse i vaše oči istaknite smeđim tonovima. Smoky eyes sa braon senkom postaje sve popularniji look, a najlepši je za isticanje plavih očiju.

Shimmering Gold

Šljokice su obavezne kako u vašem garderoberu, tako i u vašem neseseru za šminku. Ako želite da naglasite plave oči na suptilan način, onda iskombinujte zlatnu senku sa šljokicama i senku u nude nijansi. Kao poslednji korak stavite veštačke trepavice koje će još više otvoriti plave oči, a onda crnom olovkom iscrtajte tanku liniju. Shimmering tehnika šminkanja se najčešće koristi kada ste preplanuli jer vam i ten dolazi do izražaja.

Soft Sunset

Prenaglašena šminka i smele kombinacije boja su bile popularne osamdesetih, a sada se ovaj trend vraća na velika vrata. Ovo je dobra vest za osobe sa plavim očima, jer njima najbolje stoje senke u smelim bojama. Senke u tonovima zalaska sunca su dobar predlog kada idete na neki festival ili kada imate neku proslavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@cydbee)

Barbie Pink

Povratak trenda osamdesetih kada je šminkanje u pitanju je nešto najbolje što je moglo da se dogodi osobama sa plavim očima. Njima pristaju sve nijanse od narandžaste, crvene, ljubičaste, pink, a kombinacija svih tih nijansi je još bolja ideja. Predlažemo da isprobate i Barbie look, a to znači da usta i oči našminkate u neodoljivu pink nijansu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@cydbee)

Soft Orange Creamsicle

Plave oči su izražajne same po sebi, a ukoliko želite da eskperimentišete sa šminkom, predlažemo vam da probate i narandžastu boju. Ova neočekivana nijansa može čak i dnevna izdanja da učini elegantnijim.

Baby plava

Plava senka je dugo bila omražena, a retko kojoj ženi dobro stoji. Ipak, ako ste srećnica koja ima plave oči, za vas je idealna pastelnoplava nijansa -a li možete da koristite i tamne tonove. Ako se odlučite za svetloplavu senku, onda jeispod oka, tačno ispod trepavica, povucite i linju olovkom u boji breskve.

Magenta Magic

Ljubičasta šminka je za one smele devojke koje mogu da iznesu svaki autfit i makeup. Ako se spremate za neki izlazak ili jednostavno želite da se pojavite potpuno drugačiji na nekom događaju, onda izaberite senke u ljubičastim tonovima. Idealne je za osobe sa plavim očima, a sve što je potrebno jeste da dodate dramtične trepavice koje će upotpuniti ceo look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adedunmola (@roffy_babs)

Warm Chocolates

Kada vam je potreban brzinski makeup koji će istaći plave oči, onda iskoristite senku u boji čokolade. Za još bolji efekat koristite i maskaru u braon boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @aniamilczarczyk

Neon Flick

Kada ste u žurbi, a želite da naglasite oči, najbolje je da koristite ajlajner. Ali, ako želite da istaknete plave oči, umesto crnog ili braon koristite ajlajner u neon bojama. Iscrtajte oči neon narandžastom bojom i spremni ste za sve prilike.

Champagne Smoke

Ako iskombinujete šampanjac boju sa nude i braon nijansama dobićete odličnu podlogu za plave oči. Kombinacijom ovih tonova premažite kapke. Jednostavno i lako se nanosi, a dovoljna vam je samo maskara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @aniamilczarczyk

Pročitajte i ovo: Jesenji makeup donosi veliki povratak trendova iz osamdesetih

Naslovna fotografija: instagram.com/goldenbarbie

Sanja Belinić

Comments